Ξεπέρασε τους 41 βαθμούς κελσίου στη δυτική Ελλάδα έως 38 στη θεσσαλία . Αναλυτικές λίστες για όλη τη χώρα 17/8/2024.

Το θερμό κύμα  συνεχίζεται ακάθεκτο για πολλές πολλές εβδομάδες το φετινό καλοκαίρι στη δυτική Ελλάδα. Ο υδράργυρος καθημερινως ξεπερνά τους 40 βαθμούς κελσίου και έχει γίνει ρουτίνα για αυτό και δεν αναρτούμε καθημερνά τις μέγιστες θερμοκρασίες.

Έτσι λοιπόν σήμερα Σάββατο 17 Αυγούστου βλέπουμε στον πρώτο χάρτη ότι η θερμοκρασία στην κρίσιμη στάθμη των 1500 μέτρων (μαύρη γραμματοσειρά) για ακόμα μία μέρα στη δυτική Ελλάδα και την νότια Κρήτη αυτή τη φορά ξεπερνούσε τους 22 με 24 βαθμούς κελσίου για αυτό παρατηρήθηκαν σε αρκετές περιοχές  θερμοκρασίες 40 και 41 βαθμών κελσίου .

Στην υπόλοιπη χώρα βλέπουμε χαρακτηριστικά την περιοχή του Αιγαίου και γύρω από αυτήν που η θερμοκρασία σε αυτή την κρίσιμη στάθμη δεν ξεπέρασε τους 19 με 21 βαθμούς κελσίου για αυτό και οι μέγιστες ακόμα και στη βόρεια Ελλάδα έπεσαν σήμερα και δεν ξεπέρασαν πουθενά τους 36 με 39 βαθμούς κελσίου.

Στο νομό Αττικής η μεγαλύτερη θερμοκρασία ήταν 38 βαθμοί κελσίου γύρω από τον Πειραιά και 37 στο κέντρο της πόλης της Αθήνας.

 

 

Οι 8 μεγαλύτερες θερμοκρασίες στη χώρα από αξιόπιστους μετεωρολογικούς σταθμούς είναι οι εξής:

 

Στην περιφέρεια Θεσσαλίας ακόμα μία μέρα το ανατολικό ρεύμα από το Αιγαίο κρατησε τον υδράργυρο σε χαμηλότερες θερμοκρασίες πολύ ψηλές μεν για την εποχή αλλά όχι τα χάλια που συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στη δυτική Ελλάδα. Ο υδράργυρος πλησίασε τους 38 βαθμούς κελσίου σε κάποιες περιοχές γύρω από την Λάρισα και τα Τρίκαλα και τους 35 με 37 στα υπόλοιπα τμήματα στο εσωτερικό ενώ αντίθετα προς το Αιγαίο και τις Σποράδες δεν ξεπέρασε τους 32/34 βαθμούς κελσίου.

Οι 8 μεγαλύτερες θερμοκρασίες από αξιόπιστους μετεωρολογικούς σταθμούς ήταν οι εξής :

Τρίκαλα 38.2

Πλατανούλια Λάρισας 37.8

Μουζάκι  Καρδίτσας 37.0

Ελασσόνα 36.9

Καρδιτσομαγούλα Καρδίτσας 36,9 

Δενδρα Τυρνάβου 36.8

Φάρσαλα 36.8

Βαμβακού Φαρσάλων 36.6

Λάρισα EAA 36.5

Λάρισα ΑΤΑ 36.4 

Στεφανοβίκειο agenso 36.4 

Λάρισα πανεπιστήμιο agenso 36.3 

Κάρδίτσα πόλη 36.4 

 

+++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *