Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 16-18/8/2024+ ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Παρασκευή 16 Αυγούστου.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν λίγες τοπικές καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας της βόρειας Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου με γρήγορη βελτίωση. Ενδεχομένως στους νομούς Θεσσαλονίκης Σερρών Δράμας Πιερίας Λάρισας και Τρικάλων λίγα φαινόμενα να επηρεάσουν και πεδινά τμήματα.

Άνεμοι στο Aιγαίο βόρειοι 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ και βορειοδυτικοί έως 4 στο Iόνιο. 

Θερμοκρασία από 18 έως 37 με 39 βαθμούς κελσίου στα κεντρικά και βόρεια και πρόσκαιρα στη δυτική Ελλάδα και την Ρόδο και 40 με 41 ενώ στα νησιά του Ιονίου του Αιγαίου και περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας  λόγω των βοριάδων η μεγίστη δεν θα ξεπεράσει τους 36 με 37 βαθμούς κελσίου. 

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά και ημιορεινά των νομών Τρικάλων και Λάρισας όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας με βελτίωση. Μικρή πιθανότητα κάποιες διάσπαρτες σύντομες μπόρες να επηρεάσουν και πεδινά τμήματα γύρω από τα Τρίκαλα την Καλαμπάκα το Ζάρκο το Τύρναβο την Ελασσόνα και τη Λάρισα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρες το μεσημέρι και το απόγευμα και δεν αποκλείεται στη γύρω πεδινή ζώνη να σημειωθούν κάποιες σύντομες μπόρες άνευ σημασίας με γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι ανατολικοί 2 με 4 μποφόρ στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια τμήματα και πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα και στις πεδινές περιοχές με εξασθένηση παντού το βράδυ .

Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 22 έως 38/40 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 35 .

 

+++++++++++++++++++++

Σάββατο 17 Αυγούστου.

Προβλέπεται καλός καιρός αρχικά σε όλη τη χώρα αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές  νεφώσεις στην Ηπειρο την Θεσσαλία τη Μακεδονία τη δυτική και κεντρική Στερεά και το εσωτερικό της Πελοποννήσου και θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες  πρώτα στα ορεινά τμήματα  και υπάρχει πιθανότητα κάποιες μπόρες να επηρεάσουν και πεδινές περιοχές στους νομούς Σερρών Δράμας Θεσσαλονίκης Γρεβενών Κοζάνης  Λάρισας Τρικάλων Καρδίτσας Ευρυτανίας Φωκίδας Κιλκίς Χαλκιδικής και Πέλλας. Βελτίωση παντού αργά το βράδυ.

Άνεμοι στο Aιγαίο  βόρειοι 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ και βορειοδυτικοί έως 4 στο Iόνιο. 

Θερμοκρασία στη δυτική Ελλάδα από 20 έως 39/40 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 36/38 βαθμούς κελσίου και στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου τα παραθαλάσσια και τις λοιπές πεδινές περιοχές από 22 έως 35/37 βαθμούς κελσίου .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στους νομούς Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στον Όλυμπο τον Κίσσαβο με βελτίωση το βράδυ. Ενδεχομένως κάποιες από τις μπόρες διαλυόμενες να επηρεάσουν και πεδινά τμήματα γύρω από την Αγιά την Ελασσόνα τον Τύρναβο τη Λάρισα τα Τρίκαλα την Καρδίτσα το Παλαμά την Καλαμπάκα και την περιοχή Ζάρκου.

Λάρισα: προβλέπεται καλος καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με μικρή πιθανότητα σύντομης μπόρας στην πόλη και την γύρω πεδινή ζώνη.

Άνεμοι ανατολικοί 2 με 4 μποφόρ στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια τμήματα και πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα και στις πεδινές περιοχές με εξασθένηση παντού το βράδυ .

Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 22 έως 36/38 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 34 .

 

+++++++++++++++++++++++++

Κυριακή 18 Αυγούστου.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νερώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα σε όλα τα ηπειρωτικά και το βόρειο Ιόνιο εκτός από τη Θράκη το Αιγαίο τις Σποράδες την ανατολική Στερεά Ελλάδα την Κρήτη τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες με έμφαση  στην δυτική Μακεδονία και τα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου της Θεσσαλίας της υπόλοιπης Μακεδονίας της δυτικής και κεντρικής στερεάς και της Πελοποννήσου με σταδιακή βελτίωση αργά το βράδυ παντού.

Άνεμοι στο Aιγαίο  βόρειοι 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ και σταδιακά νοτιοδυτικοι έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά .

Θερμοκρασία από 16 ως 35 με 38 βαθμούς κελσίου σε όλα τα ηπειρωτικά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την νότια Κρήτη και από 23 έως 32/33 στα υπόλοιπα νησιωτικά παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα της χώρας .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις σε όλο το διαμέρισμα και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές καταιγίδες στις πεδινές περιοχές  ενώ στα ορεινά και κυρίως στον Όλυμπο και την Πίνδο τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι λίγο πιο έντονα με σταδιακή βελτίωση παντού αργά το απόγευμα προς το βράδυ. Σε περιοχές των παραθαλάσσιων τμημάτων, της Μαγνησίας και των Σποράδων δεν θα σημειωθούν σχεδόν καθόλου φαινόμενα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα που θα δώσουν λίγες μεμονωμένες μπόρες στην πόλη και την γύρω πεδινή περιοχή με γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι ανατολικοί 2 με 4 μποφόρ στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια τμήματα και πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα και στις πεδινές περιοχές με εξασθένηση παντού το βράδυ .

Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 34/36 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 32 .

++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *