Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 5/8/2024. Συνεχίζεται το αφρικάνικο καλοκαίρι της κλιματικής αλλαγής με πλήρη απουσία βροχοπτώσεων.

Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 5 Αυγούστου 2024.

 8 και 9 Αυγούστου.

> 95% πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής χώρας και ενδεχομένως και της δυτικής Μακεδονίας. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 34/35 και στα δυτικά και κεντρικά 36 με 38 βαθμούς κελσίου.

+++++++++++++++++++++++++

10 με 12 Αυγούστου.

46% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας στις 10 Αυγούστου και βελτιωμένος καιρός παντού στη συνέχεια. Θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο στα ηπειρωτικά στους 37 με 39 βαθμούς κελσίου και τοπικά στα δυτικά κεντρικά και βόρεια και 39 με 41 βαθμούς κελσίου.

29% πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας στις 10 του μήνα και βελτιωμένος καιρός τις υπόλοιπες ημέρες. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 37 με 39 βαθμούς κελσίου και τοπικά στις 11 Αυγούστου και 40 με πτώση στα ανατολικά κατά 2-3 βαθμούς κελσίου στις 12 Αυγούστου ενώ στα δυτικά θα παραμείνει υψηλή.

 25% πιθανότητα για τοπικές μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία στις 11 του μήνα ενώ στις 12 θα επηρεαστούν και κάποια άλλα τμήματα της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας κατά βάση ορεινά. Θερμοκρασία συνεχώς σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα αρχικά 35 με 36 και στα δυτικά και 38 βαθμούς κελσίου 12 του μήνα και στην κεντρική και βόρεια χώρα στα επίπεδα των 37 με 39 βαθμό κελσίου χαμηλότερη στα ανατολικά και νότια με τους βοριάδες.

++++++++++++++++++++++++++

13 έως 15 Αυγούστου.

40% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή. Στα ανατολικά και νότια από 39 έως 41 βαθμούς κελσίου και πρόσκαιρα στις 14 και 15 του μήνα και στα δυτικά και βόρεια.

 26% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με πιο υποφερτές θερμοκρασίες αρχικά στα ανατολικά 32 με 33 βαθμούς κελσίου και στα δυτικά έως 34/36, θα σημειώσει άνοδος στα δυτικά έως 40 και στα ανατολικά έως 37 ,και στις 15 του μήνα 37/39 βαθμούς κελσίου κυρίως στη Θεσσαλία και την δυτική Ελλάδα λίγο χαμηλότερη στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

34% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με τη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά ένα στα δυτικά και ως 37/39 στα ανατολικά θα σημειώσει παντού μικρή άνοδο στις 14 και 15 του μήνα και θα φτάσει κοντά στους 39 στα ανατολικά και 42 στα δυτικά.

++++++++++++++++++++++++

 16 έως 20 Αυγούστου.

36% πιθανότητα για αίθριος καιρός όλες τις ημέρες. Θερμοκρασίες στα  ηπειρωτικά έως 38 με 40 βαθμούς κελσίου με μικρή πτώση κατά 1-2 βαθμούς πρόσκαιρα στα ανατολικά και νότια ενώ στην συνέχεια στις 18 του μήνα θα φτάσει στα ηπειρωτικά στους 37 και στα κεντρικά και νότια 38 με 39 και στις 19 του μήνας στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και 41 με 43 βαθμούς κελσίου.

36% πιθανότητα για καλό καιρό από άποψη φαινομένων όλες τις ημέρες με τη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 39 με 41 βαθμούς κελσίου και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία και ανατολική Στερεά 41 με 43  στις 17 18 και 19 Αυγούστου  και πρόσκαιρα στις 19 του μήνα και στη Μακεδονία.

17% πιθανότητα για για καλό καιρό σε όλη τη χώρα όλες τις ημέρες και πρόσκαιρες  νεφώσεις στα βουνά της δυτικής και βόρειας χώρας το μεσημέρι και το απόγευμα. Θερμοκρασία  στα δυτικά κεντρικά και βόρεια με μικροσκαμπανεβάσματα 36 με 39 βαθμούς κελσίου λίγο χαμηλότερη από την ανατολική Στερεά και κάτω με τους βοριάδες.

11% πιθανότητα για καλό καιρό στις 16 και 17 Αυγούστου με λίγες μεμονωμένες μπόρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο στις 18 ενώ στις 19 θα έχει τοπικές καταιγίδες πιο αξιόλογες στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο ενώ λιγότερα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα νησιά του βόρειου Ιονίου την Ήπειρο τη Θράκη και τα ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας και δυτικής Θεσσαλίας. Πολύ καλός καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασίες αρχικά στα ανατολικά έως και 42 βαθμούς κελσίου λίγο χαμηλότερη στα δυτικα στις 16,17 και 18 του μήνα με σταδιακή σημαντική πτώση στη δυτική και βόρεια χώρα στις 19 όπου η μεγίστη δεν θα ξεπερνά τους 28 με 33 βαθμούς κελσίου ενώ στα ανατολικά και νότια από τη Θεσσαλία και κάτω θα φτάσει τους 35 με 38 μετά σε σημαντικής πτώση στις 20 του μήνα παντού.

++++++++++++++++++++++++++++

 

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι για τις επόμενες δύο εβδομάδες δεν αναμένονται σχεδόν καθόλου φαινόμενα στη χώρα. Μικρή πιθανότητα για κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες από τις 8 έως τις 12 Αυγούστου κυρίως για την Ήπειρο τη δυτική Μακεδονία και πολύ λιγότερο για κάποια άλλα ορεινά τμήματα της δυτικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασίες σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή αφού με κανονικές τιμές τους 33 με 34 βαθμούς κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας αυτή θα αγγίζει κατά περιόδους τους 36 με 39 και πρόσκαιρα μετά τις 10 Αυγούστου κατά περιόδους και τους 40 με 42 βαθμούς κελσίου κυρίως σε τμήματα της δυτικής κεντρικής και νότιας χώρας και πρόσκαιρα κάποιες από τις ημέρες και στα ανατολικά. Αν και θα υπάρχουν βοριάδες  αρκετές από τις ημέρες φαίνεται όπως είπαμε και στη μακροπρόθεσμη εκτίμηση ότι όσο πάμε μετά τις 10 με 12 του μήνα θα υπάρξουνε και περίοδοι με δυτικό ρεύμα που θα ευνοήσουν τις υψηλές θερμοκρασίες και στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και όχι μόνο στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ Ή PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE ME NΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *