Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 5-7/8/2024+ ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Δευτέρα 5 Αυγούστου.

Προβλέπεται καλός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας εκτός από την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία κυρίως τα παράλια όπου δεν αποκλείεται τις πρώτες πρωινές ώρες να εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και λίγες καταιγίδες που οσο πάμε προς το πρωί θα επηρεάσουν και τις Σποράδες και τον Έβρο μικρής έντασης και διάρκειας. Σταδιακά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες η αστάθεια τα αυξηθεί εκ νέου στα ορεινά της Ηπείρου της Θεσσαλίας της δυτικής Μακεδονίας της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και στη Θράκη και θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση προς τις βραδινές ώρες παντού.

Άνεμοι βόρειοι 6 μποφόρ στα πελάγη και πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα ανατολικοί 3 με 4 στα  πεδινά της ηπειρωτικής χώρας .

Θερμοκρασία από 18 έως 35 με 37 βαθμούς κελσίου στα  ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο και από 24 έως 34 στα υπόλοιπα παραθαλάσσια πεδινά και νησιωτικά τμήματα της χώρας .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται τοπικές  νεφώσεις που στο παραθαλάσσιο κομμάτι ,τον Κίσσαβο τον Όλυμπο το Μαυροβούνι το Πήλιο και τις Σποράδες έως το πρωί δεν αποκλείεται να δώσουν σποραδικές μπόρες ή λίγες καταιγίδες με βελτίωση. Στη συνέχεια θα επικρατήσει ηλιοφάνεια έως και το μεσημέρι και το απόγευμα όπου εκ νέου αστάθεια αυτή τη φορά στα βουνά μόνο θα δώσει λίγες μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση πριν από το βράδυ. Γενικά τα φαινόμενα θα είναι σποραδικά σύντομα και δεν αναμένεται να βοηθήσουν.

Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις αλλά και σημαντικά ανοίγματα του καιρού πριν και λίγο μετά το μεσημέρι ενω στη συνέχεια θα αναπτυχθούν εκ νέου κάποιες τοπικές νεφωσεις που θα διαλυθούν το βράδυ.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 4 μποφόρ ενώ πρόσκαιρα το μεσημέρι και μετά θα στραφούν παντού σε νοτιοανατολικούς 2-4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ .

Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 22 έως 35 με 36 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 25 έως 33 βαθμούς κελσίου .

+++++++++++++++++++++++++++++++

Τρίτη 6 Αυγούστου.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα διαστήματα με ηλιοφάνειας και μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφωσεις στην Ηπειρο τη δυτική και κεντρική Στερεά και το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου καθώς και σε ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες καταιγίδες που θα είναι λίγο περισσότερες στην Πελοπόννησο με σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα παντού.

Άνεμοι βορειοδυτικοί 6 μποφόρ στα πελάγη και πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα ανατολικοί 3 με 4 στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας .

Θερμοκρασία από 17 έως 36 με 38 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο και από 24 έως 34 στα υπόλοιπα παραθαλάσσια πεδινά και νησιωτικά τμήματα της χώρας .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βουνά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και της ευρύτερης περιοχής των Φαρσάλων που δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα .

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 4 μποφόρ ενώ πρόσκαιρα το μεσημέρι και μετά θα στραφούν παντού σε νοτιοανατολικούς 2-4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ .

Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 21 έως 36 με 38 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 34 βαθμούς κελσίου .

++++++++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 7 Αυγούστου.

Προβλέπεται καλος καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά με βελτίωση τις πρώτες βραδινές ώρες.

Άνεμοι βορειοδυτικοί 5-6 μποφόρ στα πελάγη με εξασθένηση από το απόγευμα και πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα ανατολικοί 3 με 4 στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας .

Θερμοκρασία από 18 έως 36 με 38 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο και από 24 έως 34 στα υπόλοιπα παραθαλάσσια πεδινά και νησιωτικά τμήματα της χώρας .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλος καιρός και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά θα αναπτυχθούν τοπικές  νεφώσεις και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες οι οποίες ενδεχομένως να επηρεάσουν και κάποιες περιοχές πεδινές δίπλα από τα βουνά άνευ σημασίας.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 4 μποφόρ ενώ πρόσκαιρα το μεσημέρι και μετά θα στραφούν παντού σε νοτιοανατολικούς 2-4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ .

Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 21 έως 35 με 37 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 25 έως 33 βαθμούς κελσίου .

https://www.ventusky.com/
https://www.ventusky.com/
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *