Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 31/7/2024. Θερμοκρασίες συνεχώς πάνω από τα κανονικά επίπεδα με πιθανότητα για κάποιες καταιγίδες στη δυτική και βόρεια χώρα.

Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 31/7/2024.

3 και 4 Αυγούστου.

> 95% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της βόρειας Ελλάδας στις 3 του μήνα ενω στις 4 θα σημειωθούν φαινόμενα και σε άλλες ορεινές περιοχές της  ηπειρωτικής χώρας και ενδεχομένως σε κάποιες πεδινές τις ανατολικής Μακεδονίας της Θράκης της δυτικής Μακεδονίας της κεντρικής Στερεάς της Θεσσαλίας και της Ηπείρου πολύ μικρής έντασης και διάρκειας. Θερμοκρασίες στα ανατολικά ηπειρωτικά έως 39 με 41 βαθμούς κελσίου, έως 38 με 39 στα δυτικά και βόρεια θα πέσει 1-3 βαθμούς στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα στις 4 του μήνα.

+++++++++++++++++++++++++++++++

5 έως 7 Αυγούστου.

34% πιθανότητα για καλό καιρός στις περισσότερες περιοχές με μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία αρχικά 35 με 37 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο  θα σημειώσει άνοδο στα ηπειρωτικά στους 37 με 39 βαθμούς κελσίου.

28% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες πολύ μικρής έντασης και διάρκειας στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη στις 5 και 6 του μήνα ενω στις 7 θα σημειωθούν παροδικά και σύντομα φαινόμενα και σε άλλες ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας της Ηπείρου της Θεσσαλίας της βόρειας Στερεάς και του εσωτερικού της Πελοποννήσου μακριά από τη θάλασσα. Θερμοκρασία αρχικά στα ηπειρωτικά 37 με 39 βαθμούς κελσίου ενω στα βόρεια λίγο χαμηλότερη θα σημειώσει παντού πτώση κατά 2 με 3 βαθμούς στις 7 Αυγούστου ιδιαίτερα στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

21% πιθανότητα για αστάθεια σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας της Ηπείρου της Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς και της κεντρικής Πελοποννήσου μακριά από τη θάλασσα και ενδεχομένως και γύρω από το Θερμαϊκό ενώ πολύ λίγα έως καθόλου φαινόμενα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα της χώρας στις 5 του μήνα, ενώ πολύ μειωμένη αστάθεια κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά στις 6 και 7 Αυγούστου της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 33 με 36 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά και 37 θα παραμείνει στα επίπεδα του 35 με 37 βαθμών κελσίου και στις 6 και 7 Αυγούστου.

17% πιθανότητα για λίγες παροδικές καταιγίδες σε βουνά της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας άνευ σημασίας με τη θερμοκρασία αρχικά έως 34 με 38 βαθμούς κελσίου από  βορρά προς νότο να σημειώνουν μικρή κάμψη κατά 1-3 βαθμούς στα ανατολικά στις 6 και 7 του μήνα ενώ στα δυτικά θα παραμείνει κοντά στους 37 με 38.

+++++++++++++++++++++++++++++

 8 έως 10 Αυγούστου.

54% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία και ορεινά τμήματα της  ραχοκοκαλιάς της Πίνδου στις 8 και 9 του μήνα με τάση βελτίωσης τις επόμενες ημέρες. Θερμοκρασία αρχικά στα ανατολικά έως 36 στα δυτικά έως 37 βαθμούς θα σημειώσει άνοδος σε Ηπειρο Θεσσαλία Μακεδονία και Θράκη στις 11 και 12 του μήνα με μέγιστες 38 με 40 και χαμηλότερη στα ανατολικά και νότια.

 46% πιθανότητα για καλοκαιρία σε όλη τη χώρα όλες τις ημέρες. Θερμοκρασίες στα  ηπειρωτικά 34 με 35 βαθμούς θα ανέβουν στους 35 με 37 στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα στις 9 και10 του μήνα λίγο χαμηλότερη στα ανατολικά και νότια με τους βοριάδες.

+++++++++++++++++++++++++++++++

11 με 15 Αυγούστου.

24% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία πολύ λιγότερες στα υπόλοιπα ορεινά της  ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης λίγο πιο έντονη αστάθεια στην Ήπειρο την Θεσσαλία τη Μακεδονία τη δυτικής Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησος στις 12 του μήνα ενώ θα μειωθεί σταδιακά μόνο στα  ορεινά στις 13-14 και 15 του μήνα. Θερμοκρασία στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά σταθερά 37 με 40 βαθμούς κελσίου λίγο χαμηλότερη στη βόρεια Ελλάδα.

22% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο 11 του μήνα θα επεκταθούν στις 12 και στη δυτική Μακεδονία, ενώ στις 13 θα μεταφερθούν στα ανατολικά και κεντρικά τμήματα της Μακεδονίας στα ορεινά και στη συνέχεια ο καιρός τα βελτιωθεί παντού. Θερμοκρασίες στα  ηπειρωτικά 36 με 38 βαθμούς κελσίου με τάση και για 39 στις 12 και 13 στα ανατολικά τμήματα ενός στις 14 και 15 ενδεχομένως να φτάσει και τους 40 με 41 στις ίδιες περιοχές.

 19% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στην Ήπειρο τη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Στερεά στις 11 Αυγούστου, πολύ λιγότερα φαινόμενα στις ίδιες περιοχές στις 12 Αυγούστου, πιο έντονη αστάθεια και πάλι στις 13  Αυγούστου ενώ στις 14 πολύ λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία στα κεντρικά και νότια έως 39 βαθμούς κέλσιού λίγο χαμηλότερη στα βορειότερα τμήματα θα σημειώσει σημαντική πτώση στην ανατολική χώρα στις 13 και 14 του μήνα με μέγιστη 34 με 36 ενώ στα δυτικά θα μείνουμε περίπου στους 36 με 38 βαθμούς κελσίου.

28% πιθανότητα για καλό καιρό όλες τις ημέρες  με την θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 37 με 40 βαθμούς κελσίου και τοπικά στις 13 του μήνα και 41/42 στα δυτικά και κεντρικά και ενω στις 14 και 15 θα πέσει κατά 1-2 βαθμούς ενώ στην βόρεια Ελλάδα η μεγίστη δεν θα ξεπερνά όλες τις μέρες του 35 με 37.

 7% πιθανότητα για για καλό καιρό όλες τις ημέρες ενώ μόνο στις 13 δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες μπόρες στα νησιά του Ιονίου. Μέγιστες θερμοκρασίες σε επίπεδα καύσωνα στα δυτικά κεντρικά και βόρεια 37 με 39 βαθμούς κελσίου και τοπικά στις 12, 13 και 14 Αυγούστου στα ανατολικά 38 με 41. 

+++++++++++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι έως και τις 15 Αυγούστου δεν αναμένονται αξιόλογες βροχές στη χώρα μας. Κάποια διάσπαρτα φαινόμενα δεν αποκλείονται όπως βλέπετε και στα σενάρια που υπάρχουν πιο πάνω κάποιες από τις ημέρες κυρίως για τμήματα της Ηπείρου της Μακεδονίας και και της Θράκης που δεν πρόκειται όμως να λύσουν το πρόβλημα της ανομβρίας. Η θερμοκρασία σταδιακά όλες τις ημέρες θα βρίσκεται πάνω από τους 35 με 36 βαθμούς κελσίου ακόμα και στη βόρεια Ελλάδα με τα όποια φαινόμενα ενώ θα υπάρξουν και κάποιες κορυφώσεις αυτής που ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν δείχνουν να ξεπερνούν τους 39 με 42 βαθμούς κελσίου κυρίως στη  δυτική και κεντρική χώρα. Με απλά λόγια φαίνεται να έχουμε συνέχεια του ίδιου μοτίβου του καιρού που είχαμε και τον Ιούλιο  ίσως με μικρότερη ένταση των βοριάδων κάποιες ημέρες που θα βοηθήσουν τον υδράργυρο αυτή τη φορά να ανέβει σημαντικά και σε τμήματα της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς και όχι μόνο στη δυτική Ελλάδα. Το φετινό καλοκαίρι έχει όλα τα φόντα να καταρρίψει κάθε ρεκόρ εδώ και 150 χρόνια μέτρησης θερμοκρασίας στον ελλαδικό χώρο. Έχουν προηγηθεί ένας Ιούνιος τραγικός με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο έναν Ιούλιο τραγικός για την δυτική και βόρεια χώρα με διαφορά από τον δεύτερο ενώ και στην υπόλοιπη χώρα πλησιάσαμε τα περσινά ρεκόρ ίσως και να τα περάσαμε και ένας Αύγουστος που ξεκινά πολύ ζεστός τουλάχιστον κατά το πρώτο του μισό. 

Είναι θλιβερό να διαβάζουμε επαγγελματίες μετεωρολόγους ότι δεν έχουμε καύσωνα το φετινό καλοκαίρι όπου στην πραγματικότητα είναι ένας καύσωνας με πολύ μικρά διαλείμματα. Δεν έχει καμία σημασία το αν δεν ξεπέρασε ο υδράργυρος του 41 με 43 βαθμούς κελσίου το φετινό καλοκαίρι στις περισσότερες περιοχές της χώρας όταν έχουμε συνεχώς 37, 38, 39 και 40 βαθμούς κελσίου επι εβδομάδες και παραμένουν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες με αυτό τον τρόπο σε υψηλά επίπεδα βγάζοντας πολύ μεγάλες μέσες μηνιαίες τιμές θερμοκρασίας.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ Ή PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE ME NΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *