Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 1-4/8/2024+ ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Πέμπτη 1 Αυγούστου.
Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά τις θερμές ώρες της ημέρας.
Άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι 6 με 7 μποφόρ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά από 14 έως 35 με 37 βαθμούς κελσίου και στο Αιγαίο από 23 έως 34.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά.
Λάρισα: Προβλέπεται αίθριος καιρός.
Άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στις Σποράδες και νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ το μεσημέρι μόνο στις υπόλοιπες περιοχές της περιφέρειας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 21 έως 34 με 36 βαθμούς κελσίου ενω στο νομο Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 32.
++++++++++++++

Παρασκευή 2 Αυγούστου.
Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη την χώρα με τοπικές νεφώσεις στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας το μεσημέρι και το απόγευμα.
Άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και από δυτικές έως νότιες διευθύνσεις στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά από 16 έως 38 με 40 βαθμούς κελσίου και στα νησιωτικά από 24 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Λάρισα: Προβλέπεται αίθριος καιρός.
Άνεμοι μεταβλητοί και στη συνέχεια νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια και τα πεδινά τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 38 με 39 βαθμούς κελσίου ενω στο νομο Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 35.
++++++++++++++

Σάββατο 3 Αυγούστου.
Προβλέπεται αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά της Μακεδονίας και δεν αποκλείεται κυρίως στα βουνά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά στα δυτικά και ηπειρωτικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 18 έως 37 βαθμούς κελσίου στο ιόνιο και δυτική Ελλάδα τη Θράκη τα νησιά του ανατολικού και νότιου αιγαίου και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο 38 με 41 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στον Όλυμπο το απόγευμα όπου δεν αποκλείεται να σημειωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα με γρήγορη βελτίωση.
Λάρισα: Προβλέπεται αίθριος καιρός.
Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και παροδικά το μεσημέρι στο εσωτερικό δυτικοί 3 μποφόρ και νοτιοανατολικοί στα ανατολικά και θαλάσσια τμήματα 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 22 έως 39 με 41 βαθμούς κελσίου ενω στο νομο Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 36.


++++++++++++++++

Κυριακή 4 Αυγούστου.
Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στην ηπειρωτική χώρα τις θερμές ώρες της ημέρας και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά από τη Θράκη έως και την Πελοπόννησο. Πολύ μικρή πιθανότητα να επηρεαστούν κάποιες πεδινές περιοχές κυρίως στη Μακεδονία την Ήπειρο και τη Θεσσαλία με πολύ γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα δυτικά βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία από 20 έως 36 με 38 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού αιγαίου και από 24 έως 35 στα υπόλοιπα νησιωτικά παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθεί αστάθεια πρώτα στα βουνά όπου θα εκδηλωθούν παροδικές καταιγίδες ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να επηρεαστούν για λίγο και κάποια πεδινά τμήματα κυρίως των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας μακριά από τη θάλασσα με γρήγορη βελτίωση.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω όρεινα και ενδεχομένως και σε κάποιες πεδινές περιοχές γύρω από την πόλη προς τα δυτικά βόρεια και νότια αυτής.
Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 23 έως 35 με 37 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομο Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 25 έως 34.

++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *