Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 29-31/7/2024

Δευτέρα 29 Ιουλίου.

Προβλέπεται  αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές  νεφώσεις στα βουνά της βόρειας Ελλάδας τις θερμές ώρες της ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6 μποφόρ και βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 36 με 38 στα ηπειρωτικά και τοπικά στη δυτική και βόρεια χώρα 39 με 40 βαθμούς και από 23 έως 37 στα νησιωτικά τμήματα της χώρας .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι ανατολικοί 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά με εξασθένηση το βράδυ .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 36 με 38 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 34 .

+++++++++++++++++++++++

Τρίτη 30 Ιουλίου.

Προβλέπεται αίθριος καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στη Θράκη τη Χαλκιδική τα ορεινά της Θεσσαλίας της Ηπείρου της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 7 μποφόρ και βορειοδυτικοί 4 με 6 στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 37 βαθμούς κελσίου στα  ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα και στη δυτική Ελλάδα τοπικά 38 με 40 .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλώς καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα νησιωτικά τα παραθαλάσσια και τα ορεινά τις μεσημεριανές ώρες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι ανατολικοί 4 μποφόρ στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα  με εξασθένηση το βράδυ .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 36 με 37 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 34 .

+++++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 31 Ιουλίου.

Προβλέπονται τοπικές  νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα παραθαλάσσια τμήματα της Θεσσαλίας της Χαλκιδικής της Πιερίας και σε τμήματα της υπόλοιπης κεντρικής Μακεδονίας με μικρή πιθανότατα ασθενών βροχών πριν από το μεσημέρι ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στους νομούς Μεσσηνίας Λακωνίας Αρκαδίας όπου και εκεί δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση. Πολύ καλός καιρός στην υπόλοιπη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 7 μποφόρ και βορειοδυτικοί 3 με 5 στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 34/36 βαθμούς κελσίου στα  ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα και από 20 έως 36/38 στην δυτική Ελλάδα .

Θεσσαλία και Σποράδες: Στο εσωτερικό της πεδιάδας προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές  νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες. Στα παραθαλάσσια όμως του νομού Λάρισας στα ανατολικά του νομού Μαγνησίας και τις Σποράδες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες χωρίς να αποκλείονται κάποιες ασθενείς βροχές με βελτίωση από το μεσημέρι και μετά.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές  νεφώσεις κυρίως μέχρι το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέον μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι ανατολικοί 4 μποφόρ στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα με εξασθένηση το βράδυ .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 34 με 36 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 32 .

++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *