Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 25/7/2024.Υψηλές θερμοκρασίες συνέχειας με κάποιες ημέρες υποψήφιες για αστάθεια κυρίως σε κεντρική και βόρεια χώρα.

Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 25 Ιουλίου 2024.

28 – 29 Ιουλίου.
> 95% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με σταδιακή άνοδο από τους 35 με 37 στα ηπειρωτικά στους 38 με 40 με τις μεγαλύτερες τιμές στη δυτική Ελλάδα.
+++++++++++++

30 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου.
34% πιθανότητα για τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας τα βουνά της Πελοποννήσου και της κεντρικής Μακεδονίας με πολύ μικρή πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες άνευ σημασίας. Θερμοκρασία στα κεντρικά και νότια 38 με 40 βαθμούς κελσίου με μικρή κάμψη κατά 2 βαθμούς κελσίου στις 31 και 1 Αυγούστου όπου η μεγίστη θα φτάνει τους 37 ενώ στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη όλες τις ημέρες.
32% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες σε βουνά της βόρειας Ελλάδας το τριήμερο και καλός καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασία σε επίπεδα καύσωνα στην κεντρική και νότια χώρα θα φτάνει τους 38 με 41 βαθμούς κελσίου όλες τις ημέρες ενώ στα βόρεια θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερες.
21% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και ενδεχομένως σε κάποια πεδινά τμήματα της Πελοποννήσου της κεντρικής Μακεδονίας της Ηπείρου της Θράκης και της δυτικής Στερεάς το τριήμερο ενώ γενικά στην υπόλοιπη χώρα καλύτερος καιρός. Θερμοκρασία εως 39 με 40 βαθμούς κελσίου με μικρή πτώση κατα 2 βαθμούς κελσίου στις 31 και 1 Αυγούστου.
13% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη την χώρα με θερμοκρασία αρχικά στα ηπειρωτικά 36 με 38 βαθμούς κελσίου και κάμψη στη βόρεια και κυρίως στην βόρεια ανατολική χώρα οπου η μεγίστη δεν θα ξεπερνά τους τους 30 με 33 βαθμούς κελσίου στις 31 και 1 Αυγούστου.
+++++++++++++++++++++

2 έως 4 Αυγούστου.
58% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στη Μακεδονία και τοπικά στη Θράκη τη βόρεια και δυτική Θεσσαλία την Ηπειρο και την κεντρική Στερεά στις 2 του μήνα, αξιόλογη αστάθεια σε όλες τις περιοχές της Μακεδονίας της Θράκης της Θεσσαλίας της βόρειας Στερεάς της βόρειας Εύβοιας των Σποράδων τα ορεινά της Ηπείρου και του βόρειου Ιονίου στις 3 του μήνα, και μειωμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά ενώ έντονα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκης στις 4 του μήνα. Θερμοκρασία αρχικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα 38 με 40 βαθμούς κελσίου θα σημειώσει πτώση από το Βόλο και βορειότερα στις 3 του μήνα και θα σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία στους 36 με 38 ενώ στη βόρεια Ελλάδα και τη δυτική δεν θα ξεπερνά τους 33 με 35 βαθμούς κελσίου όλες τις ημέρες.
42% πιθανότητα για τοπική αστάθεια σε όλη τη δυτική χώρα και κυρίως της ορεινές περιοχές στις 2 Αυγούστου ενώ στις 3 τα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε τμήματα της Μακεδονίας και ορεινών της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας ενω στις 4 θα παραμείνουν σε τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με μειούμενη ένταση. Θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά 36 με 38 χαμηλότερη χαμηλοτερη κατα 2-4 βαθμούς και βόρεια χώρα θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα όλες τις ημέρες.
+++++++++++++++++

5 έως 9 Αυγούστου.
30% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης στις 5 του μήνα, πολύ μειωμένη αστάθεια στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας στις 6, 7 και 8 του μήνα με τάση βελτίωσης. Καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά 37 με 40 βαθμούς κελσίου όλες τις ημέρες.
28% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στην κεντρική ανατολική Μακεδονία και Θράκη κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά και σε κάποιες ορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας στις 5 του μήνα, πολύ καλύτερος καιρός ολες τις υπόλοιπες ημέρες με πιθανότητα κάποιων λίγων μεμονωμένων καταιγίδων στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία σε επίπεδα 35 με 37 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά 38 με 39 στα δυτικά θα ανέβει παντού στα κεντρικά και νότια στους 37 με 40 στις 7, 8,9 στα βόρεια θα είναι λίγο πιο χαμηλή.
27% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στα βουνά της δυτικής Ελλάδας στις 5 του μήνα, αυξημένη αστάθεια στην Ηπειρο και τη δυτική Μακεδονία στις 6 του μήνα καθώς και σε κάποιο ορεινά τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, εντονότερη αστάθεια στην Ηπειρο τη Θεσσαλία τη δυτική και κεντρική Στερεά και την δυτική και κεντρική Μακεδονία στις 7 του μήνα, ενώ στις 8,9 βελτιωση παντού σταδιακά. Θερμοκρασία στα κεντρικά και νότια 35 με 37 βαθμούς κελσίου με μικρή κάμψη στις 6 και 7 στους 32 με 35 λόγω των φαινομένων και μικρή άνοδο στους 36 εκ νέου στις 8 του μήνα ενώ στη βόρεια Ελλάδα θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη όλες τις ημέρες.
15% πιθανότητα για τοπική αστάθεια στην κεντρική και βόρεια χώρας στις 5 του μήνα, λίγο μικρότερη στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας στις 6 του μήνα, εκ νέου αρκετά έντονη αστάθεια στα ηπειρωτικά εκτός από τη Θράκη και τα νησιωτικά τμήματα στις 7 και 8 τάση βελτίωσης στη συνέχεια και περιορισμό των φαινομένων στα βορειότερα τμήματα της χώρας. Θερμοκρασία στα βόρεια 32 με 35 και στα δυτικά και νότια έως 34/36 βαθμούς κελσίου και θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα όλες τις ημέρες.
+++++++++++++++++++

Συμπερασματικά για τις 28 και 29 του μήνα θα έχουμε καλοκαιρία με υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα 37 έως 40 βαθμούς κελσίου.
Για τις 30 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της κεντρικής δυτικής και βόρειας χώρας και λιγότερο στην υπόλοιπη χώρα με τη θερμοκρασία να παραμείνει και πάλι σε πολύ ζεστά επίπεδα 37 με 41 βαθμούς κελσίου με πιθανότητα στη βόρεια Ελλάδα να πέσει κατά 2-4  βαθμούς με τα φαινόμενα.
Για τις 2 έως 4 Αυγούστου φαίνεται ότι θα επανέλθει αστάθεια σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας κατά κύριο λόγο και σε ορεινά της υπόλοιπης νότιας χώρας κάποιες από τις ημέρες. Θερμοκρασία αρχικά έως 37 με 40 βαθμούς κελσίου θα πέσει περισσότερο στα βόρεια λιγότερο στα νότια κοντά στους 33 με 37 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο λόγω της αστάθειας.
Τέλος για την περίοδο 5 έως 9 Αυγούστου οι περισσότερες πιθανότητες συγκλίνουν ότι η αστάθεια δεν θα είναι έντονη και θα επηρεάζει περισσότερο τη βόρεια Ελλάδα και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπείρωτικής χώρας με τη θερμοκρασία να παραμένει σε γενικά υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα 36 με 40 βαθμούς κελσίου τις περισσότερες από τις ημέρες. Κρατάμε όμως στην άκρη του μυαλού μας και ένα ποσοστό κοντά στο 30% να υπάρξουν κάποιες από τις ημέρες αξιόλογη ασταθεία για κεντρικά και βόρεια τμήματα κύριως στις 6 και 7 του μήνα και πρόσκαιρη κάμψη της θερμοκρασίας αυτές τις ημέρες.

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ Ή PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE ME NΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *