Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 25-28/7/2024 +ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ

Πέμπτη 25 Ιουλίου.
Προβλέπεται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία άστατος καιρός με λίγες σποραδικές καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν πριν από το μεσημέρι και στη Θράκη τις Σποράδες στην Εύβοια ενδεχομένως στη δυτική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία και Στερεά ενώ τις μεσημεριανές ώρες θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα. Ανεπηρέαστες έως αργά το βράδυ θα είναι οι παραθαλάσσιες περιοχές της δυτικής Ελλάδας τα νησιά του Ιονίου και οι περισσότερες περιοχές του Αιγαίου με σταδιακή βελτίωση και στις προαναφερθείσες περιοχές αργά το βράδυ. Επισημαίνεται οτι τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι ισχυρά στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και στην Χαλκιδική.
Άνεμοι βόρειοι 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη.
Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά από 16 έως 34 βαθμούς και πρόσκαιρα στην δυτική Ελλάδα τα πεδινά της Πελοποννήσου της Κρήτης και του ανατολικού Αιγαίου 35 με 37.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά γενικά βελτιωμένος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα παραθαλάσσια και στις Σποράδες όπου δεν αποκλείεται από νωρις το πρωί να εκδηλώνονται κάποιες μπόρες διάσπαρτες και μεμονωμένες. Όσο πάμε προς το μεσημέρι η αστάθεια θα αυξηθεί και στο εσωτερικό της πεδιάδας και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες τα πεδινά που θα είναι λίγο περισσότερες στα βουνά με γρήγορη βελτίωση από αργά το απόγευμα παντού.
Λάρισα: Προβλέπεται καλός καιρός αρχικά με τpπικές νεφώσεις κατά περιόδους ως και αργά το απόγευμα όπου ο καιρός θα βελτιωθεί. Μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρη μπόρα στην πόλη και τη γύρω πεδινή περιοχή μεταξύ 3-6 το απόγευμα.
Άνεμοι βόρειοι 2 με 3 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι 4 στα πεδινά με εξασθένηση.
Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 32 με 33 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 31.

++++++++++++++

Παρασκευή 26 Ιουλίου.
Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Πελοποννήσου της κεντρικής Στερεάς και στα βόρεια του Αιγαίου και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ στα πελάγη με εξασθένηση στο Αιγαίο από το απόγευμα και μετά.
Θερμοκρασία από 16 έως 35 με 36 βαθμούς στα ηπειρωτικά και από 23 έως 34 στα νησιωτικά τμήματα.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι στις Σποράδες και τα βουνά της περιφέρειας.
Λάρισα: Προβλέπεται καλός καιρός με λίγες συννεφιές το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω βουνά.
Άνεμοι βορειοδυτικοι 3 και στα θαλάσσια 5 μποφόρ εως το μεσημέρι με εξασθένηση το απόγευμα και στροφή σε νοτιοανατολικούς.
Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 35 με 36 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 32.
++++++++++++++++++++

Σάββατο 27 Ιουλίου.
Προβλέπεται καλος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα βουνά της Πελοποννήσου της Κρήτης και της Θράκης.
Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοι 3 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο και 6 με 7 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο με εξασθένιση μικρή το βράδυ.
Θερμοκρασία από 14 ως 35 με 37 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και από 19 εως 35 στα νησιωτικά τμήματα.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αίθριος καιρός.
Λάρισα: Προβλέπεται αίθριος καιρός.
Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα.
Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 34 με 36 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 32.
++++++++++++++++++++

Κυριακή 28 Ιουλίου.
Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά της Εύβοιας και της Κρήτης το μεσημέρι και το απόγευμα.
Άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ και βορειοδυτικοί ασθενείς στην υπόλοιπη χώρα.
Θερμοκρασία από 15 με 37 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και από 20-35 τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αίθριος καιρός.
Λάρισα: Προβλέπεται αίθριος καιρός.
Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι απόγευμα νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και βόρειοι 3 με 4 στις Σποράδες.
Θερμοκρασία στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 34 με 36 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 32.

https://www.ventusky.com/
https://www.ventusky.com/
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *