Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 22-24/7/2024 +ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ

Δευτέρα 22 Ιουλίου.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές συννεφιές στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά Δράμας Ξάνθης Ροδόπης και Έβρου που ενδεχομένως να είναι ισχυρές.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 6 μποφόρ και μεταβλητοί 2 με 4 στο Αιγαίο.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 37 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο έως 37 με 39 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιωτικά του Αιγαίου και τοπικά στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο έως 40 με 42 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά νοτιοανατολικοί το μεσημέρι και το απόγευμα 2 με 3 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 24 έως 40 με 42 βαθμούς κελσίου ενώ στον νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 27 έως 38 βαθμούς κελσίου.

+++++++++++++++++++++++

Τρίτη 23 Ιουλίου.

Προβλέπεται άστατος καιρός σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας με μεμονωμένες καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ όσο πάμε προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην κεντρική Μακεδονία κάτω περιόδους ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικά φαινόμενα θα σημειωθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά μακριά από τη θάλασσα με βελτίωση αργά το βράδυ παντού. Ενδεχομένως τα φαινόμενα να είναι έντονα στην ανατολική Μακεδονία την Θεσσαλία την κεντρικά Στερεά και τη Θράκη και σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της υπόλοιπης Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου ,Στερεάς, Ηπείρου μακριά από τη θάλασσα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 6 μποφόρ και από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 17 έως 34 με 37 βαθμούς κελσίου σε όλα τα ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα η αστάθεια θα δώσει τοπικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα βουνά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και την περιοχή Ολύμπου μακριά από τη θάλασσα ενώ διάσπαρτες και σύντομες θα υπάρξουν και στα υπόλοιπα ορεινά της περιφέρειας καθώς και σε πεδινές περιοχές όλων των νομών στο εσωτερικό όμως μακριά από τη θάλασσα. Βελτίωση του καιρού από αργά το απόγευμα παντού.
Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθεί παροδική καταιγίδα στις γύρω πεδινές περιοχές και ενδεχομένως και στην πόλη μεταξύ 3 και 8 το απόγευμα με βελτίωση στη συνέχεια παντού.
Οι άνεμοι θα πνέον βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ αρχικά με εξασθένηση παντού το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 22 έως 35 με 37 βαθμούς κελσίου ενώ στον νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 25 έως 35 βαθμούς κελσίου.

+++++++++++++++++++++

Τετάρτη 24 Ιουλίου.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με συννεφιές από τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία την Εύβοια και την ανατολική Στερεά όπου δεν αποκλείεται να πέσουν κάποιες βροχές ενώ οσο πάμε προς το μεσημέρι μικρή αστάθεια θα δώσει λίγα φαινόμενα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας εκτός από τη Θράκη την Ήπειρο τα παραθαλάσσια της Πελοποννήσου την Αττικοβοιωτία και όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα του Ιονίου και του Αιγαίου ενώ δεν αποκλείονται στη Θεσσαλία και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τοπικές καταιγίδες με βελτίωση αργά το απόγευμα προς το βράδυ. Ενδεχομένως τα φαινόμενα να είναι ισχυρά σε σε ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας .
Άνεμοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί και στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα από 17 έως 34 με 37 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά καλός καιρός στο εσωτερικό ενώ στα ανατολικά παράλια και τις Σποράδες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές το πρωί οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα μεταφερθούν υπό την μορφή καταιγίδων στο εσωτερικό της πεδιάδας και τα ορεινά με βελτίωση αργά το βράδυ.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες γύρω από την πόλη που ενδεχομένως να επηρεάσουν και λίγο αυτή με γρήγορη βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα και νοτιοανατολικοί παροδικά το μεσημέρι και στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 21 έως 34 με 36 βαθμούς κελσίου ενώ στον νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 25 έως 32 βαθμούς κελσίου.

++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *