Ξεπέρασε τους 43 βαθμούς κελσίου στην Πελοπόννησο έως 41 στη Θεσσαλία. Αναλυτικές λίστες θερμοκρασιών για όλη τη χώρα για τις 18 Ιουλίου 2024.

Κορύφωση του θερμού κύματος χθες 18 Ιουλίου με τον υδράργυρο να ξεπερνά τοπικά και τους 43 βαθμούς κελσίου σε λίγες περιοχές της νότιας Ελλάδας ενώ σημειώθηκαν πολλά 42άρια.
Όπως βλέπετε και στο πρώτο χάρτη με τα μαύρα νούμερα η θερμοκρασία στη στάθμη των 1500m(850hPa) που είναι ενδεικτική της έντασης της θερμής εισβολής ενώ με τα μπλέ χρώματα η πραγματικές θερμοκρασίες που μετρήθηκαν από αξιόπιστους μετεωρολογικούς σταθμούς. Βλέπουμε ότι η θερμοκρασία στην κρίσιμη στάθμη ξεπέρασε τους 23 βαθμούς κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και του Ιονίου φτάνοντας τοπικά και τους 25 με 26 με αποτέλεσμα ο υδράργυρος να φτάσει τους 41 με 43 βαθμούς κελσίου ενώ ακόμα και στα νησιωτικά του Ιονίου και τη δυτική Μακεδονία ξεπέρασε τους 39. Στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και της ανατολικής Στερεάς ,Εύβοιας ,Κρήτης και Δωδεκανήσων η θερμοκρασία σε αυτή τη στάθμη βρέθηκε κοντά στους 22 με 23 βαθμούς κελσίου και έτσι οι μέγιστες θερμοκρασίες έφτασε έως τους 37 με 40 βαθμούς κελσίου.

 

 

Οι 8 μεγαλύτερες θερμοκρασίες στον ελλαδικό χώρο από αξιόπιστους μετεωρολογικούς σταθμούς ήταν οι εξής:

 

Στη Θεσσαλία ο υδράργυρος έκανε βήματα προς τα πάνω ξεπερνώντας σε αρκετούς μετεωρολογικούς σταθμούς κοντά στη Λάρισα τους 40 βαθμούς κελσίου.
Αναλυτικά οι μόνες αξιόπιστες μέγιστες θερμοκρασίες ήταν οι εξής:

Πλατανούλια Λάρισας 40.7

Νέσσωνας Συκουρίου 40.6

Λάρισα EAA 40.3

Λάρισα ATA 40.3

Βόλος πόλη 40.3

Χάλκη λάρισας 40.1

Λάρισα EMY 40.0

Λάρισα university 40.0

Πλατύκαμπος Λάρισας 39.6

++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

One thought on “Ξεπέρασε τους 43 βαθμούς κελσίου στην Πελοπόννησο έως 41 στη Θεσσαλία. Αναλυτικές λίστες θερμοκρασιών για όλη τη χώρα για τις 18 Ιουλίου 2024.

  1. Pingback: Πρώτα χειροπιαστά δροσερά νέα μετά το τεράστιο κύμα καύσωνα σε διάρκεια. Αναλυτική εκτίμηση ανά ημέρα έως και τις αρχές Αυγούστου. – Weather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *