Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 19-21/7/2024 +ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ

Παρασκευή 19 Ιουλίου.
Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και ενδεχομένως για λίγο να επηρεαστούν και τμήματα στο εσωτερικό της Ηπείρου και στα βόρεια της Θεσσαλίας με σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα προς το βράδυ παντού. Τα φαινόμενα όπου σημειωθούν θα είναι έντονα. Ενδεικτικές περιοχές πιθανώς έντονων φαινομένων οι νομοί Φλώρινας Κοζάνης Ημαθίας Πέλλας Δράμας Έβρου Καβάλας και Σερρών.
Άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι 6 μποφόρ και βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 με 36/39 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά έως 35 με 38 στα νησιωτικά τμήματα και τοπικά στη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο στη Θεσσαλία και την Μακεδονία 40 με 42.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στα ορεινά του νομού Τρικάλων και στα βόρεια του νομού Λάρισας γύρω από τον Όλυμπο αλλά γρήγορα οι καταιγίδες από αργά το απόγευμα θα σταματήσουν και ο καιρός τα βελτιωθεί.
Λάρισα: Προβλέπεται αίθριος καιρός αρχικά με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα γύρω ορεινά το απόγευμα.
Άνεμοι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημεριανές ώρες ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά με εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 22 εως 38 με 40 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομο Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και της Σποράδες από 26 έως 36.

+++++++++++++++++

Σάββατο 20 Ιουλίου.
Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφωσεις κυρίως στη δυτική Μακεδονία τα ορεινα της υπόλοιπης Μακεδονίας της Θεσσαλίας της Ηπείρου της κεντρικής Στερεάς και της κεντρικής Πελοποννήσου και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση. Υπάρχει μικρή πιθανότητα κυρίως την κεντρική Μακεδονία και πιο συγκεκριμένα στους νομούς Ημαθιας Πιερίας Πέλλας Θεσσαλονίκης και Κιλκίς κάποια φαινόμενα να επηρεάσουν και πεδινές περιοχές.
Άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι 5-6 μποφόρ και βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 4-5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 εως 36 με 39 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα και εως 40 με 41 στη δυτική Ελλάδα.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αίθριος καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές συννεφιές στα βουνά της περιφέρειας όπου δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες καταιγίδες ενώ δεν αποκλείεται λίγα φαινόμενα να επηρεάσουν και κάποιες περιοχές σε χαμηλά υψόμετρα γύρω από την Καλαμπάκα και την Ελασσόνα με γρήγορη όμως βελτίωση.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές συννεφιές το απόγευμα.
Άνεμοι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημεριανές ώρες ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά με εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 22 εως 36 με 38 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομο Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και της Σποράδες από 26 έως 34.

++++++++++++++++++++++

Κυριακή 21 Ιουλίου.
Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Στους νομούς Σερρών Δράμας Καβάλας Ξάνθης και Ροδόπης δεν αποκλείεται λίγα φαινόμενα να επηρεάσουν και πεδινές περιοχές.
Άνεμοι στο Αιγαίο βορειοδυτικοί εως 5 μποφόρ στα πελάγη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 38 βαθμούς κελσίου στη δυτική και βόρεια χώρα και τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου και τοπικά στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική και νοτια Πελοπόννησο 39 με 41 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται καλος καιρός με τοπικές συννεφιές το απόγευμα στα ορεινά και δεν αποκλείεται στον Όλυμπο και γύρω από αυτόν να εκδηλωθεί παροδική καταιγίδα με γρήγορη βελτίωση.
Λάρισα: Προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά το απόγευμα.
Άνεμοι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημεριανές ώρες ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά με εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 22 εως 39 με 41 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομο Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και της Σποράδες από 26 έως 37.

https://www.ventusky.com/
https://www.ventusky.com/
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *