Έφτασε τους 42 βαθμούς κελσίου στη κεντρική Μακεδονία και ξεπέρασε τους 40 στη Θεσσαλία χθες Σάββατο 13/7. Αναλυτικές λίστες θερμοκρασιών.

Συνεχίζεται ακάθεκτο το κύμα καύσωνα με τις θερμοκρασίες καθημερινά να φτάνουν τους 40 και πλέον βαθμούς κελσίου σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας κυρίως. Όπως βλέπετε και στον χάρτη που ετοιμάσαμε για σας με το μπλε χρωματισμό οι μέγιστες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν από αξιόπιστους μετεωρολογικούς σταθμούς της χθεσινή μέρα σε όλη τη χώρα και με μαύρη απόχρωση οι θερμοκρασίες στην κρίσιμη  στάθμη των 1500 μέτρων που μας δείχνουν την ένταση της θερμής εισβολής. Φαίνεται ότι όλη η ηπειρωτικοί χώρα βρίσκεται μέσα σε θερμοκρασίες 22 έως 25 βαθμούς κελσίου σε αυτή τη στάθμη που δικαιολογεί τα κατά τόπους 40άρια που σημειώθηκαν ενώ τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έφτασε και τους 42 βαθμούς κελσίου. Μόνες περιοχές που ακόμα αντιστέκονται στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες η ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου της Εύβοιας που σημειώνονται 34 έως 37 βαθμούς κελσίου.

 

 

Οι 8 μεγαλύτερες θερμοκρασίες στη χώρα από αξιόπιστους μετεωρολογικούς σταθμούς ήταν οι εξής;

 

 

Στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ ο υδράργυρος παρέμεινε σε πολύ υψηλά επίπεδα και έφτασε στις περισσότερες περιοχές της πεδιάδας του 39 με 40 βαθμούς κελσίου ενω σε λίγες περιοχές στην γύρω από τη Λάρισα τους ξεπέρασε ελαφρώς.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 39 βαθμών κελσίου που σημειώθηκαν το Σάββατο 13 Ιουλίου στην περιφέρεια μας και τις Σποράδες ήταν οι εξής:

Πλατανούλια Λάρισας 40.3

Λάρισα ATA 40.1

Λάρισα EAA 39.8

Λάρισα university 39.7

Χάλκη Λάρισας 39.6

Ελασσόνα 39.6

Λάρισα EMY 39.5

Βαμβακού Φαρσάλων 39.5

Φάρσαλα 39.4

Καρδίτσα πόλη 39.2

Μουζάκι Καρδίτσας 39.2

Πλατύκαμπος Λάρισας 39.1

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ Ή PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE ME NΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *