Με μία ματιά η πορεία του καιρού έως και τις 28 Ιουλίου. Ανάλυση του πολλαπλού δείγματος(ENSEMBLES) των τριών βασικών παγκοσμίων μοντέλων πρόγνωσης καιρού.

Μέση τιμή θερμοκρασίας και περιοχές που ενδέχεται να σημειωθούν φαινόμενα τις επόμενες δύο εβδομάδες.

 

16 και 17 Ιουλίου.

Πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Ηπείρου στις 17 Ιουλίου και θερμοκρασία στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα έως τους 39 με 42 βαθμούς κελσίου λίγο χαμηλότερη στα ανατολικά και νότια.

 

18 έως 20 Ιουλίου.

Λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στις 19 του μήνα στην Μακεδονία τη Θράκη και τα ορεινά της Ηπείρου και της βόρειας Θεσσαλίας ενω στις 20 πιο αξιόλογη αστάθεια σε πολλές περιοχές της  ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα  με έμφαση στα ορεινά/ημιορεινα.  Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 39 με 41 και στα δυτικά τοπικά και 42 βαθμούς με πτώση στις 20 του μήνα παντού όπου η μεγίστη δεν θα ξεπερνά τους 36 με 38 βαθμούς κελσίου και τοπικά στα δυτικά λίγο υψηλότερη.

 

21 έως 23 Ιουλίου.

Καταιγίδες στην δυτική Μακεδονία και τα  ορεινά της ραχοκοκαλιάς της Πίνδου και ενδεχομένως στην κεντρική Μακεδονία στις 21 του μήνα, λίγο πιο έντονη αστάθεια και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και τα ορεινά της υπόλοιπης  ηπειρωτικής χώρας στις 22 του μήνα και μειωμένη αστάθεια στις 23 κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία σε επίπεδα καύσωνα κοντά στους 37 με 40 βαθμούς κελσίου και πιθανώς και 41 στα ανατολικά ηπειρωτικά στις 22 του μήνα.

 

24 με 28 Ιουλίου.

Καλός καιρός σε όλη τη χώρα με πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στις 25 και 26 του μήνα στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 39 με 42 βαθμούς κελσίου με κάμψη στις 27 του μήνα στα ανατολικά και βόρεια όπου η μεγίστη δεν θα ξεπερνά τους 36 με 38 βαθμούς ενω στα δυτικά θα παραμείνει κοντά στους 38/40.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ Ή PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE ME NΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *