Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 8/7/2024. Αχαρτογράφητος θερμός δρόμος στα πλοκάμια της κλιματικής αλλαγής.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 8 Ιουλίου 2014.

11 και 12 Ιουλίου.
> 95% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφόσεις την Ηπειρο τη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της Κρήτης όπου δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες καταιγίδες άνευ σημασίας με βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα καλός και πολύ ζεστός καιρός με τις θερμοκρασία να φτάνει στα ηπειρωτικά τους 37 με 41 βαθμούς κελσίου.
++++++++++++

13 με 15 Ιουλίου.
> 95% πιθανότητα για καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφωσεις στην αρχή της περιόδου στη δυτική Μακεδονία την Ηπειρο και τα ορεινά της Κρήτης και βελτίωση στη συνέχεια και σε αυτές τις περιοχές. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα φτάνει στα ηπειρωτικά τους 37 με 41 βαθμούς κελσίου.
++++++++++++++

16 έως 18 Ιουλίου.
> 90% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 39 με 42 βαθμούς κελσίου.
+++++++++++++

19 με 23 Ιουλίου.
44% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στις 19 του μήνα στα όρεινα της βόρειας Ελλάδας. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 36 με 38 βαθμούς κελσίου με σταδιακή άνοδος στις 20 του μήνα στους 39, στις 21 του μήνα στου 40  και στις 22 και 23 του μήνα στους 40-42 βαθμούς κελσίου.
41% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας μακριά από τη θάλασσα στις 20 και 21 Ιουλίου. Πολύ καλός καιρός την υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασία δυτικά κεντρικά και βόρεια 41 με 43 βαθμούς κελσίου λίγο χαμηλότερη στα ανατολικά και νότια που επηρεάζονται από τους βοριάδες με μικρή κάμψη στις 21, 22 και 23 του μήνα που η μεγίστη θα φτάνει τους 37 με 40 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά.
15% πιθανότητα για σημαντική αστάθεια στα ηπειρωτικά εκτός από τη Θράκη και όλα τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου στις 19 του μήνα, μειωμένη αστάθεια μόνο στα ορεινά στις 20 του μήνα επαναφορά της ισχυρής αστάθειας μόνο στα ορεινά  μακριά από τη θάλασσα στις 21 του μήνα, βελτιωμένος καιρός στις 22 και 23 του μήνα. Θερμοκρασία στα κεντρικά και βόρεια ως 35 βαθμούς κελσίου δυτικά και νότια έως 36 με 38 αλλά θα σημειώσει σταδιακή επαναφορά σε όλα τα ηπειρωτικα στους 36 με 39 βαθμούς κελσίου λίγο χαμηλότερη στη βόρεια Ελλάδα.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι επιβεβαιώνονται πλήρως τα στοιχεία που είχαμε και από τη μακροπρόθεσμη εκτίμηση Ιουλίου αλλά και από τις κατά περιόδους τάσεις του καιρού για πολύ ζεστό καιρό. Θερμοκρασίες 37 έως 42 βαθμούς κελσίου θα είναι καθημερινές από εδώ και πέρα έως και τις 22 με 23 του μήνα. Εμφανίζεται μια πολύ μικρή πιθανότητα της τάξης του 15% να υπάρξει κάποια αστάθεια την περίοδο 19 με 23 ιουλίου αλλά δεν είναι αυτό το βασικό μοτίβο του καιρού. Ας ελπίσουμε σε επόμενες ανανεώσεις να αυξηθούν οι πιθανότητες βροχών και καταιγίδων και πτώσης της θερμοκρασίας το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα ώστε να συμμαζευτούν λίγο οι πρωτοφανείς καταστάσεις που βιώνουμε.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ Ή PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE ME NΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *