Μέγιστες θερμοκρασίες 7 και 8 Ιουλίου 2024. Ξεπέρασε τους 40 βαθμούς κελσίου στη δυτική Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα έως 39 στη Θεσσαλία. Αναλυτικές λίστες θερμοκρασιών!!

Ξεκίνησε από χθες το κύμα καύσωνα πολύ μεγάλης διάρκειας όπως τονισαμε εδώ και μέρες μέσα από τα άρθρα μας.
Όπως βλέπετε στη πρωτη εικονα έχουμε τη θερμοκρασία στη στάθμη των 1500 μέτρων περίπου αλλά και τη μέγιστη θερμοκρασία που σημειώθηκε σε διάφορους μετεωρολογικούς σταθμούς. Βλέπουμε ότι στη δυτική χώρα με τις μεγαλύτερες θερμοκρασίες στο υψόμετρο αυτό παρατηρούνται καθημερινως και οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες στην επιφάνεια.
Αυτός είναι ένας τρόπος για να γνωρίζουμε ποιοι μετεωρολογικοι σταθμοί πηγαίνουν σωστά και ποιοι λάθος. Επίσης συνήθως στη θερμοκρασία που βλέπετε στα 1500μ προσθέτουμε 16 με 18 βαθμούς κελσίου για να δούμε την μεγιστη θερμοκρασία όταν επικατούν καταβάτες ξηροί άνεμοι.
Άνθρωποι που δεν έχουν καμία γνώση μετεωρολογίας μεταφέρουν προς ενημέρωση του κοινού θερμοκρασίες που είναι λανθασμένες. Σε οποιαδήποτε άλλη ευνομούμενη χώρα θα υπήρχαν κυρώσεις εναντίον τους. Στην Ελλάδα είναι απλά troll τα οποία κάνουν την πλάκα τους σε διάφορα φόρουμ ,site και κοινωνικά δίκτυα.

Παρατηρούμε ότι στις 7 Ιουλίου οι μέγιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στην περιοχή της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου όπου υδράργυρος έφτασε και τους 38 με 39 βαθμούς ενω στη 2η εικόνα μπορείτε να δείτε τις 8 μεγαλύτερες θερμοκρασίες στη χώρα από άξιοπιστούς μετεωρολογικούς σταθμούς.

Στην περιοχή της Θεσσαλίας ο υδράργυρος έφτασε έως τους 35 με 36 βαθμούς κελσίου και όπως βλέπετε ήταν η πιο δροσερή περιοχή μαζί με την ανατολική Στερεά και το βόρειο Αιγαίο λόγω των ισχυρών βοριάδων αφού η θερμοκρασία στη στάθμη των 1500 μέτρων δεν ξεπέρασε τους 18 με 19 βαθμούς κελσίου.

 

Για τη σημερινή ημέρα 8/7 η θερμοκρασία στη συγκεκριμένη στάθμη ανέβηκε κατά 1-2 βαθμούς και έτσι παρατηρήθηκαν και τα πρώτα 40άρια σε τμήματα της δυτικής Στερεάς των Δωδεκανησων και της δυτικης και νότιας Πελοποννήσου ενώ και σε άλλες περιοχές στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας παρατηρήθηκαν τιμές 38 έως 39 βαθμούς.
Οι πιο δροσερές περιοχές ήταν αυτές του βόρειου Αιγαίου της ανατολικής Στερεάς της Εύβοιας καθώς και σε τμηματα των Κυκλάδων και του ανατολικού Αιγαίο που υδράργυρος δεν ξεπέρασε τους 32 με 35 βαθμούς κελσίου.

Στην περιοχή της Θεσσαλίας οι θερμοκρασίες κυμάνθηκαν μεταξύ 37 και 39 βαθμών κελσίου στο εσωτερικό της πεδιάδας ενώ στα παραθαλάσσια δεν ξεπέρασαν τους 34.

Μέγιστες θερμοκρασίες Θεσσαλίας 8 Ιουλίου.

Λάρισα ATA 39.2

Πλατανούλια EAA 38.6

Φάρσαλα EAA 38.6

Λάρισα πανεπιστήμιο 38.4

Λάρισα EAA 38.2

Τρίκαλα EAA 38.2

Λάρισα EMY 38.0

 

++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *