Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 4/7/2024. Κλιματική αλλαγή εν δράση με νέα μακρά περίοδο ζέστης!!

Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 4 Ιουλίου 2024.

7 και 8 Ιουλίου.
> 95% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη την χώρα με τη θερμοκρασία στα ανατολικά 34 με 36 και στη συνέχεια 37 με 38 ενώ στα δυτικά θα φτάσει τους 37 με 39 βαθμούς κελσίου σταδιακά.
++++++++++++++

9 έως 11 Ιουλίου.
> 95% πιθανότητα για για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και στις 11 του μήνα και της Μακεδονίας και της Θράκης. Καλός καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Μέγιστες θερμοκρασίες 37 με 39 βαθμούς στα ανατολικά έως και 40 βαθμούς στα δυτικά τμήματα λίγο χαμηλότερη στα βόρεια και το Αιγαίο.
+++++++++++++

12 έως 14 Ιουλίου.
> 95% πιθανότητα για τοπικές μπόρες και καταιγίδες τις μεσημεριανές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και ενδεχομένως και σε κάποια πεδινά τμήματα μικρής έντασης και διάρκειας στις 12 Ιουλίου , πολύ λίγα φαινόμενα στις 13 μόνο στα βουνά ενώ στις 14 του μήνα αίθριος καιρός. Θερμοκρασία σε επίπεδα 36 με 39 βαθμούς κελσίου στα κεντρικά δυτικά και νότια ηπειρωτικά λίγο χαμηλότερη στα βόρεια και ανατολικά νησιωτικά.
+++++++++++++

15 έως 19 Ιουλίου.
44% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας στις 15 του μήνα, βελτιωμένος καιρός της υπόλοιπες ημέρες. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για την εποχή θα φτάνει αρχικά τους 39 με 41 βαθμούς κελσίου στά ηπειρωτικά και ενδεχομένως στις 17 ,18 και 19 του μήνα και 42 βαθμούς κελσίου.
29% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στη Μακεδονία και ενδεχομένως στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Θράκης στις 16 του μήνα, λιγότερα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη στις 17 και 18 του μήνα. Δεν αποκλείονται λίγα μεμονωμένα διάσπαρτα φαινόμενα και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Θερμοκρασία μέγιστη στους 42 με 44 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά με πτώση στις 16 του μήνα στου 37 με 39 ,με περαιτέρω πτώση παντού στους 34 με 36 στις 17-18-19 του μήνα. Στα δυτικά και βόρεια δεν θα ξεπεράσει τις 34 με 37 βαθμούς κελσίου όλες τις ημέρες.
27% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας στις 15-16 που θα είναι περισσότερα στη Μακεδονία και την Θράκη στις 17 του μήνα ενώ θα περιοριστούν στη Μακεδονία και τα ορεινά της Θεσσαλίας στις 18 Ιουλίου. Θερμοκρασίες μέγιστες θα ανατολικά και νότια 37-39 και ενδεχομένως στα δυτικά 39 με 41 βαθμούς κελσίου όλες τις ημέρες λίγο χαμηλότερης στη βόρεια Ελλάδα.
+++++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι στάδιακά ο καιρός βελτιώνεται και η θερμοκρασία παίρνει την ανιούσα.
Για τις 7 και 8 Ιουλίου καλώς καιρός με ανοδο της θερμοκρασίας στους 37 με 39 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά.
Για τις 9 έως 11 Ιουλίου λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινα της Ηπείρου και της Μακεδονίας και της Θράκης στις 11 του μήνα και βελτιωμένος καιρός στην υπόλοιπη χώρα με τη θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή 37 με 40 βαθμούς κελσίου στην δυτική κεντρική και νότια χώρα.
Για τις 12 έως 14 Ιουλίου λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας στις 12 ιουλίου με βελτιωμένο καιρό στη συνέχεια παντού και την θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα 36 με 39 βαθμού στα κεντρικά κενότια λίγο χαμηλότερη στα βόρεια.
Για τις 15 έως 19 Ιουλίου πιθανότητα κοντά στο 70% για πολύ ζεστό καιρό σε όλη τη χώρα με πιθανότητα λίγο μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και περισσότερο στη Μακεδονία και τη Θράκης στις 15 και 16 του μήνα με βελτίωση. Θερμοκρασία όλες τις ημέρες σε υψηλά για την εποχή επίπεδα 39 με 42 βαθμούς κελσίου κατά μέσο όρο. Υπάρχει και ένα ποσοστό κοντά στο 30% να επηρεαστούμε σύντομα για μία μέρα με έντονα φαινόμενα στη Μακεδονία τη Θράκη και ενδεχομένως στη βόρεια Θεσσαλία αλλά δεν είναι αυτό το επικρατών σενάριο μέχρι στιγμής. Όπως και να έχει θερμοκρασίες από τη Θεσσαλία και νοτιότερα θα παραμείνουν πολύ υψηλές οι θερμοκρασίες όλο το πενθήμερο.

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ Ή PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE ME NΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *