Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 27/6/2024. Όσο βορειότερα τόσο πιο κοντά σε καταιγίδες οσο νοτιότερα τόσο πιο πολλη ζέστη!!

Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 27 Ιουνίου 2014.

30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου.

> 95% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα τη θερμοκρασία στα δυτικά  κεντρικά και νότια 35 με 39 βαθμούς κελσίου λίγο χαμηλότερη στα βόρεια.

++++++++++++++++++

2 έως 4 Ιουλίου.

38% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και στα ορεινά της υπόλοιπης κεντρικής και βόρειας χώρας στις 2 του μήνα, έντονοτερη αστάθεια στην Ηπειρο την δυτική και κεντρική Μακεδονία τη δυτικής Στερεά και τμήματα της Θεσσαλίας  και του εσωτερικού της Πελοποννήσου στις 3 του μήνα και παραμονή της αστάθειας στο Ιόνιο και τα δυτικά κυρίως ηπειρωτικά στις 4 Ιουλίου. Θερμοκρασία αρχικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα έως 38 με 40 βαθμούς κελσίου θα πέσει σημαντικά στις 3-4  του μήνα όπου η μεγίστη δεν θα ξεπερνά στα ανατολικά τους 33 με 35 και στα δυτικά και βόρεια τους 29 με 32.

32% πιθανότητα γιά καλό καιρό στις 2-3 Ιουλίου και τοπικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και ενδεχομένως στην υπόλοιπη Μακεδονία την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά στις 4 του μήνα. Θερμοκρασίες στα ανατολικά ηπειρωτικά 40 με 42 βαθμούς κελσίου με μικρή πτώση στις 3 του μήνα κατά 1-2 βαθμούς και σημαντικότερη πτώση στις 4 που η μεγίστη θα φτάνει τους 36 με 39 ενώ στη δυτική και βόρεια χώρα η θερμοκρασία όλες τις ημέρες δεν θα ξεπερνα τους 29 με 33 βαθμούς κελσίου.

21% πιθανότητα για καλό καιρό στις 2 Ιουλίου ,τοπικές καταιγίδες στη Μακεδονία και στη Θράκη μακριά από τη θάλασσα στις 3 του μήνα, ενώ έντονα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη στις 4 του μήνα και διάσπαρτα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Θερμοκρασία αρχικά στα ανατολικά και νότια 37 με 40 βαθμούς κελσίου κυρίως την Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο με μικρή πτώση παντού έως 36 με 37 στα ανατολικά και ως 30 με 33 στα δυτικά και βόρεια.

9% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου στις 4 του μήνα κοντά στα σύνορα με τις γειτονικές χώρες. Θερμοκρασία υψηλή στα ανατολικά και νότια 40 με 42 βαθμούς κελσίου αρχικά θα πέσει στους 36 με 38 στις 3 και 4 του μήνα  ενώ  στα δυτικά και βόρεια δεν θα ξεπερνά τους 33 με 34 βαθμούς κελσίου.

+++++++++++++++++++++++++

5 έως 7 Ιουλίου.

42% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη πολύ λιγότερα φαινόμενα στις ίδιες περιοχές στις 6 και 7 του μήνα. Πολύ καλός καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασία γενικά στα κεντρικά και νότια 34 με 36 βαθμούς κελσίου λίγο χαμηλότερη στα βόρεια.

33% πιθανότητα για καλο καιρός σε όλη τη χώρα με πιθανότητα για κάποια μεμονωμένα φαινόμενα στις 7 Ιουλίου στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας. Θερμοκρασία αρχικά στα  ηπειρωτικά έως 32 με 34 βαθμούς κελσίου με σταδιακή άνοδο στους 35 με 36 και στις 7 του μήνα στα ανατολικά ηπειρωτικά έως και 37 βαθμούς κελσίου.

25% πιθανότητα για ισχυρές καταιγίδες στη Μακεδονία μακριά από τη θάλασσα στις 5 του μήνα και λίγα φαινόμενα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, λίγα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και την Εύβοια στις 6 του μήνα και βελτιωμένος καιρός παντού στις 7. Θερμοκρασία στα  ηπειρωτικά 32 με 34 βαθμούς κελσίου με μικρή άνοδο κατά 1-2 βαθμούς κάθε μέρα για να φτάσουμε στις 7 Ιουλίου στους 35 με 37 στα κεντρικά και νότια.

+++++++++++++++++++++

8 έως 12 Ιουλίου.

58% πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας της Ηπείρου και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας στις 9 του μήνα, μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα στις 10 του μήνα και βελτιωμένους καιρός τις υπόλοιπες ημέρες. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά έως 39 με 41 βαθμούς κελσίου στις 8-9 του μήνα με μικρή κάμψη κατα 2-3 βαθμούς στις 10 και άνοδο εκ νέου στους 38 με 40 στις 11 του μήνα.

 21% πιθανότητα για καλο καιρο στις 8-9 του μήνα με λίγα μεμονωμένα φαινόμενα και αν σημειωθούν στην κεντρική Μακεδονία, έντονη αστάθεια στις 10 Ιουλίου στη δυτική και κεντρική Μακεδονία  και λιγότερα φαινόμενα στις ίδιες περιοχές στις 11 ενώ λίγα φαινόμενα δεν αποκλείεται να επεκταθούν και σε άλλα τμήματα της  ηπειρωτικής χώρας μικρότερης όμως έντασης και διάρκειας. Θερμοκρασία αρχικά στα ηπειρωτικά 37 με 40 βαθμούς κελσίου θα σημείωση μικρή πτώση κατα 2 με 4 βαθμούς της 10 του μήνα κυρίως στα δυτικά και βόρεια και θα πέσει παντού στις 11-12 στους 34 με 36 βαθμούς κελσίου στα  ηπειρωτικά.

21% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλες τις περιοχές όλες τις ημέρες. Θερμοκρασία υψηλή στα  ηπειρωτικά 36 με 38 βαθμούς κελσίου και τοπικά στα δυτικά και 39 όλες τις ημέρες λίγο χαμηλότερης στη βόρεια Ελλάδα και το Αιγαίο.

+++++++++++++++++

Τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία μας δίνουν καλό καιρό για τις 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου σε όλη τη χώρα με τον υδράργυρος σε ευπαθεις στη ζέστη περιοχές να φτάνει κατά τόπους τους 35 με 39 βαθμούς κελσίου.

Για τις 2 έως 4 Ιουλίου φαίνεται ότι κάποια αστάθεια θα υπάρξει για 2 ημέρες στη βόρεια Ελλάδα σίγουρα από την Ηπειρο και τη Θεσσαλία και βορειότερα ενω για τα νοτιοτερα τμήματα είναι πολύ μικρές πιθανότητες αυτή τη στιγμή. Η θερμοκρασίες αρχικά θα ανέβουν σε υψηλά επίπεδα κοντά στους 39 με 42 βαθμούς κελσίου σε ευπαθεις στη ζέστη περιοχές της κεντρικής και νότιας χώρας, θα αρχίσουν να πέφτουν κατα 2-3 βαθμούς καθημερινως έως τις 4 Ιουλίου που θα πέσουμε στους 33 με 36 βαθμούς στα  ηπειρωτικά και στα δυτικά και βόρεια θα είναι χαμηλότερη.

Για τις 5 έως 7 Ιουλίου φαίνεται ότι η μικρή αστάθεια θα παραμείνει μόνο στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη κάποιες από τις ημέρες ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θερμοκρασίες σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα 33 με 35 βαθμούς κατά μέσο όρο στα ηπειρωτικά με μικρή τάση ανόδου στο τέλος της περιόδου.

Για την περίοδο 8 έως 12 Ιουλίου φαίνεται κάλος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με την αστάθεια παρούσα στη βόρεια Ελλάδα με διάσπαρτα φαινόμενα ενώ πιθανότητα για ισχυρή αστάθεια είναι μόλις το 20% αυτή τη στιγμή. Οι θερμοκρασίες σταθερά σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά 37 με 40° κελσίου σε  ευπαθεις στη ζέστη περιοχές της χώρας χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια με τις μικροδιαταραχές που θα μας επηρεάζουν.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ Ή PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE ME NΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

One thought on “Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 27/6/2024. Όσο βορειότερα τόσο πιο κοντά σε καταιγίδες οσο νοτιότερα τόσο πιο πολλη ζέστη!!

  1. Παύλος Νικήτας says:

    Μήπως θα μπορούσατε να δείτε τον καιρό στο NEPAL από 7/7-16/7 λόγω ταξιδιού μου .
    Σας ευχαριστώ πολύ .
    Αν δεν γίνεται και πάλι σας ευχαριστώ πολύ
    Παυλος Νικητας
    Κερκυρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *