Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 27-30/6/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Πέμπτη 27 Ιουνίου.
Προβλέπεται σε τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός αλλά σταδιακά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νωρίς το πρωί εκ νέου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα λίγων μεμονωμένων καταιγίδων ενώ όσο πάμε προς τις μεσημεριανές ώρες η αστάθεια θα αυξηθεί στην Μακεδονία με τοπικές μπόρες και καταιγίδες που θα είναι πιο αξιόλογες κοντά στα σύνορα με την Αλβανία τα Σκόπια και τη Βουλγαρία και παροδικά ενδεχομένως λίγα φαινόμενα να σημειωθούν στα όρεινα της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της Ηπείρου και της Θράκης. Τα φαινόμενα αργά το απόγευμα θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές ενώ θα ενταθούν σημαντικά στους νομού Ημαθίας Πιερίας Πέλλας Θεσσαλονίκης Κιλκίς και ενδεχομένως Σερρών και Χαλκιδικής με σταδιακή εξασθένησή τους αργά το βράδυ. Επισημαίνεται οτι η πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις σε τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας είναι μέτρια έως μεγάλη.
Άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι 6 με 7 μποφόρ ,βορειοδυτικοι 4 στα υπόλοιπα τμήματα και τοπικά στο Ιόνιο 5 με 6 από το απόγευμα.
Θερμοκρασία από 15 έως 34 βαθμούς στη δυτική και βόρεια χώρα τα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου και εως 35 με 37 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα όρεινα του νομού Τρικάλων στον Ολυμπο τον Κίσσαβο και τα Χάσια και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση προς τις βραδινές ώρες.
Λάρισα: Προβλέπεται καλος καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινα βόρεια της πόλης.
Άνεμοι μεταβλητοι ασθενεις και το μεσημέρι και το απόγευμα νοτιοανατολικοι 4 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 εως 35 με 36 βαθμούς κελσίου ενω στο νομο Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 31.

https://www.wxcharts.com/

++++++++++++++++++++++++++

Παρασκευή 28 Ιουνίου.
Προβλέπεται άστατος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας μακριά από τη θάλασσα με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες ενω στη συνέχεια ο καιρός πρόσκαιρα θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα αιθριος καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες η αστάθεια θα αύξηθεί εκ νέου σε όλη την Μακεδονία τη Θεσσαλία την κεντρικής Στερεά την κεντρική Πελοπόννησο τα ορεινά της Ηπείρου και της Θράκης και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες οι οποίες θα ειναι περισσότερες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία με τάση βελτίωσης παντού από το απόγευμα. Τα φαινόμενα ενδεχομένως να ειναι ισχυρά και να συνοδεύονται από χαλαζόπτωση στους νομούς Θεσσαλονίκης Κιλκίς Χαλκιδικής Σερρών Δράμας και Καβάλας.
Άνεμοι βόρειοι 7 μποφόρ στα πελάγη.
Θερμοκρασία από 14 με 36 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και από 20 έως 32 βαθμούς κελσίου στα νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στους νομούς Τρικάλων και Λάρισας και κυρίως στον Ολυμπο τον Κίσσαβο τα Χάσια την Πίνδο και το Μαυροβούνι με βελτίωση από αργά το απόγευμα παντού.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφωσεις με πιθανότητα πολύ μικρή για μεμονωμένη μπόρα στα γύρω πεδινά ή και την πόλη με πολύ γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι βόρειοι 4 με 5 μποφόρ στις Σποράδες και παροδικά το μεσημέρι βόρειοανατολικοι 4 μποφόρ και στα πεδινά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 19 εως 32 με 34 βαθμούς κελσίου ενω στο νομο Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως 30.

https://www.wxcharts.com/

+++++++++++++++++++++++++++

Σάββατο 29 Ιουνίου.
Προβλέπεται αιθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι 8 μποφόρ και 4 με 5μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 35 με 37 βαθμούς κελσίου στη δυτική και βόρεια χώρα έως 32 με 34 στα ανατολικά ηπειρωτικά τα νησιά του Ιονίου του Αιγαίου και παροδικά στα Δωδεκάνησα έως 35 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αιθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Λάρισα: Προβλέπεται αίθριος καιρός.
Άνεμοι βόρειοι 6 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες με εξασθένηση και βόρειοανατολικοι 4 με 5 στα πεδινά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 εως 35 με 36 βαθμούς κελσίου ενω στο νομο Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 31.
++++++++++++++++++++++++

Κυριακή 30 Ιουνίου.
Προβλέπεται αιθριος καιρός με λίγες τοπικές συννεφιές στα βουνά το απόγευμα.
Άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο 6 μποφόρ και 3 με 5 στα υπόλοιπα τμήματα.
Θερμοκρασία από 16 με 38 βαθμούς κελσίου στη δυτική και βόρεια χώρα και τα Δωδεκάνησα και από 20 εως 33 με 34 στα υπόλοιπα πεδινα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αιθριος καιρός με λίγες τοπικές συννεφιές στα βουνά το απόγευμα.
Λάρισα:Προβλέπεται αιθριος καιρός.
Ανεμοι ανατολικοι βόρειοανατολικοι 3 με 4 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα με εξασθένηση το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 εως 35 με 36 βαθμούς κελσίου ενω στο νομο Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 31.

++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *