Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 24/6/2024. Διάστημα αστάθειας μέσα στην πολλη ζέστη που θα επικρατεί κατά περιόδους.

Του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 24 Ιουνίου 2024.

27 – 28 Ιουνίου.

 55 % πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στη Μακεδονία και παροδικά στα ορεινά της Θράκης της Ηπείρου και της βόρειας Θεσσαλίας στις 27 του μήνα ενω στις 28 τα φαινόμενα θα επικεντρωθούν κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία στα ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας και πολύ παροδικά στη Θεσσαλία και τη βόρεια Στερεά. Θερμοκρασίες από τη Θεσσαλία και νοτιότερα 37 με 39 βαθμούς κελσίου με μικρή κάμψη στις 28 του μήνα ενώ στα δυτικά και βόρεια για ως 31 με 33 βαθμούς κελσίου.

45% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία στις 27 του μήνα και έντονη αστάθεια στη Μακεδονία την Ηπειρο τη Θεσσαλία την κεντρική Στερεά και την κεντρική Πελοπόννησο τις θερμές ώρες της ημέρας με αξιόλογες μπόρες και καταιγίδες. Θερμοκρασία αρχικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα 35 με 37 βαθμούς κελσίου θα πέσει σημαντικά στις 28 του μήνα παντού όπου η μεγίστη στα  ηπειρωτικά δεν θα ξεπερνά τους 29 με 33 βαθμούς κελσίου από τα βόρεια προς τα νότια.

++++++++++++++++++++++++

29 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου.

56% πιθανότητα για καλο καιρό σε όλη τη χώρα με πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασίες στα  ηπειρωτικά 35 με 38 βαθμούς κελσίου και τοπικά 38/40 στη Θεσσαλία την Στερεά και την Πελοπόννησο στις 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου.

26% πιθανότητα για  καλό καιρό στις 29 & 30 του μήνα με μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας ενώ 1η Ιουλίου θα σημειωθούν κάποιες παραδικές καταιγίδες στο βόρειο και κεντρικό Ιόνιο την Ηπειρο τη δυτικής Στερεά τη δυτική Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία. Θερμοκρασίες αρχικά στα ηπειρωτικά 35 με 38 βαθμούς κελσίου θα σημειώσει πτώση  κατά 2 με 3 βαθμούς ιδιαίτερα στα δυτικά κεντρικά και βόρεια στις 1 Ιουλίου.

11% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα αλλά με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας από τους 35 με 38 στις 29 του μήνα στους 39  στις 30 και στους 41 την 1η Ιουλίου.

7% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με θερμοκρασίες αρχικά 34 με 36 βαθμούς κελσίου με σημαντική άνοδος στους 39 με 40 στις 30 Ιουνίου & σοβαρό καύσωνα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα 43 με 45 κελσίου και 38 με 41 στις υπόλοιπες της περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας στις 1 Ιουλίου.

+++++++++++++++++++++

2 έως 4 Ιουλίου.

50% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες και αν αυτές συμβούν στην Ηπειρο και την Μακεδονία στα βουνά στις 2 και 3 του μήνα ενω στις 4 έντονη αστάθεια σε όλη τη Μακεδονία την Ηπειρο τη Θεσσαλία τη δυτική Στερεά το βόρειο Ιόνιο και παροδικά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά μακριά από τη θάλασσα. Θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια αρχικά έως 42 βαθμούς θα σημειώσει πτώση στους 36 με 38 στις 3 του μήνα και στους 32°-35 στις 4 Ιουλίου ενω στα δυτικά και βόρεια θα είναι όλες τις ημέρες 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.

25% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στην Ηπειρο και την Μακεδονία στις 3 Ιουλίου ενω στις 4 Ιουλίου αξιολογη στάθεια στην δυτική και κεντρική Μακεδονία ενώ λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν και στην δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου.  θερμοκρασίες αρχικά στα ανατολικά και νότια 38 με 40 βαθμούς σχελσίου με μικρή κάμψη κατα 2-3 βαθμούς στις 3 Ιουλίου  στην Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο ενώ στα δυτικά και βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

25% πιθανότητες για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στις 2 Ιουλίου στη βόρεια ανατολική Ελλάδα ενω στις 3 Ιουλίου θα έχουμε έντονα φαινόμενα σε όλες σχεδόν τις περιοχές της  ηπειρωτικής χώρας και του βόρειου Αιγαίου εκτός από την Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου και του κεντρικού και νότιου Αιγαίου. Στις 4 του μήνα θα υπάρχουν λιγότερα φαινόμενα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο με τάση βελτίωσης. Θερμοκρασίες αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά έως και 42 βαθμούς κελσίου με σημαντική πτώση στις 3 του μήνα κατα 4 με 8 βαθμούς ενω στις 4 θα πέσει και στην νότια Ελλάδα και έτσι η μέγιστη στα ηπειρωτικά δεν θα ξεπερνάνε τους 32 με 35 βαθμούς κελσίου.

++++++++++++++++++++++++

5 έως 9 Ιουλίου.

40% πιθανότητα για αστάθεια στις 5 και 6 Ιουλίου στην Ηπειρο τη Θεσσαλία την δυτική και μέρος της κεντρικής Μακεδονίας την δυτική και κεντρική Στερεά και τα ορεινά της Πελοποννήσου και πολύ λιγότερο στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και πλήρως βελτιωμένος καιρός στις 7/8 και 9 του μήνα με πιθανότητα μόνο στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης για κάποια μεμονωμένα φαινόμενα. Θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά 32 με 35 βαθμούς κελσίου με ανοδο στις 8 του μήνα στα ανατολικά στους 38 με 39 ενώ στα δυτικά και βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

35% πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της ηπειρωτικής χώρας στις 5 του μήνα και βελτιωμένος καιρός τις υπόλοιπες ημέρες. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 32 με 35 βαθμούς κελσίου και τοπικά στη Θεσσαλία και τη δυτική Στερεά πρόσκαιρα και 36 όλες τις ημέρες.

25% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στην Ηπειρο και την ανατολική Μακεδονία και βόρειο Ιόνιο στις 5 του μήνα, έντονη αστάθεια μη ισχυρές βροχές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία Θράκη και βορειοανατολικό Αιγαίο στις 6 του μήνα, πολύ λίγα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκης στις 7 του μήνα ενω στις 8 επανέρχεται μέτρια αστάθεια στη Μακεδονία τη Θράκη την Ηπειρο τη Θεσσαλία και τη βόρεια Στερεά. Θερμοκρασία στα ανατολικά με μικροσκαμπανεβάσματα θα βρίσκεται μεταξύ 33 με 36 βαθμών κελσίου λίγο χαμηλότερη στη δυτική και βόρεια χώρα.

++++++++++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι έχουν αυξηθεί αρκετά οι πιθανότητες να σημειωθούν κάποιες βροχές και καταιγίδες μέσα στις υπόλοιπες 14 ημέρες σε αρκετές περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας κατά κύριο λόγο και κατά δεύτερο πιθανον και σε  νότιες περιοχές μακριά όμως από τη θάλασσα.

Για τις 27 και 28 Ιουνίου είναι οι πιθανότητες μοιρασμένες για το αν θα σημειωθούν κάποιες μπόρες μόνο στη βόρεια Ελλάδα ή τελικά θα επεκταθούν και σε νοτιότερα τμήματα και πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για να ξεκαθαρίσει με τη θερμοκρασία όπως και να έχει σε ψηλά επίπεδα για την εποχή αρχικά να πέφτει στις 28 ιουνίου κατα 2-4 βαθμούς.

Για τις 29 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου θα έχουμε καλό καιρό σε όλη τη χώρα χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαρίσει το αν θα σημειωθούν θερμοκρασίες κοντά στους 37 με 40 βαθμούς ή θα τους υπερβούμε και λίγο. Το σημαντικό είναι ότι μέχρι στιγμής η πιθανότητα για ισχυρό κύμα καύσωνα είναι μόλις 7%

Για τις 2 έως 4 Ιουλίου φαίνεται ότι προς τις 4 του μήνα είναι μεγάλη πιθανότητα άνω του 70% να έχουμε τοπικές μπόρες και καταιγίδες σε τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας αρχικά και ενδεχομένως και σε κάποιες περιοχές από τη Θεσσαλία και νοτιότερα. Η θερμοκρασίες αρχικά σε πολύ ψηλά επίπεδα στους 40 βαθμούς ίσως και λίγο παραπάνω θα σημειώσει σταδιακά σημαντική πτώση κατά 4 με 6 τουλάχιστον βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα.

Τέλος για τις 5 έως 9 Ιουλίου φαίνεται ότι αρχικά θα έχουμε αστάθεια για ένα διήμερο (5 και 6 του μήνα) τουλάχιστον σε αρκετές περιοχές της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας τις θερμές ώρες της ημέρας με τάση βελτίωσης. Θερμοκρασία  σε κανονικά για την εποχή επίπεδα 32 με 35 βαθμούς κελσίου λίγο χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια με τάση ανόδου μικρής σταδιακά μετά τις 7 του μήνα που θα περιοριστεί η αστάθεια.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ Ή PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE ME NΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *