Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 23-25/6/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Κυριακή 23 ιουνίου.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη την χώρα αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές  νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια τμήματα και θα σημειωθούν τοπικές μπορες και καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους ισχυρές ενώ λίγα τοπικά φαινόμενα μικρότερης διάρκειας και έντασης στα σημειωθούν και στα όρεινα της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της Ηπείρου της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας μακριά από την θάλασσα. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μεγάλη για την δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Θεσσαλίας.

Άνεμοι βόρειοι 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ και βορειοδυτικοι στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ ενώ προς το μεσημέρι στα  ηπειρωτικά ανατολικοι 2 με 4 μποφόρ .

Θερμοκρασία από 18 με 37/40 βαθμούς κελσίου στα δυτικά κεντρικά και βόρεια και ως 35 με 37 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές  νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και σε ημιορεινές περιοχές γύρω από την Καλαμπάκα και την Ελασσόνα αλλα γρήγορα θα βελτιωθεί. Πολύ μικρή πιθανότητα να επηρεαστούν και κάποιες πεδινές περιοχές με εξασθενημένα φαινόμενα γύρω από την Καλαμπάκα τα Τρίκαλα την Καρδίτσα των Παλαμά την Ελασσόνα και τον Τύρναβο.

Λάρισα: προβλέπεται καλος καιρός με τοπικές  νεφώσεις το απόγευμα και ενδεχομένως μεμονωμένες καταιγίδες στα γυρω ορεινά και ημιορεινά του Ζάρκου και του Ολύμπου.

Άνεμοι μεταβλητοι ασθενεις και βορειοανατολικοι 4 μποφόρ στις Σποράδες με στροφή το μεσημέρι και το απόγευμα σε νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ παντού .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας από 20 εως 37/38 βαθμούς ενω στο νομο Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 32 .

https://www.wxcharts.com/

++++++++++++++++++++++++++++++++

Δευτέρα 24 Ιουνίου.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές  νεφώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας. Μικρή πιθανότητα να επηρεαστούν και κάποια πεδινά τμήματα των νομών Κιλκίς Θεσσαλονίκης Σερρών Ημαθίας Πιερίας και Πέλλας αλλά ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί από αργά το απόγευμα. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης στις περιοχές που θα αναπτυχθούν καταιγίδες είναι μέτρια έως μεγάλη κυρίως για τα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ βορειοδυτικοι στο Ιόνιο 5 μποφόρ και νοτιοανατολικοι το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά 4 μποφόρ .

Θερμοκρασία από 17 έως 36 με 39 βαθμούς κελσίου σε όλα τα ηπειρωτικά και από 24 έως 33 με 35 στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός  με τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας που δεν αποκλείεται να δώσουν λίγες  μεμονωμένες μπόρες στα ορεινά και ημιορεινά του Ολύμπου των Τρικάλων και της Καρδίτσας ενώ μικρή είναι η πιθανότητα να επηρεαστούν και κάποια πεδινά τμήματα γύρω από τα Τρίκαλα την Καλαμπάκα την Καρδίτσα το Παλαμά και την Ελασσόνα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα και πιθανόν στα γυρω ορεινά του Ολύμπου και του Ζάρκου να σημειωθούν μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι μεταβλητοι ασθενεις και το μεσημέρι ανατολικοι  3 με 4 μποφόρ παντού .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας από 20 εως 37/39 βαθμούς ενω στο νομο Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 33 .

https://www.wxcharts.com/

+++++++++++++++++++++++++++

Τρίτη 25 Ιουνίου.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές  νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στη Μακεδονία τη Θράκη τη βόρεια και δυτική Θεσσαλία και τα ορεινά τηςΗπείρου που δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως σε ορεινά και ημιρεινά τμήματα με πολύ γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι 6 μποφόρ 4 με 5 στο Ιόνιο και νοτιοανατολικοι στα ηπειρωτικα 4 μποφόρ το μεσημέρι και το απόγευμα .

Θερμοκρασία από 16 έως 36 με 39 βαθμούς κελσίου στάη ηπειρωτικά και από 24 ευρώ 34 με 35 στα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας .

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλος καιρός με τοπικές  νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά όπου δεν αποκλείεται κυρίως στον Ολυμπο και την Πίνδο να εκδηλωθούν κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφωσεις στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Ανεμοι αρχικά μεταβλητοι ασθενεις και το μεσημέρι και το απόγευμα νοτιοανατολικοι  4 μποφόρ παντού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας από 20 εως 36/38 βαθμούς ενω στο νομο Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 31 .

https://www.wxcharts.com/
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *