Ξεπέρασε ο υδράργυρος του 40 βαθμούς στα νότια έως 38 στη Θεσσαλία. Αναλυτικές λίστες θερμοκρασιών!!

19/6/2024

Ισχυροι βορείοανατολικοι άνεμοι στο Αιγαίο και τα ανατολικά ήπειρωτικά κρατησαν τη θερμοκρασία στην κρίσιμη στάθμη των 850hPa δηλαδή στα 1500 m περίπου στους 17 με 19 βαθμούς κελσίου όπως βλέπετε και στο χάρτη που ετοιμάσαμε. Αντίθετα στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας όπως κομμάτια της Mακεδονίας της Θεσσαλίας της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της Πελοποννήσου της Κρήτης και των Δωδεκανήσων η θερμοκρασία σε αυτή τη στάθμη έφτανε τους 19 με 23 κελσίου. Οταν επικρατεί βορειοανατολικό ρεύμα η δυτική ελλάδα δέχεται τις υψηλότερες θερμοκρασίες αφού αυτός ο άνεμος περνώντας από την Πίνδο γίνεται καταβάτης ξηραίνεται και θερμαίνεται σημαντικά. Έτσι λοιπόν κυρίως για τμήματα της δυτικής Ελλάδος αναμεναμε θερμοκρασίες κοντα στους 40 με 41 βαθμούς κελσίου υπο την επίδραση ισχυρού καταβάτη όπως πράγματι συνέβη σε κάποια τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας της Λακωνίας της Μεσσηνίας αλλά και στα νότια της Κρήτης.

Μέγιστη θερμοκρασία άνα διαμέρισμα με τα μεγάλα μαύρα νούμερα και θερμοκρασία στη στάθμη των 1500 μέτρων περίπου με τα μικρά μαύρα νούμερα.

Αναλυτικά οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες στη χώρα ήταν η εξής:

Για την πόλη των ΑΘΗΝΩΝ η μόνη αξιόπιστη μέγιστη θερμοκρασία ήταν οι 38 βαθμοί κελσίου στην περιοχή της Καλλιθέας που ήταν και η μεγαλύτερη θερμοκρασία σε όλο το νομό.

 

Στην Θεσσαλία όπως βλέπουμε η θερμοκρασία στην κρίσιμη στάθμη βρισκόταν κοντά στους 20 με 21 βαθμούς κελσίου για αυτό και δεν αναμένονταν μεγαλύτερες θερμοκρασίες των 38-39 βαθμών κελσίου στην πεδιάδα μιας και είχαμε και ανατολικό ρεύμα από τη θάλασσα.

Οι μεγαλύτερες αξιόπιστες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν ήταν:
Καρδίτσα 38.3

Καλαμπάκα 37.7

Πλατανόλια 37.6

Λάρισα ATA 37.6

Ελασσόνα 37.3

Τρίκαλα 37.3

Λάρισα ΕΑΑ 36.9

Λάρισα EMY αυτόματος 36.8

Xάλκη Λάρισας 36.8

Λάρισα πανεπιστήμιο 36.6

Φάρσαλα 36.6

Βαμβακού Φαρσάλων 36.4

Μουζάκι 36.3

Πλατύκαμπος Λάρισας 36.3

ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ Ή PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE ME NΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

One thought on “Ξεπέρασε ο υδράργυρος του 40 βαθμούς στα νότια έως 38 στη Θεσσαλία. Αναλυτικές λίστες θερμοκρασιών!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *