Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 16/6/2024. Σταθερη εκτος εποχη ζεστη με περιοδο καταιγιδων το 3ο δεκαημερο!!

Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 16 Ιουνίου 2024.

19 και 20 Ιουνίου.

> 95% πιθανότητα για καλοκαιρία σε όλη τη χώρα με πιθανότητα μόνο στις 19 του μήνα για κάποια μεμονωμένα φαινόμενα στα βουνά της Μακεδονίας. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα φτάνει κατά τόπους τους 37 με 40 βαθμούς κελσίου ενώ χαμηλότερη θα είναι στα ανατολικά και νότια.

+++++++++++++++++++

21 έως 23 Ιουνίου.

85% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφωσεις στα βουνά της δυτικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασίες σε επίπεδα καύσωνας στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα φτάνει κατά τόπους τους 39 με 41 βαθμούς κελσίου στις 21 του μήνα με κάμψη στα ανατολικά και νότια έως 36 με 37 ενώ στα δυτικά θα παραμείνουν οι 39 βαθμοί κελσίου όλες τις ημέρες ενώ πρόσκαιρα στις 23 του μήνα θα ανέλθει εκ νέου στα ανατολικά ηπειρωτικά στους 37 με 40 βαθμούς κελσίου .

15% πιθανότητα για καλό καιρό με τη θερμοκρασία στα ανατολικά και βόρεια να μην ξεπερνά τους 27 με 31 βαθμούς κελσίου αρχικά ενω στα δυτικά έως 32 με 35 θα ανέλθει στις 22 και 23 του μήνα ηπειρωτικά σταδιακά στους 36 με 39 βαθμούς κελσίου αρκετά χαμηλότερη στο Αιγαίο.

+++++++++++++++++++++++++++

24 ώρες 26 Ιουνίου.

24% πιθανότητα για καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές με λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στις 24 και 25 του μήνα στην δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της Ηπείρου και κεντρικής Μακεδονίας ενω στις 26 του μήνα θα έχει λίγο περισσότερα φαινόμενα σε όλη την Μακεδονία μακριά από τη θάλασσα καθώς και σε ορεινά τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία σε επίπεδα κάυσωνα στα ηπειρωτικά 37 με 39 βαθμούς κελσίου και τοπικά 40/ 41 στα δυτικά κεντρικά και βόρεια με μικρή κάμψη στις 26 του μήνα κυρίως στη βόρεια Ελλάδα στους 33 με 34 ενώ στη Θεσσαλία και νοτιότερα 37 με 39.

22% πιθανότητα για αστάθεια αξιόλογη στην κεντρική και βόρεια χώρα και λιγότερο στα υπόλοιπα ηπειρωτικά στις 24 και 25 του μήνα ενός στις 26 φαινόμενα αξιόλογα θα σημειωθούν και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο με σταδιακή βελτίωση από τα βορειοδυτικά. Θερμοκρασία αρχικά έως 33 με 35 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά και νότια με πτώση στη βορειοδυτική Ελλάδα ενώ σταδιακά θα σταθεροποιηθει κοντά στους 30 με 34 βαθμούς κελσίου σε όλες τις περιοχές της χώρας.

20% πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική και βόρεια χώρα στις 24 του μήνα ,έντονα φαινόμενα στη Μακεδονία τα ορεινά της Ηπείρου και τη βόρειο δυτική Θεσσαλίας στις 25 του μήνα και λιγότερα φαινόμενα στις άλλες περιοχές και η έντονη αστάθεια θα παραμείνει στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τη βόρεια Θεσσαλία και την Ηπειρο και στις 26 του μήνα. Θερμοκρασία σε κάμψη στις περιοχές φαινομένων στις 25-26 του μήνα ενω στις 24 θα φτάνει στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς κελσίου αλλά στη συνέχεια θα πέσει κατα 4-5 βαθμούς κελσίου στα βόρεια ενω απο την Θεσσαλία και νοτιότερα θα σας φτάνει τους 34 με 35.

18% πιθανότητα για λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις 24, πολυ έντονη αστάθεια στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και κατά τόπους και στην υπόλοιπη Μακεδονία στις 25 του μήνα, ενω στις 26 τα έντονα φαινόμενα θα επικεντρωθούν στη Μακεδονία την βόρεια και ανατολική Θεσσαλία και λιγότερο στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Θερμοκρασία αρχικά σε επίπεδα κάυσωνα στην ανατολική χώρα μεταξύ 37/40 βαθμών κελσίου στα δυτικά λίγο χαμηλότερη θα πέσει παντού κατα 4 με 5 βαθμόυς στις 25 του μήνα ενω στις 26 στα κεντρικά και βόρεια δεν θα ξεπερνα τους 28 με 32 βαθμούς κελσίου στα νοτια όμως τμήματα της χώρας θα φτάνει τους 33 με 35.

18% πιθανότητα για έντονη αστάθεια στην Ηπειρο τη Θεσσαλία την Μακεδονία την κεντρική Στερεά καθώς και σε ορεινα τήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας μέ εντονες χαλαζοπτώσεις της 24 του μήνα, στις 25 πολύ σοβαρή αλλαγή του καιρού στην Εύβοια την ανατολική Στερεά την ανατολική Θεσσαλία με πλημμυρικά φαινόμενα και καταιγίδες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αξιόλογες ενω στις 26 του μήνα ο καιρός στα βελτιωθεί σημαντικά. Θερμοκρασία στα δυτικά κεντρικά και βορεια όχι πάνω από 25 με 30 βαθμούς κελσίου λίγο υψηλότερη στα ανατολικά και νότια θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα όλες τις ημέρες με την έντονη αστάθεια ενω στα δυτικα θα παρουσιάσει μικρή ανοδο κοντά στους 32 βαθμούς κελσίου.

+++++++++++++++++++++++

27 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου.

26% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινα τις δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας στις 27 & 28 του μήνα, λίγο περισσότερα στις 29 που θα επηρεάσει και πεδινά τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας ενώ αυτή η ελαφριά αστάθεια θα παραμείνει και στις 30 του μήνα. Πολύ καλύτερος καιρός από τη Θεσσαλία και νοτιότερα. Θερμοκρασία σε επίπεδα 34 με 37 βαθμό κελσίου στά ηπειρωτικά θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα στα ανατολικά και νότια με μικρή κάμψη από τη Θεσσαλία και βορειότερα με τα φαινόμενα κατά 2-3 βαθμούς ενω στις 30 του μήνα θα σημειώσει μικρή πτώση και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

22% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στην Μακεδονία και λιγότερο στην Ηπειρο την Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά στις 27 του μήνα, μειωμένη αστάθεια στις ίδιας περιοχές στις 28 του μήνα και βελτιωμένος καιρός στις 29 ,30 και 1η ιουλίου. Θερμοκρασίες 29 με 32 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά και λίγο υψηλότερη στα δυτικά ενω στις 30 του μήνα θα ανέβει παντού στα ηπειρωτικά 34 με 36°c.

22% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις 27 του μήνα και βελτιωμένος καιρός τις υπόλοιπες ημέρες παντού. Θερμοκρασία αρχικά στα ηπειρωτικά 31 με 34 βαθμούς με σταδιακή άνοδο στις 29 στους 35 με 38 και στις 30 στους 36 με 40 βαθμούς κελσίου κύριως στα δυτικά και κεντρικά.

20% πιθανότητα για καλό καιρό με τοπικές μεμονωμένες καταιγίδες στις 27 και 30 του μήνα στα βουνά της βόρειας Ελλάδας. Θερμοκρασία 30 με 33 βαθμούς κελσιου στα ηπειρωτικά με μικρή καθημερινή άνοδο 1-2 βαθμούς για να φτάσουμε στις 30 του μήνα στα δυτικά  τους 37 βαθμούς κελσίου χαμηλότερη στα ανατολικά κατά 2 με 4 βαθμούς.

12% πιθανότητα για αξιόλογη αστάθεια στα ηπειρωτικά και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια στις 27 του μήνα, βελτιωμένος γενικά καιρός στις 28 και εκ νέου αστάθεια σε κάποια τμήματα μόνο της βορειοδυτικής χώρας στις 29 και 30 του μήνα. Θερμοκρασία 30 με 33 βαθμούς κελσίου στά ηπειρωτικα με σταδιακή άνοδος στου 35 με 36 πρόσκαιρη και πτώση στις 29 και 30 του μήνα παντού στους 32 με 36.

+++++++++++++++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι για τις 19 και 20 Ιουνίου δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα στη χώρα αλλά ο καιρός θα παραμείνει καλός με τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα στα δυτικά κεντρικά και βόρεια στους 37 με 40 βαθμούς χαμηλότερη στα ανατολικά και νότια λόγω των βοριάδων.

Για τις 21 έως 23 Ιουνίου ο καλός καιρός θα συνεχιστεί και η θερμοκρασία αν και με αυξομειώσεις στα νατολικά λόγω του μελτεμιού γενικά θα κυμαινεται πάνω από 36 με 38 βαθμούς κελσίου κατά περιόδους.

Για τις 24 εως 26 Ιουνίου υπάρχουν πιθανότητες πάνω από 75% για αστάθεια με επίκεντρο την Μακεδονία ενώ τοπικά φαινόμενα φαίνεται να σημειώνονται και στη Θεσσαλία την Ηπειρο τη Θράκη και ενδεχομένως και στην κεντρική Στερεά με τη θερμοκρασία αρχικά σε πολύ υψηλά επίπεδα σταδιακά να πέφτει στους 30 με 34 βαθμούς κελσίου με την αύξηση της αστάθειας στα κεντρικά και βόρεια.

Τέλος για τις 27 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου η αστάθεια περιορίζεται κυρίως στα ορεινά και ημιορεινα της βόρειας Ελλάδας ενώ η θερμοκρασία σταδιακά παίρνει την ανηφόρα και θα πλησιάσει 34 με 37 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

+++++++++++++++++++++++++++

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

One thought on “Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 16/6/2024. Σταθερη εκτος εποχη ζεστη με περιοδο καταιγιδων το 3ο δεκαημερο!!

  1. Pingback: WEATHERGROUP | Σταθερά στο "συν" η θερμοκρασία - Περίοδος καταιγίδων... από βδομάδα! | CamposNews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *