Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 17-19/6/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Δευτέρα 17 Ιουνίου.
Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νςφώσεις σε όλα τα ήπειρωτικά και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της ανατολικής Στερεάς της κεντρικής Πελοποννήσου και της Θράκης και ενδεχομένως σε κάποιες πεδινές περιοχές στο νομό Δράμας Καβάλας Ξάνθης και Σερρών. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης για τους προαναφερθέντες νομούς είναι μέτρια έως μεγάλη.
Άνεμοι βορειοδυτικοι 3 με 4 μποφόρ στα πελάγη και στα νότια τμήματα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 14 με 36 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και από 20 έως 34 στα νησιωτικά τμήματα.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά αιθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες παραδικές καταιγίδες στις ορεινές περιοχές με μικρή πιθανότητα διαλυόμενα φαινόμενα να επηρεάσουν για λίγο και κάποιες πεδινές περιοχές κοντά στα βουνά. Τα παραθαλάσσια τμήματα το εσωτερικό της πεδιάδας και οι Σποράδες δεν θα έχουν φαινόμενα.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφωσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.
Άνεμοι βόρειοδυτικοι 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και πρόσκαιρα το μεσημέρι νοτιοδυτικοι 2 με 3 στα πεδινά με εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινα των νομων Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 εως 34/36 βαθμόυς κελσίου ενω στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 33.

https://www.wxcharts.com/

+++++++++++++++++

Τρίτη 18 Ιουνίου.
Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης τις μεσημεριανές ώρες όπου και δεν αποκλείονται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες. Πολύ μικρή πιθανότητα να επηρεαστεί από λίγα φαινόμενα και κάποια πεδινά τμήματα το νομών Σερρών Δράμας Καβάλας και Ξάνθης.
Άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο 7 μποφόρ και βορειοδυτικήοι στο Ιόνιο 4 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία από 13 με 35/37 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και από 20 έως 33 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα παραθαλάσσια πεδινά και νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά.
Λάρισα: Προβλέπεται αίθριος καιρός.
Άνεμοι βόρειοι 2-3 μποφόρ στις Σποράδες και νοτιοανατολικοι μετά το μεσημέρι 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινα των νομων Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 εως 35/37 βαθμόυς κελσίου ενω στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 34.
++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 19 Ιουνίου.
Προβλέπεται αρχικά αιθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά της βόρειας Ελλάδας το απόγευμα.
Ανεμοι βόρειοι βορειοανατολικοι στο Αιγαίο 7 μποφόρ και βορειοδυτικοι 4 με 5 στο Ιόνιο.
Θερμοκρασία από 17 εως 37/39 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά τα Δωδεκάνησα και την νότια Κρήτη και από 22 έως 35 στα υπόλοιπα παραθαλάσσια νησιωτικά και πεδινά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες : Προβλέπεται αίθριος καιρός.
Λάρισα: Προβλέπεται αίθριος καιρός.
Άνεμοι βορειοανατολικοι 4 με 5 μποφόρ στις Σποράδες αρχικά και μετά το μεσημέρι νοτιοανατολικοι στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινα των νομων Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 εως 35/37 βαθμόυς κελσίου ενω στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 33.

++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *