Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 14-16/6/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Παρασκευή 14 Ιουνίου.
Προβλέπεται γενικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με αραιες νεφώσεις οι οποίες νωρίς το πρωί θα αυξηθούν στην κεντρική ανατολική Μακεδονία και Θράκη μακριά από τη θάλασσα και θα εκδηλωθούν λίγες μπόρες οι οποίες προς το μεσημέρι θα ενταθούν ενώ αργά το απόγευμα προς το βράδυ ο καιρός στα βελτιωθεί. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα ειναι εντονα στους νομούς Δράμας Καβάλας Ξάνθης Ροδόπης και Εβρου.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοδυτικοι στο Ιόνιο 6-7 μποφόρ και νότιοι στο Αιγαίο 3-5μποφορ και προσκαιρα το μεσημέρι και στα ηπειρωτικά 4 με 6 μποφόρ με εξασθένειση μικρή προς το βράδυ και στροφή των ανέμων στο Αιγαίο σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς κελσίου στο Ιόνιο τη δυτική και βόρεια χώρα και το βόρειο Αιγαίο και ως 35 με 38 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πρόσκαιρα στη νότια Κρήτη και τη Ρόδο 40 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και σποράδες: Προβλέπονται αραιές νεφωσεις το πρωί και τοπικές νεφώσεις κατακόρυφης ανάπτυξης στο μεσημέρι στα βουνά με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων καταιγίδων στον Ολυμπο τα Χάσια και την Πίνδο με γρήγορη βελτίωση.
Λάρισα: Προβλέπεται καλός καιρός με αραιες νεφωσεις το πρωί και αρκετά μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας από το μεσημέρι και μετά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοι 4 με 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και πρόσκαιρα το μεσημέρι και στα πεδινά με σημαντική εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδίνα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Αγχιάλου και Βελεστίνου από 23 έως 34/36 βαθμούς κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 26 έως 34.
++++++++++++++++++++++++++

Σάββατο 15 Ιουνίου.
Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοι 6 μποφόρ στο Ιόνιο και το ανατολικό και νότιο Αιγαίο και νότιοανατολικοι στο βόρειο Αιγαίο το απόγευμα 2 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 29 με 31 βαθμούς κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο του νότια Κρήτη και τη Ρόδο 32 με 34 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.
Λάρισα: Προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοι 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και το μεσημέρι και το απόγευμα νοτιοανατολικοι και στα πεδινά και στα θαλάσσια 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδίνα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 32/34 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομο Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως 30.
++++++++++++++++++++++++++++

Κυριακή 16 Ιουνίου.
Προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα στα βουνά της Μακεδονίας για εκδήλωση μεμονωμένων καταιγίδων άνευ σημασίας με γρήγορη βελτίωση.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοι 2 με 4 μποφόρ στα βόρεια πελάγη και 4 με 6 στα νότια.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 31 με 33 βαθμούς κελσίου στη δυτική Ελλάδα την Θράκη τα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου και έως 34 με 36 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.
Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αίθριος καιρός αρχικά με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους στο μεσημέρι και το απόγευμα.
Λάρισα: Προβλέπεται αίθριος καιρός αρχικά με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους στο μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοι μόνο το απόγευμα 3 με 4 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδίνα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 34/36 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομο Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 32.

https://www.ventusky.com/
https://www.ventusky.com/
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *