Ξεπέρασε τους 44 βαθμούς κελσίου υδράργυρος στα νοτια ηπειρωτικα και έως 41 στη Θεσσαλία. Αναλυτικές λίστες με τις θερμοκρασίες για σήμερα 13 Ιουνίου 2024.

Κορύφωση του θερμού κύματος σήμερα σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς της ανατολικής Πελοποννήσου της Κρήτης και των Δωδεκανήσων με τον υδράργυρο να ξεπερνά και τους 42 με 43 βαθμούς και να αγγιζει σε λίγες περιοχές και τους 44.
Η συννεφιά που είχαμε και μπορείτε να δείτε στο προγνωστικό τεφίγραμμα για τη Λάρισα το μεσημέρι της σημερινής ημέρας βλέπουμε ότι υπήρχαν υψηλές νεφώσεις από τα 9 έως 11 km καθώς και μεσαίες νεφώσεις στα 4 με 6 km υψόμετρο με αποτέλεσμα ο ουράνιος θόλος να καλύπτεται κάποιες από τις ώρες της ημέρας σε πολλές περιοχές του Ιονίου και των ηπειρωτικών τμημάτων. Με την κίτρινη – πορτοκαλί απόχρωση βλέπετε και την μικρή αστάθεια που επικρατούσε στα ηπειρωτικά με αποτέλεσμα να σημειωθούν τελικά και λίγες τοπικές μπόρες διάσπαρτες μεμονωμένες και άνευ σημασίας.

 

 

Όπως βλέπετε στον επόμενο χάρτη με τις θερμοκρασίες στη στάθμη των 1500 μέτρων περίπου ο ο υδράργυρος βρισκόταν κοντά στα 20 στους 22 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα στους 19 με 21 στην  βορειοδυτική για αυτό και εκεί οι μέγιστες θερμοκρασίες δεν ξεπεράσαν τους 34 με 37 βαθμούς κελσίου. Αντίθετα σε περιοχές της Θεσσαλίας έφτασε τους 22 με 24 ενώ στην ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο τις Κυκλάδες ξεπέρασε τους 26 με 27 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 28 με αποτέλεσμα χονδρικά από το γνωστό τύπο να περιμένουμε έως και 27/28 + 16/17= 43 με 45 βαθμούς κελσίου στην επιφάνεια όπως πράγματι συνέβη με καταβατη ανεμο παντα!!

 

 

Οι 8 μεγαλύτερες θερμοκρασίες στον ελλαδικό χώρο από αξιόπιστους μετεωρολογικούς σταθμούς ήταν η εξής:

Στην ΑΘΗΝΑ η μόνη αξιόπιστη μέγιστη θερμοκρασία ήταν η 42,9 αριθμοί κελσίου στο μετεωρολογικός σταθμό του ΜΕΝΙΔΙΟΥ που ήταν και η μέγιστη για όλο το νομό. Θερμοκρασίες που διαδίδονται από διαταραγμένες προσωπικότητες και σαιτ των 44 και 45 βαθμό κελσίου δεν υφίστανται από αξιόπιστους μετεωρολογικούς σταθμούς αλλά από κάποιους σταθμούς τρίτης κατηγορίας μέσα στον ήλιο χωρίς μηχανικό αερσιμο.

Για την περιοχή της Θεσσαλίας η συννεφιά που επικράτησε κατά διαστήματα δεν άφησε τον υδράργυρο για ακόμα μία μέρα να ξεπεράσει εύκολα τους 38 με 39 βαθμούς κελσίου και έτσι δεν είχαμε τις εντυπωσιακές μέγιστες που σημειώθηκαν στα νοτιότερα τμήματα της χώρας.
Οι μέγιστες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν από αξιόπιστους σταθμούς ήταν η εξής:

Λάρισα ΑΤΑ 40.6

Βόλος 40.3

Λάρισα ΕΜΥ 40.2

Χάλκη Λάρισας 39.9

Γόννοι 39.9

Νεράιδα Φαρσάλων 39.6

Νεσσωνας 39.2

Πλατανούλια 39.2

Φάρσαλα 39.2

Λάρισα ΕΑΑ 39.1

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *