Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 5-7/6/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ

Τετάρτη 5 Ιουνίου.
Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλα απο νωρίς το πρωί στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με λίγες σποραδικές βροχές ενω τις θερμές ώρες της ημέρας η αστάθεια θα αυξηθει στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην δυτική Μακεδονία τα ορεινά της Ηπείρου της Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς στο εσωτερικό της Πελοποννήσου και παροδικά και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με σταδιακή βελτίωση αργά το βράδυ σε όλες τις περιοχές. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα δεν θα είναι ισχυρά σε καμία περιοχή της χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα ηπειρωτικά το μεσημέρι νοτιοδυτικοι 3 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο βορειοδυτικοι με την ίδια ένταση και στο Αιγαίο νότιοι ασθενεις.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 17 έως 35 βαθμούς και τοπικά σε Θεσσαλία ανατολικής Στερεά ανατολική και νότια Πελοπόννησο Κρήτη Αιγαίο Δωδεκάνησα και ανατολικό Αιγαίο 37 με 38 βαθμούς.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με λίγες παροδικές μπόρες μικρής έντασης και διάρκειας κυρίως στα βουνά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και Μαγνησίας. Η πιθανότητα για κάποιες ασθενείς βροχές στα πεδινά είναι μικρή.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πολύ μικρή πιθανότητα παραδικής βροχής ή ψιχάλας και γρήγορης βελτίωσης το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοι ασθενεις και το μεσημέρι νοτιοδυτικοι 2 με 4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 19 έως 34 με 36 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 36.
++++++++++++++++++++++++

Πέμπτη 6 Ιουνίου.
Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλα γρήγορα από το πρωί σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα εκδηλώνονται λίγες παροδικές καταιγίδες μακριά από τη θάλασσα ενώ όσο πάμε προς το μεσημέρι φαινόμενα θα αρχίσουν να σημειώνονται και στην υπόλοιπη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία και ενδεχομένως τμήματα της κεντρικής Στερεάς και ορεινα της Πελοποννήσου με βελτίωση από τις απόγευματινές ώρες ενώ τα φαινόμενα εως αργά το βράδυ θα παραμείνουν κυρίως σε περιοχές κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας της Θράκης και ενδεχομένως για πολύ λίγο και στο ανατολικό κομμάτι της Θεσσαλίας. Επισημαίνεται τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι ισχυρά στο εσωτερικό της Θεσσαλίας στη δυτική Μακεδονία και κυρίως σε τμήματα της Κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας όπου η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι αρκετά μεγάλη.
Οι άνεμοι θα πλέον βορειοδυτικοι 6 με 7 μποφόρ στο Ιόνιο και 4-5 στο Αιγαίο με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθει από 14 έως 32 με 35 βαθμούς κελσίου και τοπικά στα νησιά των ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα την Κρήτη την Στερεά 36 με 39 βαθμός κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφωσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες και μπόρες όχι μόνο στα ορεινα άλλα και στις πεδινές περιοχές που ενδεχομένως πρόσκαιρα να είναι και έντονες μακριά από τη θάλασσα και κυρίως στους νομούς Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και λιγότερο στο νομό Μαγνησίας με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αργά το βράδυ. Πιθανότητα χαλαζόπτωσης και ισχυρών ανέμων είναι μέτρια έως μεγάλη για τις περισσότερες περιοχές της πεδιάδας.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα η αστάθεια θα ενταθεί και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες γύρω από την πόλη αλλά και σε αυτήν με βελτίωση προς τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πλέον βορειοδυτικοι ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι 2 με 3 μποφορ στα θαλάσσια τμήματα και ανατολικοι με την ίδια ένταση στα πεδινά με εξασθένηση παντού το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 17 έως 32 με 33 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 30.
++++++++++++++++++++++++

Παρασκευή 7 Ιουνίου.

Προβλέπεται αρχικά αστατος καιρός στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων προς τις πρώτες πρωινές ώρες και βελτίωση του καιρού. Στην υπόλοιπη χώρα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας με μικρή πιθανότητα για εκδήλωση λίγων μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της Μακεδονίας της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς τις μεσημεριανές ώρες με σταδιακή βελτίωση αργά το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοδυτικοι 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 34 με 36 στην δυτική και βόρεια χώρα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και ως 32 με 34 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα σύντομών βροχών ή όμβρων στα παράλια και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας έως και τις μεσημεριανές ώρες όπου οι νεφώσεις και πάλι θα αυξηθούν κυρίως της ορεινές περιοχές όπου δεν αποκλείεται κάποιες σύντομες μπόρες με γρήγορη βελτίωση.
Λάρισα: Προβλέπονταρχικά τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα προσκαιρης βροχής και γρήγορη βελτίωση από το πρωί έως και το απόγευμα που θα αναπτυχθούν απλά τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν απο βορειοδυτικές έως βόρειοανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ μόνο το μεσημέρι με εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 32 με 34 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 30.

https://www.ventusky.com/
https://www.ventusky.com/
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *