Θερμοκρασία εως 39 β.κ στην χώρα και εως 36-37β.κ στη Θεσσαλία. Αναλυτικές λίστες!!

Θερμη εισβολή στη χώρα μας όπως βλέπετε και στο χάρτη με τις θερμοκρασίες στη στάθμη των 1500 μέτρων υψόμετρο (850hPa) καθως και τα γεωδυναμικά ύψη σε αυτό το υψόμετρο.
Βλέπουμε ότι στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας ξεπεράστηκαν οι 20 βαθμοί κελσίου σε αυτή τη στάθμη εκτός από κάποια τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και του βόρειου Ιονίου ενώ σε τμήματα της Στερεάς και της Πελοποννήσου ξεπεράστηκαν και οι 21 με 22 βαθμούς κελσίου κατά τόπους. Χοντρικά θα μπορούσαν να σημειωθούν έως 36 με 38 βαθμούς κελσίου στη Θράκη τη Θεσσαλία την Στερεά την Πελοπόννησο την Κρήτη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και υπό την επήρεια κατάβατη ανέμου τοπικά και 39 με 40 βαθμούς κελσίου.


Πράγματι από τις μετρήσεις του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο υδράργυρος ξεπέρασε σε κάποιες περιοχές του 37,5 βαθμούς κελσίου. 

Για την πολη της Αθηνας μεγιστη θερμοκρασια 35.3 β.κ στο Μενιδι ενω στον νομο ολοκληρο μεγιστη θερμοκρασια 35.9β.κ στην Παλληνη. Οτιδηποτε αλλο διαβαζετε για 37-39 δεν ισχυει και διαχεεται απο διαταραγμενες προσωπικοτητες και απροσωπα site.

Στον πίνακα βλέπετε τις μεγαλύτερες 8 θερμοκρασίες σήμερα στη χώρα μας.

 

Υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν όμως και στη Θεσσαλία  σύμφωνα με τους τύπους που γνωρίζουμε θα κυμαινοταν περίπου στους 35-36 βαθμούς κελσίου χωρίς καταβάτη και στους 37 με 38 με καταβάτη άνεμο. Την σημερινή ημέρα επικράτησε ενα ανατολικό ρεύμα (υγρός και δροσερός άνεμος από τη θάλασσα) στις περισσότερες περιοχές που μάλιστα ενισχύθηκε από το μεσημέρι και μετά.
Οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στον θεσσαλικό χώρο από αξιόπιστους μετεωρολογικούς σταθμούς ήταν:

Πλατανούλια Λάρισας 36.6

Λάρισα 35.8

Λάρισα ΑΤΑ 35.7

Τρίκαλα 35.7

 

Λάρισα ΕΜΥ 35.6

Λάρισα Πανεπιστήμιο 35.5

Δέντρα Τυρνάβου 35.3

Φάρσαλα 34.9

Ελασσόνα 34.8

Νέσσωνας Συκουρίου 34.8

Πλατύκαμπος Λάρισας 34.6

Βαμβακού Φαρσάλων 34.3

Βόλος 34.2

Καρδίτσα 34.1

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *