Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 2-4/6/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ

Κυριακή 2 Ιουνίου.
Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφωσεις στα ορεινα της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες που ενδεχομένως να επηρεάσουν για κάποια ώρα και κάποια πεδινά τμήματα των νομών Ημαθίας Πιερίας Πέλλας Θεσσαλονίκης Σερρών Δράμας Καβάλας Ξάνθης με γρήγορη βελτίωση και σε αυτές τις περιοχές από αργά το απόγευμα προς το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοι ασθενεις και παροδικά ανατολικοι στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 με 32/35 βαθμούς κελσίου στά ηπειρωτικά αλλά και τα νησιωτικά τμήματα και παροδικά στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά 35 με 36 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται καλος καιρός αρχικά αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στις ορεινές περιοχές στο νομών Τρικάλων Καρδίτσας και την περιοχή Ολύμπου και Οθρυος δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση. Πολύ μικρή πιθανότητα να επηρεαστούν πεδινά τμήματα στο εσωτερικό της πεδιάδας των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας.
Λάρισα: Προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με πολύ μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω πεδινά τμήματα από την πόλη.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοι ασθενεις και το απόγευμα ανατολικοι 2 με 4 μποφόρ  στο εσωτερικό της πεδιάδας αλλά και στα θαλάσσια τμήματα με εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 17 με 34/36 βαθμούς κελσίου ενω στον νομο Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 31 βαθμούς κελσίου.

+++++++++++++++++++++++++

Δευτέρα 3 Ιουνίου.
Προβλέπεται καλός καιρός αρχικά σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφωσεις στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα και δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες μπόρες στο βόρειο Ιόνιο την Ηπειρο τη δυτική Μακεδονία και ορεινά τμήματα της δυτικής Θεσσαλίας και της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοι ασθενείς και αργότερα νότιοανατολικοι στο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ και ανατολικοι 2-4 μποφορ στα ηπειρωτικά ενω στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέει ένας βορειοδυτικός άνεμος 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθει από 15 με 35/37 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από 17 έως 32 με 34 στα υπόλοιπα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται στα βουνά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας στην περιοχή Ολύμπου και Οθρυος να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση από νωρίς το απόγευμα. Πολύ μικρή πιθανότητα για κάποια μεμονωμένα φαινόμενα στο εσωτερικό της πεδιάδας γύρω από τη Λάρισα τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.
Λάρισα: Προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφωσεις το μεσημέρι και το απόγευμα και πολύ μικρή πιθανότητα για κάποιες μεμονωμένες μπόρες στα γύρω πεδινά τμήματα από την πόλη.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το απόγευμα ανατολικοι 2 με 3 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 17 με 34/36 βαθμούς κελσίου ενω στον νομο Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 19 έως 31 βαθμούς κελσίου

+++++++++++++++++++++++

Τρίτη 4 Ιουνίου.
Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά της βόρειας Ελλάδας.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενεις αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα επικρατήσει ένα νοτιοδυτικό ρεύμα 3 με 5 μποφόρ και στα πελάγη αλλά και στα ηπειρωτικά τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθει από 14 με 30/33 βαθμούς κελσίου στη δυτική Ελλάδα έως 36 με 38 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αλλά και τα νησιά του ανατολικού και νότιου Αιγαίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Λάρισα: Προβλέπεται αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοι και γρήγορα το μεσημέρι και το απόγευμα νοτιοδυτικοι 3 με 5 μποφόρ και στα ορεινά και στα πεδινά αλλά και στα θαλάσσια τμήματα προς το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 17 με 35/37 βαθμούς κελσίου ενω στον νομο Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 21 έως 34 βαθμούς κελσίου.

https://www.ventusky.com/
https://www.ventusky.com/
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *