Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 30/5/2024. Υψηλές θερμοκρασίες για μεγάλο διάστημα και στο βάθος όαση αστάθειας.

ffffff

Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 30 Μαΐου 2024.

2 και 3 Ιουνίου.
> 95% πιθανότητα για λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στην Ηπειρο τη Μακεδονία την Θράκη τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία την κεντρική Στερεά την κεντρικη Πελοπόννησο και το βόρειο Ιόνιο τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασία πολύ υψηλή από τη Θεσσαλία και στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά έως 34 με 36 βαθμούς και παροδικά στις 3 Ιουνίου και 37 με 38 κυρίως στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο ενω στα δυτικα και βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.
+++++++++++++++++

4 έως 6 Ιουνίου.
34% πιθανότητα για καλό καιρό στις 4 και 5 και αξιόλογη αστάθεια στη Μακεδονία τη Θεσσαλία τα όρεινα της Θράκης της Ηπείρου την κεντρική Στερεά την Πελοπόννησο και το βόρειο Ιόνιο στις 6 του μήνα. Θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά 35 με 38 βαθμούς κελσίου με μικρή κάμψη στα δυτικά και βόρεια τμήματα στις 5 του μήνα μεγαλύτερες στην βορειοδυτική Ελλάδα στις 6 του μήνα.
28% πιθανότητα για καλο καιρό όλες τις ημέρες με τοπικές συννεφιές στα βουνά. Θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα 37 με 40 βαθμούς κελσίου λίγο χαμηλότερη στη βόρεια Ελλάδα.
14% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες στα βουνά της βόρειας Ελλάδας στις 4 και 5 Ιουνίου. Θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά από τη Θεσσαλία και κάτω 37 με 40 βαθμούς κελσίου με μικρή κάμψη στις 5 και λίγο μεγαλύτερη στις 6 του μήνα με τις θερμοκρασίες όμως και πάλι να μην πέφτουν στα ηπειρωτικά κάτω από τους 32 με 35 βαθμούς κελσίου.
10% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της δυτικής και βόρειας χώρας στις 4 και 5 Ιουνίου και πιο έντονη αστάθεια στα ορεινα της Ηπείρου της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και την δυτική Μακεδονία στις 6 του μήνα ενώ δεν αποκλείονται και λιγότερα φαινόμενα στα υπόλοιπα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία 32 με 35 στη βόρεια Ελλάδα 36 με 38 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με ανοδο από τη Θεσσαλία και νοτιότερα στους 37 με 40 πρόσκαιρη στις 5 του μήνα και πτώση στους 34 με 37 στις 6 Ιουνίου ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
7% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες και αν συμβούν στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας με τη θερμοκρασία αρχικά στα ανατολικά και νότια έως 34 με 38 βαθμούς κελσίου με μικρή κάμψη στις 6 του μήνα στους 32 με 35 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά.
7% πιθανότητα για καλο καιρό σε όλη τη χώρα στις 4-5 Ιουνίου με πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες στην Θράκη ενω στις 6 του μήνα αξιόλογη αστάθεια στη Μακεδονία και τη βόρεια Θεσσαλία και πιθανόν στα όρεινα της Ηπείρου της κεντρικής Στερεάς και της Θράκης. Θερμοκρασία υψηλή θα φτανει στα ανατολικά ηπειρωτικά 37 με 40 βαθμούς κελσίου με μικρή κάμψη στις 5 του μήνα και λίγο μεγαλύτερη στις 6 όπου και πάλι στα ηπειρωτικά η μεγίστη δεν θα πέσει κάτω από τους 32 με 35 βαθμούς κελσίου.
+++++++++++++++

7 έως 9 Ιουνίου.
56% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες και αν αυτές συμβούν τελικά κυρίως στις 8 του μήνα στη βόρεια Ελλάδα. Θερμοκρασία υψηλή στα ανατολικά κυρίως θα φτάνει τους 35 με 38 βαθμούς κελσίου όλες τις ημέρες με μικρή κάμψη στις 9 του μήνα ενώ θα ανέβει λίγο στη δυτική Ελλάδα οπου θα φτάσει εκεί τους 36 με 37 βαθμούς κελσίου.
23% πιθανότητα για αξιόλογη αστάθεια στην Πελοπόννησο ενώ λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά στις 7 του μήνα ενός στις 8 λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας και παροδικά στην Κρήτη και τις Κυκλάδες ενω στις 9 του μήνα ο καιρός είναι αίθριος παντού. Θερμοκρασία αρχικά στα ηπειρωτικά 30 με 34 βαθμούς κελσίου παροδικά στις 9 του μήνα στα ανατολικά ηπειρωτικά 34 με 36 βαθμούς κελσίου.
21% πιθανότητα για εντονη αστάθεια στη Μακεδονία της Θράκη, αξιόλογη αστάθεια στο εσωτερικό της Ηπείρου της Θεσσαλίας της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου στις 7 του μήνα μειωμένη αστάθεια στις ίδιες περιοχές στις 8 του μήνα και βελτιωμένος αρκετά καιρός στις 9 με εκδήλωση λίγων φαινομένων στο βόρειο Ιόνιο την Ηπειρο την Μακεδονία τη δυτική Θεσσαλία και τη Θράκη το απόγευμα. Θερμοκρασία 28 με 31 βαθμούς κελσίου αρχικά θα σημειώσει μικρή άνοδος του 33 και στις 9 του μήνα 34 με 36 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά.
+++++++++++++++++++++++++

10 με 14 Ιουνίου.
> 90% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας, έντονη αστάθεια στις 11 Ιουνίου σε όλα τα ηπειρωτικά ενω στις 12 του μήνα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στο βόρειο Αιγαίο και η αστάθεια θα παραμείνει και στις 13 του μήνα κυρίως στη Θεσσαλία τη Μακεδονία βόρεια Στερεά και τα ορεινά της υπόλοιπης χώρας με ταση να επεκταθεί στις 14 και σε άλλες πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας αλλά και της Κρήτης. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 30 με 33 βαθμούς κελσίου με πτώση στις 12 και 13 Ιουνίου όπου δεν θα ξεπερνά τους 28 με 32 σε καμία περιοχή της χώρας.
++++++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι για τις 2-3 Ιουνίου πολύ υψηλές θερμοκρασίες 34 με 38 βαθμούς κελσίου κυρίως στα ανατολικά ενώ τα φαινόμενα θα ειναι λίγα και μεμονωμένα στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα και κυρίως τα ορεινά.
Για τις 4 έως 6 Ιουνίου ο καλός καιρός θα παραμείνει με τη θερμοκρασία να συνεχίσει να βρίσκεται σε αρκετά υψηλά για την εποχή επίπεδα πάνω από τους 34 με 37 βαθμούς κελσίου στις περισσότερες από τις ημέρες ενώ πιθανότητα (40%) δίνει η 6η Ιουνίου για  αστάθεια στην κεντρική και βόρεια χώρα.
Για τις 7 έως 9 Ιουνίου φαίνεται ότι ο σχετικά καλός καιρός και ζεστός θα συνεχιστεί με πιθανότητες πάνω από 55% ,υπάρχει όμως και ένα ποσοστό κοντά στο 20% να υπάρξει υποτροπή του καιρού με αστάθεια στην κεντρική και βόρεια χώρα αλλά αυτό είναι αρκετά μικρό ποσοστό προς το παρόν. Θερμοκρασίες και πάλι γενικά πάνω από τους 32 με 34 βαθμούς κελσίου.
Τέλος για την περίοδο 10 έως 14 Ιουνίου υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες (>90%) να υπάρξει αλλαγή του καιρού με αστάθεια στα ηπειρωτικά αλλά και το βόρειο Αιγαίο και κάμψη της θερμοκρασίας κοντά στις κανονικές τιμές δηλαδή 28 με 33 βαθμούς κελσίου από βορρά προς νότο.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *