Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 30/5-1/6/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ

Πέμπτη 30 Μαΐου.
Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές ομίχλες το πρωί στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας αλλά και της Κρήτης ενω στην συνέχεια μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις μεσημεριανές ώρες όμως η αστάθεια θα αυξηθεί στα ηπειρωτικά και τα ορεινα της Κρήτης και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία το εσωτερικό της Ηπείρου και της Θεσσαλίας την κεντρική και δυτική Στερεά στο εσωτερικό της Πελοποννήσου και στα ορεινά της Κρήτης αλλά ο καιρός από αργά το απόγευμα θα βελτιωθεί παντού.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη ασθενεις και μετά το μεσημέρι νότιοανατολικοι 4 μποφόρ και στο Κρητικό δυτικοι 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 27 βαθμούς κελσίου στη δυτική Ελλάδα τη Θράκη και τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου και ως 28 με 31 βαθμούς κελσίου στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός με περιορισμένη ορατότητα στα βουνά το πρωί και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στη συνέχεια. Νωρίς το μεσημέρι αλλά και τις απογευματινές ώρες οι νεφωσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως σε ορεινές περιοχές των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και στα βόρεια της Λάρισας χωρίς να αποκλείεται κάποια σύντομα φαινόμενα να περάσουν και στο εσωτερικό της πεδιάδας μακριά όμως από τη θάλασσα και τα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Μαγνησίας και τις Σποράδες. Το απόγευμα ο καιρός θα έχει βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές. Ενδεχομένως τα φαινόμενα να είναι σχετικά έντονα την περιοχή του Ολύμπου.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι πρόσκαιρα οι νεφωσεις θα αύξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και λίγες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά του Ζάρκου των Χασίων του Ολύμπου και του Κισσάβου και πρόσκαιρα και σε κάποια πεδινά τμήματα αλλά και την πόλη πολύ μικρής διάρκειας όμως με γρήγορη βελτίωση.
Οι ανεμοι θα πνεουν μεταβλητοι ασθενεις και μετά το μεσημέρι νότιοδυτικοι 2 με 4 μποφόρ στα πεδινά και νοτιοανατολικοι με την ίδια ένταση στα θαλάσσια.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 12 έως 28 με 30 βαθμούς κελσίου και στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 έως 26.

https://www.wxcharts.com/

++++++++++++++++++++++++++

Παρασκευή 31 Μαΐου.
Καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και περιορισμένη ορατότητα από ομίχλες κυρίως στην Ηπειρο τη δυτικής Στερεά και κάποια παραθαλάσσια τμήματα. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις μόνο στην Μακεδονία και τη Θράκη και θα εκδηλωθούν σύντομες μπόρες μακριά από τα παραθαλάσσια και κυρίως στις ορεινές περιοχές με γρήγορη βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοανατολικοι στο Αιγαίο 6 μποφόρ και νοτιοδυτικοι 3 με 4 στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 29 βαθμούς κελσίου στη δυτική και βόρεια χώρα και στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου ενώ πρόσκαιρα στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και την κεντρική Κρήτη 30 με 33 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και σποράδες: Προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά.
Λάρισα: Προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι ανεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοι στα πεδινά 3 με 4 μποφόρ και νότιοανατολικοι στα θαλάσσια 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση παντού το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 14 έως 31 με 33 βαθμούς κελσίου και στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 17 έως 28.

https://www.wxcharts.com/

++++++++++++++++++++++++++
Σάββατο 1 Ιουνίου.
Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνιας και λίγες τοπικές νεφωσεις το απόγευμα στα βουνά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας με πολύ μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση.
Οι άνεμοι θα πνεουν νότιοι ασθενεις και παροδικά το μεσημέρι 2 με 4 μποφόρ στα ηπειρωτικά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα με εξασθένειση εκ νέου το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 εως 32 βαθμούς κελσίου στη δυτική και βόρεια χώρα καθώς και στα νησιά του Αιγαίου και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά 33 με 35 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και σποράδες: Προβλέπεται αιθριος καιρός με λίγες τοπικές συννεφιες στα βουνά το απόγευμα.
Λάρισα: Προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές συννεφιες στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοι ασθενεις και παροδικά το μεσημέρι νοτιοδυτικοι 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά και νοτιοανατολικοι με την ίδια ένταση στα θαλάσσια με εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 15 έως 33 με 35 βαθμούς κελσίου και στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 30.

++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *