Τελική εκτίμηση περιοχών καταιγίδων 28 και 29 Μαΐου.Τοπικές προγνώσεις νομού Αττικής, νομού Θεσσαλονίκης και περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τελική εκτίμηση περιοχών καταιγίδων 28 και 29 Μαΐου.

Τρίτη 28 Μαΐου.
Σποραδικές βροχές και λίγες καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στους νομούς Κιλκίς Σερρών Δράμας Καβάλας Ξάνθης και Ροδόπης μακριά από τη θάλασσα καθώς και στους νομούς Γρεβενών Ιωαννίνων Κοζάνης και στα ορεινά των υπόλοιπων νομών της Μακεδονίας της Θράκης δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς και της Ηπείρου μακριά από τη θάλασσα.
Για την περιφέρεια Θεσσαλίας πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινα του νομού Τρικάλων Καρδίτσας και την ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου των Χασίων και όρους Ζάρκου και πιθανόν για πολύ λίγο σε κάποια πεδινά τμηματα του νομού Τρικάλων και της επαρχίας Ελασσόνας στο νομό Λάρισας.
Για το νομό Αττικής δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα.
Για το νομό Θεσσαλονίκης θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες δυτικά βόρεια και ανατολικά του νομού με πολύ μικρή πιθανότητα να επηρεαστούν τα βόρεια της πόλης. Μιλάμε πάντα μόνο για τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

 

Τετάρτη 29 Μαΐου.
Σποραδικές μπόρες και καταιγίδες θα σημειωθούν σε τμήματα της Ηπείρου τις δυτικής κεντρικής και βόρειας Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς τις δυτικής Μμακεδονίας της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης μακριά από τη θάλασσα και ενδεχομένως σε κάποια ορεινά τμήματα των νησιών του Ιονίου και τα βόρεια της Πελοποννήσου.
Για την περιφέρεια Θεσσαλίας της μεσημεριανές και απογευματινές ώρες  θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες πρώτα στα βουνά το νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και Μαγνησίας και σταδιακά προς τις πρώτες απογευματισμός ώρες κάποια φαινόμενα θα επεκταθούν και σε πεδινές περιοχές γύρω από την Ελασσόνα τον Τύρναβο τη Λάρισα τα Φάρσαλα τα Τρίκαλα την Καρδίτσα την Φαρκαδόνα και την Καλαμπακα με γρήγορη βελτίωση από νωρίς το βράδυ. Τα παραθαλάσσια τμήματα το μεγαλύτερο μέρος της Μαγνησίας των Σποράδων και η ευρύτερη περιοχή Κάρλας και του εσωτερικού της πεδιάδας δεν θα επηρεαστεί καθόλου.
Για το νομό Αττικής δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα.
Για το νομό Θεσσαλονίκης δεν αποκλείονται τοπικά φαινόμενα στα ανατολικά τμήματα του νομού καθώς και στα βουνα της Χαλκιδικής ενώ υπάρχει πιθανότητα αργά το απόγευμα προς το βράδυ κάποια φαινόμενα να συνεχίσουν να απασχολούν κύριως τα ανατολικά τμήματα του νομού και περιοχές στα πολύ δυτικά προς την Πέλλα την Ημαθία και την Πιερία. Για την πόλη της Θεσσαλονίκης η πιθανότητα φαινομένων είναι πολύ μικρή ως μηδαμινή.

Όπως βλέπετε και από τον συνολικό υετό που δείχνει και το βασικό τρέξιμο του μοντέλου (operation run) μας αλλά και το πολλαπλό δείγμα (ensemble run) αξιόλογα ή πιθανώς για λίγο και έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της δυτικής και ανατολικής Μακεδονίας στο εσωτερικό της Ηπείρου καθώς και σε κάποιες περιοχές στα δυτικά και βόρεια της Θεσσαλίας ενώ σε όλες τις υπολοιπες περιοχές της χώρας τα φαινόμενα θα είναι μεμονωμένα .
Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι γενικά μέτρια για τις 28 Μαΐου για τμήματα της δυτικής Μακεδονίας ενώ είναι αυξημένη για τις 29 Μαΐου για ορεινά και ημιορεινά το νομών Σερρών Δράμας Καβάλας Ξάνθης και Ροδόπης.

++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *