Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 20/5/2024. Mετά τις έντονες ζέστες εκρηκτικός συνδυασμός ζέστης και υγρασίας (εντονη αστάθεια).

ffffff

Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 20 Μαΐου 2024.

23 και 24 Μαΐου.
> 95% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες αξιόλογες στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη ενώ πολύ λιγότερα φαινόμενα στα υπόλοιπα ορεινά της Μακεδονίας και στο βόρεια ανατολικό Αιγαίο στις 23 του μήνα αλλά και στις 24. Θερμοκρασία από τη Θεσσαλία και νοτιότερα 29 με 32 βαθμούς κελσίου 26 με 29 στα δυτικά και βόρεια τμήματα.

+++++++++++++++++++++
25 με 27 Μαΐου.
36% πιθανότητα  για τοπικές μεμονωμένες μπόρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και παροδικά σε κάποια πεδινά τμήματα κυρίως της Μακεδονίας και της Θράκης στις 25 του μήνα, έντονη αστάθεια στην Ηπειρο τη Θεσσαλία την Μακεδονία τη δυτικής και κεντρικής Στερεά και το εσωτερικό της Πελοποννήσου ενω πολύ λιγότερα θα σημειωθούν στη Θράκη τα νησιά του Ιονίου και του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου και τέλος έντονη αστάθεια σε όλα τα ηπειρωτικά στις 27 του μήνα καθώς και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο ενώ πολύ λίγα τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου την Κρήτη της Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Θερμοκρασία αρχικά στα ηπειρωτικά από 27 έως 30 βαθμούς κελσίου από βορά προς νότο με σημαντική πτώση στην κεντρική και βόρεια χώρα οπου η μεγίστη δεν θα ξεπερνά τους 22 με 26 και περαιτέρω πτώση σε όλη την ανατολική και βόρεια χώρα στις 27 του μήνα με παρόμοιες θερμοκρασίες.
36% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στην κεντρική και βόρεια χώρα και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής στις 25 του μήνα, έντονη αστάθεια στη δυτική Μακεδονία την Ηπειρο τη δυτικής Θεσσαλία τη δυτική και κεντρική Στερεά το εσωτερικό της Πελοποννήσου και πολύ λιγότερα φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία και τα νησιά του Ιονίου στις 26 του μήνα, ενώ στις 27 τα έντονα φαινόμενα θα παραμείνουν στις ίδιες περιοχές αλλά θα σημειωθούν ελαφρώς περισσότερα φαινόμενα στην υπόλοιπη Μακεδονία τη Θράκη την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Θερμοκρασία αρχικά στα ηπειρωτικά 27 με 30 βαθμούς κελσίου θα πέσει στις 26 και 27 του μήνα κατά 2 με 3 βαθμούς στις περιοχές με τα εντονότερα φαινόμενα.
30% πιθανότητα για καλο καιρό στις 25 του μήνα με λίγες μεμονωμένες μπόρες την Μακεδονία και τη Θράκη, περισσότερη αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας στη δυτική για κεντρική Μακεδονία την Ηπειρο τη Θεσσαλία την κεντρική Στερεά και την κεντρική Πελοπόννησο στις 26/5 ενω στις 27 του μήνα τα έντονα φαινόμενο θα παραμείνουν σε Ηπειρο και δυτική Μακεδονία ενω στις υπόλοιπες περιοχές πολύ πιο μικρής διάρκειας. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 28 με 31 βαθμούς κελσίου αρχικά θα σημειωσει στα δυτικά και βόρεια από την Θεσσαλία και πάνω μια πτώση 2-3 βαθμούς κελσίου λόγω των περισσότερων φαινομένων.
+++++++++++++++++++

28 έως 30 Μαΐου.
> 90% πιθανότητα για αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας κατά τόπους αξιόλογη το Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίου στις 28 του μήνα, ενω στις 29 τοπικά φαινόμενα θα σημειωθούν και στο βόρειο Αιγαίο αξιόλογα και η ίδια κατάσταση θα παραμείνει και στις 30 του μήνα όπου κάποια φαινόμενα θα επεκταθούν και σε νησιά των ανατολικού Αιγαίου. Θερμοκρασίες κατά μέσο όρο όλες τις ημέρες 24 με 28 βαθμούς κελσίου.

++++++++++++++++++

31 Μαΐου έως 4 Ιουνίου.
38% πιθανότητα για περιορισμένες μεμονωμένες μπόρες στην Ηπειρο και τη δυτική Μακεδονία στις 31 Μαΐου, τοπικά φαινόμενα στην Κρήτη και τις Κυκλάδες στις 1 Ιουνίου, βελτιωμένος καιρός στις 2 3 και 4 Ιούνη σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά σε άνοδο 27 με 29 βαθμούς αρχικά θα φτάσει τους 30 με 32 από τις 2 Ιουνίου και μετά.
30% πιθανότητα για τοπικά φαινομένα στην νότια Πελοπόννησο τις κΚυκλάδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα στις 31 Μαΐου, καλος καιρός στις 1 2 Ιουνίου, τοπική αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά μακριά από τη θάλασσα στις 3 Ιουνίου που θα παραμείνει και στις 4 Ιουνίου. Θερμοκρασία πολύ χαμηλή στα ανατολικά και βόρεια αρχικά όχι πάνω από 20 βαθμούς κελσίου 23 με 26 στα δυτικά και νότια, θα σημειώσει σταδιακά άνοδο στους 23 με 26 και στην συνεχεια στους 27 με 30 από τη Θεσσαλία και νοτιότερα στις 2 3 και 4 Ιουνίου.
22% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες την Ηπειρο τη δυτική Στερεά τη κεντρική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία στις 31 του μήνα, λιγότερα φαινόμενα στις ίδιες περιοχές στις 1 Ιουνίου και βελτιωμένος καιρός από κει και πέρα σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασία αρχικά στα ηπειρωτικά 29 με 32 με σημαντική άνοδο στις 2,3,4 Ιουνίου που θα φτάνει τοπικά από τη Θεσσαλία και ανατολικά τους 37 με 41 βαθμούς κελσίου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα στα δυτικά και βόρεια.
12% πιθανότητα για τοπικές μπόρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία την Ηπειρο τα ορεινα και ημιορεινά της Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς και της κεντρικής Πελοποννήσου στις 31 του μήνα, περισσότερα φαινόμενα στη Μακεδονία και τη Θράκη στις 1 Ιουνίου ενώ πολύ λιγότερα στην Ηπειρο τη Θεσσαλία και τη βόρεια Στερεά, κλασική θερινή αστάθεια στις 2 και 3 στα ηπειρωτικά με μπόρες και καταιγίδες. Θερμοκρασία αρχικά στα ηπειρωτικά 30 με 32 βαθμούς κελσίου και προσκαιρα στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την κεντρική Μακεδονία 33 με 35 βαθμούς κελσίου στις 1 2 και 3 Ιουνίου στα δυτικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία.
++++++++++++++++++++++
Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι για τις 23 και 24Μαϊου αξιόλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και πολύ λιγότερα στα υπόλοιπα τμήματα της Μακεδονίας και του βορειοανατολικόυ Αιγαίου με τη θερμοκρασία κοντά στους 27 με 32 βαθμούς κελσίου.
Για τις 25 έως 27 Μαΐου υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες άνω του 80% να μπούμε σε περίοδο με αξιόλογη αστάθεια τουλάχιστον ενός διημέρου και με τη θερμοκρασία σε κάμψη κατα 4 με 6 βαθμούς κελσίου σε όλη τη χώρα.
Για τις 28 έως 30 Μαΐου φαίνεται ότι η αστάθεια θα συνεχιστεί τις θερμές όμως ώρες της ημέρας στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά αλλά και το βόρειο Αιγαίο με τη θερμοκρασία σε κανονικά ή και λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα 24 με 28 βαθμούς κελσίου.
Τέλος για την περίοδο 31 Μαΐου έως 4 Ιουνίου περισσότερες πιθανότητες κλείνουν προς την περιορισμένη αστάθεια σε τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας της 2 και 3 Ιουνίου πολύ καλύτερο καιρό της υπόλοιπες ημέρες. Η θερμοκρασία γενικά σε άνοδο κοντά στους 30 με 33 βαθμούς κελσίου & ενδεχομένως από τη Θεσσαλία και νοτιότερα και λίγο παραπάνω.

+++++++++++++++++++++++++++++++
ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ SITE ΛΟΓΩ TΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤHΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ XAKEΡ.
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *