Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 22-23/5/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ

Τετάρτη 22 Μαΐου.
Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί. Σταδιακά από τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην Ηπειρο την Μακεδονία τη Θράκη και την Θεσσαλία και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά που ενδεχομένως να επηρεάσουν για λίγο αργά το βράδυ και κάποια πεδινά τμήματα Κιλκίς Θεσσαλονίκης Πέλλας Σερρών Δράμας Καβάλας και Ημαθίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοδυτικήοι 5 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο και 2 με 3 μποφόρ στο Αιγαίο.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 βαθμούς κελσίου στη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου και το βόρειο Αιγαίο και έως 31 με 33 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές συννεφιές το απόγευμα στα βουνά χωρίς να αποκλείονται λίγες μεμονωμένες μπόρες άνευ σημασίας με βελτίωση.
Λάρισα: Προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδου το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοδυτικοι 3 με 4 μποφόρ το μεσημέρι στα πεδινά και νοτιοανατολικοι ασθενεις στα θαλάσσια.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου στη Μαγνησία από 13 εως 30/32 βαθμούς κελσίου ενω στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 17 έως 27.

++++++++++++++++++++

Πέμπτη 23 Μαΐου.
Προβλεπονται αρχικά τοπικές συννεφιές στην ανατολική Μακεδονία με πιθανότητα λίγο σποραδικών βροχών και γρήγορης βελτίωσης. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός αλλά σταδιακά πριν από το μεσημέρι στην Ανατολική μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές ενώ προς το μεσημέρι τοπικά φαινόμενα μικρής έντασης και διάρκειας θα εκδηλωθούν και σε ορεινά τμήματα της υπόλοιπης Μακεδονίας της Ηπείρου της Θεσσαλίας και της Στερεάς με σταδιακή βελτίωση παντού αργά το βράδυ. Αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης στις προαναφερθείσες περιοχές φαινομένων.
Οι άνεμοι θα πνέουν παντού βορειοδυτικοι 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία σε αρκετά υψηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί από 8 εως 26 βαθμούς κελσίου στη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου τη θΘράκη και το βόρειο Αιγαίο και ως 29 με 32 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται καλος καιρός με τοπικές νεφωσεις στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα και δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες μπόρες στα ορεινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και την ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου στο νομό Λάρισας με γρήγορη βελτίωση από το απόγευμα.
Λάρισα: Προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές συννεφιές το μεσημέρι και το απόγευμα κύριως στα γύρω ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοι 3 με 4 μποφόρ το μεσημέρι στα πεδινά και μεταβλητοι ασθενεις και αργότερα νότιοανατολικοι 2 με 3 μποφόρ στα θαλάσσια.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου στη Μαγνησία από 13 εως 29/31 βαθμούς κελσίου ενω στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 17 έως 27.

https://www.ventusky.com/
https://www.ventusky.com/

 

+++++++++++++++++++++++

ΓΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 19-21/5/2024 ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ

++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *