Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 19-21/5/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ

Κυριακή 19 Μαΐου.
Προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αύξηθούν στη Μακεδονία και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και γύρω από τους νομούς Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής Κιλκις Σερρών και Δράμας παραδικές καταιγίδες αλλά τα φαινόμενα όσο πάμε προς το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν αφού πρώτα έχουν για λίγο επεκταθεί στη Θράκη των βορειοανατολικό Αιγαίο και κάποια ορεινά τμήματα της βόρειας Θεσσαλίας και της βόρειας Ηπείρου. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες η αστάθεια θα αυξηθεί εκ νέου σε βουνά της Θεσσαλίας της βόρειας Στερεάς της Μακεδονίας και της Θράκης και δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες σύντομες μπόρες και λίγες καταιγίδες με βελτίωση αργά το βράδυ παντού. Επισημαίνεται τα φαινόμενα δεν θα είναι ισχυρά σε καμία περιοχή της χώρας και οι καταιγίδες που θα δημιουργηθούν θα είναι σύντομες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και μεταβλητοι ασθενεις στα υπόλοιπα τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 9 εως 26/28 βαθμός κελσίου στη βόρεια Ελλάδα και το βορειοατολικό Αιγαίο 29 με 32 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και τα νησιωτικά και τοπικά στη δυτική Ελλάδα την Κρήτη και την Ρόδο 35 με 36 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές συννεφιές τις θερμές ώρες της ημέρας που θα δώσουν τοπικές μπόρες και λίγες παραδικές καταιγίδες στα ορεινα το νομών Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας καθώς και την περιοχή της Οθρυς στη Μαγνησία αλλά ο καιρός αργά το απόγευμα προς το βράδυ θα βελτιωθεί και σε αυτές τις περιοχές.
Λάρισα: Προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές συννεφιές κατά περιόδους αλλά και μεγάλα ανοίγματα του καιρού.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοι ασθενεις και τοπικά το μεσημέρι και το απόγευμα νοτιοανατολικοι 3 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26/28 βαθμούς κελσίου στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και από 17 έως 24 στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες.

++++++++++++++++++++
Δευτέρα 20 Μαΐου.
Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με πυκνές ομίχλες στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα και τοπικές συννεφιές πρόσκαιρα σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας που δεν αποκλείονται νωρίς το πρωί κάποιες σύντομες μπόρες. Σταδιακά οι συννεφιές θα αυξηθούν εκ νέου το μεσημέρι και το απόγευμα σε τμήματα της Μακεδονίας τα ορεινά της Ηπείρου της Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς κεντρικής Πελοποννήσου και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες φαινόμενα τα οποία αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν το βράδυ παντού.
Οι ανεμοι θα πνέουν μεταβλητοι 2-3 μποφόρ και τοπικά στο νότιο Ιόνιο νότιοανατολικοι 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 εως 27/29 βαθμός κελσίου στη βόρεια Ελλάδα και το βορειοανατολικό Αιγαίο έως 30 με 33 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τοπικά στην Στερεά την Πελοπόννησο την Κρήτη και τη Ρόδο 35 με 37 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα το πρωί από ομίχλες και αρκετά μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στη συνέχεια. Το μεσημέρι και το απόγευμα αρχικά στα βουνά και στη συνέχεια και σε κάποιες πεδινές περιοχές της περιφέρειας μακριά από τη θάλασσα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σύντομες μπόρες και λίγες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά με γρήγορη βελτίωση παντού αργά το απόγευμα.
Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές συννεφιές και δεν αποκλείεται σύντομη μπόρα γύρω από την πόλη πολύ μικρής έντασης και διάρκειας με γρήγορη βελτίωση από τις πρώτες απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοι ασθενεις και τοπικά ανατολικοι νοτιοανατολικοι 2 μποφόρ το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27/29 βαθμούς κελσίου στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και από 17 έως 25 στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες.

++++++++++++++++++++++++++
Τρίτη 21 Μαΐου.
Προβλέπεται καλΟς καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές συννεφιες μόνο στα βουνά της Μακεδονίας στα σύνορα με την Αλβανία τα Σκόπια και τη Βουλγαρία όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες που ενδεχομένως να επηρεάσουν για πολύ λίγο και κάποια τμήματα των νομών Φλώρινας Κοζάνης Πέλλας Κιλκίς Σερρών Δράμας Καβάλας με γρήγορη βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοι 6 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο βόρειοανατολικοι με την ίδια ένταση και στα υπόλοιπα τμήματα νότιοι 4 και στα ηπειρωτικά 5 μποφόρ το μεσημέρι και το απόγευμα.
Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα θα κυμανθει από 12 εως 31 βαθμός κελσίου στη Θεσσαλία την Μακεδονία την Θράκη και το βόρειο Αιγαίο και εως 34 με 37 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Λάρισα: Προβλέπεται καλος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και παροδικές τοπικές νεφώσεις το απόγευμα για λίγες ώρες.
Οι ανεμοι θα πνέουν μεταβλητοι ασθενεις και το μεσημέρι νοτιοανατολικοι 4 μποφόρ και στα πεδινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28/30 βαθμούς κελσίου στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και από 17 έως 26 στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες.

https://www.ventusky.com/
https://www.ventusky.com/
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

One thought on “Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 19-21/5/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ

  1. Pingback: Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 22-23/5/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ – Weathergroup

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *