Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 13-15/5/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ

Δευτέρα 13 Μαΐου.
Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά και τοπικές νεφώσεις με μπόρες στην Θράκη τις πρωινές ώρες. Σταδιακά όσο πάμε προς το μεσημέρι οι νεφωσεις θα αυξηθουν στα ηπειρωτικα και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και λίγες καταιγίδες κυρίως στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου την Μακεδονία και παροδικά και σε άλλα τμήματα πεδινά της Θεσσαλίας της Ηπείρου της Στερεάς της Πελοποννήσου και της Θράκης μακριά από τη θάλασσα με σταδιακή βελτίωση σχεδόν παντού το βράδυ. Επισημαίνεται οτι κάποιες μεμονωμένες μπόρες δεν αποκλείεται να σημειωθούν εκ νέου αργά τη νύχτα σε τμήματα της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της Ηπείρου και της βόρειας Στερεάς μακριά από τη θάλασσα. Ενδεχομένως τα φαινόμενα να είναι η ισχυρά κυρίως στα βουνά των νομων Ιωαννίνων Τρικάλων Καρδίτσας Ευρυτανίας Φωκίδας Καβάλας Ξάνθης Δράμας Ροδόπης Πιερίας Λάρισας Γρεβενών Κοζάνης και Καστοριάς.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοι 4-5 μποφόρ με σταδιακή στροφή σε βόρειοανατολικούς στο βόρειο Αιγαίο με την ίδια ένταση και νοτιοδυτικούς στο Ιόνιο 4 και αργότερα 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθει απο 7 έως 25 με 27 βαθμούς κελσίου στά ηπειρωτικά και από 13 έως 25 βαθμούς κελσίου στα θαλάσσια τμήματα.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά σταδιακά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες αξιόλογες και πιθανόν για λίγο έντονες στα ορεινα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και την περιοχή Ολύμπου του νομου Λάρισας και παροδικά για λίγο και σε κάποιες πεδινές περιοχές στο εσωτερικό της πεδιάδας μακριά από τη θάλασσα. Σε περιοχές γύρω από την Κάρλα, το νομο Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες δεν θα σημειωθούν καθόλου φαινόμενα. Την νύχτα ενδεχομένως και πάλι να σημειώθουν λίγες τοπικές βροχές στο εσωτερικό της πεδιάδας.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα γύρω ορεινά του Ολύμπου των Χασιών του Ζάρκου και ενδεχομένως για λίγο και σε κάποιες πεδινές περιοχές και την πόλη με γρήγορη βελτίωση από νωρίς το απόγευμα. Το βράδυ δεν αποκλείεται εκ νέου να σημειωθούν κάποιες σποραδικές βροχές στην πόλη και γύρω από αυτήν μικρής έντασης και διάρκειας.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοι αρχικά 4 μποφόρ και στη συνέχεια νοτίοανατολικοι με την ίδια ένταση και στα πεδινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 9 εως 23 με 25 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 21.

++++++++++++++++++++
Τρίτη 14 Μαΐου.
Προβλέπεται αρχικά στη Μακεδονία τη Θεσσαλία την βόρεια και ανατολική Στερεά την Εύβοια άστατο καιρό με τοπικές βροχές και λίγες μπόρες κατά περιόδους τις πρώτες πρωινές ώρες. Οσο πάμε προς το μεσημέρι τοπικά φαινόμενα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται και σε άλλα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κύριως στη Μακεδονία τα βόρεια και δυτικά της Θεσσαλίας με σταδιακή βελτίωση εως το βράδυ σε όλες τις περιοχές εκτός από τμήματα της Μακεδονίας που θα συνεχίζονται κάποιες τοπικές μπόρες και αργά τη νύχτα. Ανεπηρεαστες σχεδόν τελείως θα είναι η Θράκη όλο το Αιγαίο όλο το Ιόνιο παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου το μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης των Κυκλάδων των Δωδεκανήσων της Αττικής της Εύβοιας και των Σποράδων. Αντίθετα σε νομούς της δυτικής Μακεδονίας στα βόρεια της Θεσσαλίας στα ορεινα της υπόλοιπης Μακεδονίας τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο ανατολικοι βόρειοανατολικοι 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση κατά 1 μποφόρ μόνο στο Ιόνιο.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εως 20 βαθμούς κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο και έως 23 με 25 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες κυρίως στο εσωτερικό μακριά από τα θαλάσσια τμήματα ενώ το μεσημέρι η αστάθεια θα αυξηθει και θα εκδηλωθούν για λίγο και κάποιες παραδικές καταιγίδες στα ορεινά αλλά και στα πεδινά τμήματα με γρήγορη βελτίωση από το απόγευμα και μετά. Πολύ λίγα έως καθόλου φαινόμενα στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες.
Λάρισα: Προβλέπεται άστατος καιρός με σποραδικές τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες ενώ το μεσημέρι πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τα γύρω ορεινά και ημιορεινά με γρήγορη βελτίωση από νωρίς το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνεουν νοτιοανατολικοι 2 με 4 μποφόρ ους θαλάσσια και τα πεδινά κυρίως της μεσημεριανές ώρες με εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 12 εως 19 με 22 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 22.

++++++++++++++++++++++
Τετάρτη 15 Μαΐου.
Προβλέπεται αρχικά στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο άστατος καιρό με τοπικές βροχές κατά περιόδους και τοπικές ομίχλες σε άλλα τμήματα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας νωρίς το πρωί. Σταδιακά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες μικρή αστάθεια θα δώσει εκ νέου κάποιες βροχές στη Μακεδονία τα ορεινα και ημιορεινά κυρίως της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς ενώ δεν αποκλείεται στα βουνά της ραχοκοκαλιάς της Πίνδου να εκδηλωθούν και κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες που θα επηρεάσουν και τμήματα της ορεινής Ηπείρου το απόγευμα με γρήγορη βελτίωση παντού νωρίς το απόγευμα και το βράδυ. Λίγα μεμονωμένα φαινόμενα δεν αποκλείεται να σημειώνονται ως και αργά το βράδυ σε νομόυς Χαλκιδικής Καβάλας Ξάνθης Δράμας Ροδόπης γύρω από τη Θάσο και της Σαμοθράκη. Επισημαίνεται τα φαινόμενα ενδεχομένως να ειναι ισχυρά μόνο στα ορεινά των νομών Δράμας Καβάλας Ξάνθης Ροδόπης στα σύνορα με τη Βουλγαρία.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοι 3 με 4 και στα νότια 6 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοι 2 με 3 και στα βόρεια 5 με 6 μποφορ.
Η θερμοκρασία θα κύμανθεί από 8 εως 20 βαθμούς κελσίου στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, έως 22 με 25 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στη δυτική Στερεά την δυτική και νότια Πελοπόννησο τμήματα της Κρήτης και της Δωδεκανήσου 26 με 28 βαθμους κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα και λίγες ομίχλες ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά όλης της περιφέρειας και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κύριως στον Ολυμπο τα Χάσια και τα βουνά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας μέ γρήγορη βελτίωση και εκεί από αργά το απόγευμα.
Λάρισα: Προβλέπεται καλος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφωσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοι νότιοανατολικοι μόνο τις απογευματινές ώρες 2 με 4 μποφόρ και στα πεδινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 εως 22 με 24 βαθμούς κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 21.

https://www.ventusky.com/
https://www.ventusky.com/
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *