Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 4-6/5/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ

Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου.
Προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές κατα περιόδους στη Μακεδονία τη Θράκη ενω στα νησιά του Ιονίου δεν αποκλείονται και λίγες μεμονωμένες καταιγίδες ενω σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην Ηπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο και προς το μεσημέρι στον βορειοανατολικό Αιγαίο τηην Θεσσαλία την υπόλοιπη Στερεά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με σταδιακή βελτίωση αργά το βράδυ στις περισσότερες περιοχές εκτός από τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας των Σποράδων της Εύβοιας στα βόρεια της Αττικής των Κυκλάδων και νησιών των ανατολικόυ Αιγαίου της Κρήτης και της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που κάποιες τοπικές βροχές θα συνεχίσουν να υφίστανται. Επισημαίνεται τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυράς στα ορεινά τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενώ σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές θα είναι από ασθενή έως το πολύ μέτρια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο 7.
Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 4 έως 20 βαθμούς κελσίου στη δυτική τη βόρεια χώρα και το βόρειο ανατολικό Αιγαίο και ως 21 με 24 βαθμούς κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά σχετικά καλός καιρός αλλα γρήγορα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις από τα βόρεια προς τα νότια και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές μικρής έντασης και διάρκειας που ενδεχομένως να ειναι λίγο περισσότερες στην περιοχή του Ολύμπου τα ορεινά των Τρικάλων της Καρδίτσας και τις Σποράδες όχι πάνω από 4 με 7 χιλιοστά ενω στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν από 0 έως 2 mm. Ο καιρός αργά το απόγευμα θα βελτιωθεί εκ νέου σε όλες τις περιοχές εκτός ίσως από κάποιες περιοχές των Σποράδων και του Πηλίου που κάποιες παροδικές βροχές θα συνεχίσουν.
Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά από το πρωί κιόλας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφωσεις και υπάρχει πιθανότητα το μεσημέρι και το απόγευμα να εκδηλωθεί ασθενη βροχή με γρήγορη βελτίωση.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στα πεδινά και 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ στα πεδινά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Αγχιαλου στη Μαγνησία απο 10 έως 21/23 βαθμούς κελσίου ενω στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 έως 24.

++++++++++++++++++++++++++++

Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου.
Προβλέπεται αρχικά στη Μαγνησία τις Σποράδες στη Φθιώτιδα τη Βοιωτία την Αττική την Εύβοια τις Κυκλάδες τα Δωδεκάνησα την Κρήτη και την Θράκη άστατο καιρό με τοπικές μπόρες και στα νοτιότερα σποραδικές καταιγίδες αλλά τα φαινόμενα όσο πάμε προς το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σε όλες σχεδόν τις περιοχές και θα παραμείνουν πολύ διάσπαρτα στα ορεινα της ηπειρωτικής χώρας και στα βόρεια της Κρήτης με σταδιακή βελτίωση και εκεί αργά το απόγευμα προς το βράδυ. Ενδεχομένως προβλήματα κατά το ψήσιμο του οβελία στη βόρεια Κρήτη. Γενικά πολύ ασθενή φαινόμενα όπου αυτά σημειωθούν εκτός από κάποιες ορεινές περιοχές της βόρειας Κρήτης και της Εύβοιας που βλέπουν προς τον βορρά.
Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους το Αιγαίο 6 και στα νότια 7 μποφόρ και βορειοδυτικοι 3 με 4 στο Ιόνιο.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 24 βαθμούς κελσίου σε όλη τη χώρα και στη κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία και τη δυτική Ελλάδα 25 με 27.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά σχετικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις στη Μαγνησία και τις Σποράδες κατά περιόδους όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν έως και το μεσημέρι λίγες ασθενείς βροχές ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες πολύ μικρή αστάθεια θα δώσει νεφώσεις και στα υπόλοιπα πεδινά και ορεινά τμήματα της περιφέρειας με πολύ μικρή πιθανότητα μεμονωμένων βροχών άνευ σημασίας και γρήγορης βελτίωσης από το απόγευμα.
Λάρισα: Προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρες μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα και κυρίως στα γύρω ορεινά όπου δεν αποκλείονται κάποιες πρόσκαιρες βροχές με γρήγορη βελτίωση.
Οι άνεμοι θα πνεουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στις Σποράδες με μικρή εξασθένηση και βορειοανατολικοι 2 με 4 μποφόρ στα πεδινά τμήματα με εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Αγχιαλου από 9 εως 21 με 23 βαθμούς κελσίου ενω στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 20.

++++++++++++++++++++++++
Δεύτερη Ημέρα του Πάσχα – Δευτέρα 6 Μαΐου.
Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα αρχικά με τοπικές νεφωσεις τα βουνά της ηπειρωτικής χώρας τις θερμές ώρες της ημέρας όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες βροχές ή μπόρες με γρήγορη βελτίωση τις πρώτες απογευματινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ στο Ιόνιο και το Θερμαϊκό.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 εως 24/26 βαθμούς κελσίου σε όλη τη χώρα.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται καλώς καιρός και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείονται κάποιες μεμονωμένες μπόρες άνευ σημασίας με γρήγορη βελτίωση.
Λάρισα: Προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα και το μεσημέρι μόνο στα γύρω βουνά.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοι ασθενεις και πρόσκαιρα ανατολικοι 2 με 4 μποφόρ το μεσημέρι και το απόγευμα με εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 9 εως 23 με 24 βαθμούς κελσίου ενω στο νομο Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 22.

https://www.ventusky.com/
https://www.ventusky.com/
++++++++++++++++++++++++++++++
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΣΤΑ)

One thought on “Πρόγνωση Θεσσαλίας και Ελλάδας για 4-6/5/2024 + ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ

  1. Pingback: Weathergroup | Ψήσιμο με καλό έως διαχειρίσιμο καιρό σε Λάρισα και Θεσσαλία - Ποιες περιοχές "κινδυνεύουν" (ΧΑΡΤΗΣ) | CamposNews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *