Καιρός για τους αγρότες οσο αφορά τις βροχόπτωσεις / χιονοπτώσεις και την θερμοκρασία τις επόμενες 14 ημέρες

.Για τον καιρό έως τις 23 του μήνα μπορείτε να διαβάσετε την πρόγνωση.

24 Νοεμβρίου.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά Ελλάδα τη δυτική και νότια Πελοπόννησο τις Κυκλάδες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα και ενδεχομένως τμήματα της Θράκης και της νότιας Κρήτης.  Θερμοκρασίες από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου λίγο υψηλότερη από την Αττική και νοτιότερα έως 22 βαθμούς Κελσίου.

 

25 Νοεμβρίου.

Τοπικές βροχές σε όλες τις περιοχές της χώρας εκτός ισως από την Αττικοβοιωτία την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ενώ τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα ή και έντονα στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά Ελλάδα τη δυτική Πελοπόννησο τη νότια Κρήτη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Τοπικές χιονοπτώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα σε ορεινά τμήματα της Μακεδονίας της Θράκης και της Ηπείρου. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο τη Μακεδονία τη Θράκη έως 20 βαθμούς στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και το Αιγαίο και τοπικά στην ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα 23. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από το απόγευμα στα βόρεια.

 

26 Νοεμβρίου.

Τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τις Σποράδες και ενδεχομένως τη αυτική Πελοπόννησο τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη Θράκη. Ασθενείς χιονοπτώσεις στην αρχή της περιόδου με βελτίωση στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας της Θράκης και της Ηπείρου. Θερμοκρασία από -4 έως 12 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη την Ήπειρο την κεντρική Στερεά Ελλάδα και το εσωτερικό της Πελοποννήσου και έως 12 με 17 βαθμούς στις υπόλοιπες παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

 

27 Νοεμβρίου.

Πιθανότητα τοπικών βροχών στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Πελοπόννησο το ανατολικό Αιγαίο τα Δωδεκάνησα την Κρήτη και τις Κυκλάδες. Καλύτερος ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα στο εσωτερικό της κεντρικής και νότιας χώρας. Θερμοκρασία από -6 έως 11 βαθμούς Κελσίου στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα 12-17 από την Αττικοβοιωτία και νοτιότερα.

 

28 Νοεμβρίου.

Τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας λίγο περισσότερες στα νησιωτικά τμήματα τη δυτική Ελλάδα την Κρήτη και Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Ασθενείς χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία και ημιορεινά και ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας Θράκης της Ηπείρου και της Θεσσαλίας και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία από -4 έως 8 βαθμούς Κελσίου το εσωτερικό της Ηπείρου και της Θεσσαλίας στη Μακεδονία και τη Θράκη και ως 11 με 17 βαθμούς Κελσίου από βΒορρά προς νότο στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

 

29 Νοέμβρη.

Πιθανότητα για τοπικές βροχές στις Κυκλάδες την Κρήτη τα Δωδεκάνησα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Πελοπόννησο. Πολύ μικρή πιθανότητα ασθενών φαινομένων για την υπόλοιπη κεντρική ανατολική και δυτική χώρα. Ασθενείς χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά και ημιορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας Θράκης και τα ορεινά της Ηπείρου της Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς και της κεντρικής Πελοποννήσου. Θερμοκρασίες από – 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία και τα ημιορεινά και ορεινά της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης και ως 10 με 16 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρώτικα, νησιώτικα και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας.

 

30 Νοέμβρη.

Μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές στη δυτική Ελλάδα το Ιόνιο το ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη. Θερμοκρασία από -6 έως 7 βαθμούς Κελσίου τη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου της Μακεδονίας και της Θράκης 10 με 16 βαθμούς Κελσίου από τη Θεσσαλία προς τα νότια.

 

1 Δεκέμβρη.

Τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά Ελλάδα τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και ενδεχομένως σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Πολύ μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών για την υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασίες έως 10 βαθμούς Κελσίου για την κεντρική και βόρεια χώρα λίγο υψηλότερη από τη Στερεά και νοτιότερα με παγετό το πρωί και το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια.

 

2 Δεκεμβρίου.

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου και τοπικές βροχές στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά Ελλάδα τη δυτική Πελοπόννησο και ενδεχομένως στη Μακεδονία τη Θράκη και τη δυτική Θεσσαλία. Τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά κυρίως τμήματα της Μακεδονίας της Θράκης της Ηπείρου της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Θερμοκρασίες από – 4 έως 7 με 10 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια υψηλότερη στα νοτιότερα.

 

3 Δεκέμβρη.

Τοπικές βροχές και πάλι στη δυτική Ελλάδα το Ιόνιο το ανατολικό Αιγαίο τη Θράκη την ανατολική Μακεδονία και τις Κυκλάδες. Πολύ μικρότερη πιθανότητα για την υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασίες έως 7 με 10 βαθμούς Κελσίου για τα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας 12 με 17 από τη Θεσσαλία και νοτιότερα. Λίγες χιονοπτώσεις κυρίως σε ορεινά τμήματα μακριά από τη θάλασσα της δυτικής και βόρειας χώρας.

 

4 Δεκεμβρίου.

Τοπικές βροχές και πάλι στις ίδιες περιοχές της δυτικής Ελλάδας του ανατολικού Αιγαίου και Θράκης των Κυκλάδων και ενδεχομένως της Κρήτης. Πολύ μικρή πιθανότητα για τις υπόλοιπες περιοχές. Λίγες χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα μακριά από τη θάλασσα της δυτικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασίες -3 έως 12 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια τμήματα λίγο υψηλότερη στα υπόλοιπα.

 

5 Δεκέμβρη.

Τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας με έμφαση στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα. Ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα της δυτικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασίες από -3 έως 12 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας ψηλότερη στα νότια.

 

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι μπαίνουμε σε μία περίοδο με συνεχείς διαταραχές από τα δυτικά προς τα ανατολικά με έμφαση ομως και πάλι των εντονότερων φαινομένων στη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τη Θράκη και ενδεχομένως στα Δωδεκάνησα την ανατολική Μακεδονία και τις Κυκλάδες. Χιονοπτώσεις γενικά ασθενούς έντασης 25 με 26 του μήνα σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα της Μακεδονίας της Θράκης και της Ηπείρου και ενδεχομένως στη δυτική Μακεδονία και στις πόλεις.

Στη συνέχεια οι θερμοκρασίες μόνο στη Βόρεια Ελλάδα θα παραμένουν χαμηλές έως και τις αρχές του νέου μήνα ενώ αυτή τη στιγμή δεν ξεκαθαρίζεται κάποια οργανωμένη διαταραχή να μας επηρεάζει παρά μόνο κάποια αβάθη βαρομετρικά χαμηλά στα δυτικά που θα δίνουν εκεί κυρίως τα πιο αξιόλογα φαινόμενα. Οι θερμοκρασίες όμως θα είναι κατάλληλες να συνεχίσουν να σημειώνονται κάποιες χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα κυρίως της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης της βόρειας Στερεάς και του εσωτερικού της Πελοποννήσου τις περισσότερες από τις ημέρες. Λόγω της μεγάλης ρευστότητας και της μεγάλης πιθανότητας διαταραχών από τα δυτικά και του ψύχους που θα είναι συγκεντρωμένο σε τμήματα της ανατολικής Ευρώπης δεν αποκλείουμε κάποια διαταραχή να δώσει φαινόμενα υπό τη μορφή χιονιού και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας αλλά αυτό δεν είναι το επικρατών σενάριο αυτή τη στιγμή για τις αρχες του νεου μηνα.

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *