Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 21-23/11/2023+ ΧΑΡΤΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις πριν από το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα που δεν αποκλείονται λίγες τοπικές βροχές οι οποίες μετά το μεσημέρι θα επεκταθούν και στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά Ελλάδα τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και τα Δωδεκάνησα ενώ θα εκδηλώνονται και καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα έως αργά το βράδυ θα επηρεάσουν και κάποια νησιά του ανατολικού Αιγαίου των Κυκλάδων και της νότιας Κρήτης ενώ οι καταιγίδες τα προχωρήσουν και προς το εσωτερικό της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της νότιας Πελοποννήσου. Επισημαίνεται τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι έντονα αργά το βράδυ στη δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στα πελάγη και νοτιοδυτικοί στο Κρητικό 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 εως 17-19 βαθμους στα δυτικα κεντρικα και βορεια, 19 με 22 στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας και ενδεχομένως στη βόρεια Κρήτη 24 με 25.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι στα ορεινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας όπου δεν αποκλείεται το απόγευμα και το βράδυ να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής έντασης και διάρκειας.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες και μεταβλητές ταινίες στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 3 έως 14 με 16 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 8 έως 18.

+++++++++++++++++++++

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά στο Ιόνιο τα δυτικά ηπειρωτικά τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές φαινόμενα τα οποία θα επηρεάσουν έως το πρωί και τμήματα της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της υπόλοιπης Στερεάς της Θράκης και νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Από το μεσημέρι και μετά θα αρχίσουν να υπάρχουν και σημαντικά ανοίγματα του καιρού σε τμήματα της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς της Εύβοιας των Σποράδων και των Κυκλάδων αλλά προς τις βραδινές ώρες θα ενισχυθούν και πάλι σε κάποια τμήματα της δυτικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της Θράκης της δυτικής Ελλάδας του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξει βελτίωση. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θεσπρωτία την Άρτα την Πρέβεζα τα Ιωάννινα τα Γρεβενά μεγάλο μέρος του νομού Τρικάλων Ευρυτανίας Αιτωλοακαρνανίας Καστοριάς Καρδίτσας Έβρου Ροδόπης των νήσων Σαμοθράκης Λέσβου Χίου Σάμου Ικαρίας Κέρκυρας Λευκάδας Κεφαλληνίας και ενδεχομένως σε νησιά των Δωδεκανήσων και τμηματατα της Μεσσηνίας Ηλείας και Αχαΐας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 με 18 βαθμούς κελσίου σε τμήματα της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης έως 20 με 23 βαθμούς Κελσίου από την ανατολική Θεσσαλία και νοτιότερα και ενδεχομένως στη βόρεια Κρήτη 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται άστατος καιρός με σποραδικές βροχές κατά περιόδους από τις πρώτες πρωινές κιόλας ώρες στο μεγαλύτερο μέρος των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας ενώ δεν αποκλείεται να επηρεαστούν πριν από το μεσημέρι και κάποια τμήματα του νομού Μαγνησίας και των Σποράδων με τάση βελτίωσης παντού προς τις απογευματινές ώρες. Αργά τη νύχτα εκ νέου δεν αποκλείεται κυρίως τους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας να εκδηλωθούν κάποια φαινόμενα. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά στο νομό Τρικάλων στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας στο νομό Καρδίτσας στα δυτικότερα τμήματα προς το Μουζάκι και τη λίμνη Πλαστήρα και ενδεχομένως στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας και των ορεινών αυτής τμημάτων ενώ αντίθετα στα νοτιοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και στις Σποράδες τα φαινόμενα θα είναι λίγα έως καθόλου.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά νεφελώδης καιρός με τοπικές βροχές κατά περιόδους φαινόμενα που μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν η και θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες αλλά γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και τα βορειότερα του νομού Λάρισας από 8 έως 15 με 17 βαθμούς ενώ στην περιοχή Φαρσάλων στο νομό Μαγνησίας και στις Σποράδες από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές στα παραθαλάσσια και πεδινά και τοπικές καταιγίδες κυρίως στο βορειοανατολικό Αιγαίο τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ιονίου αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα επικεντρωθούν κυρίως στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη το βόρειο Αιγαίο τα Δωδεκάνησα τη νότια Κρήτη και ως αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα περιοριστούν στις Σποράδες την Εύβοια την ανατολική Στερεά τις Κυκλάδες και κάποια νησιά του Ιονίου με τάση περαιτέρω βελτίωσης αργά το βράδυ στη δυτική και βόρεια χώρα. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα πιθανώς να είναι για λίγες ώρες στη σειρά στο βορειοανατολικό Αιγαίο και κάποια παραθαλάσσια κυρίως τμήματα της Θράκης ενώ αντίθετα στην ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων της Κρήτης και της δυτικής Ελλάδας θα είναι πολύ λιγότερα έως καθόλου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ ενώ στο βόρειο Αιγαίο και το Θερμαϊκό από νωρίς το πρωί θα αρχίσουν να στρέφονται σε βορειοδυτικούς βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη και τα ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας έως 17 με 20 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ενώ στα δυτικά και νότια παραθαλάσσια και νησιώτικα 22 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός με τοπικές βροχές που θα επηρεάσουν όλες τις περιοχές και πυκνές ομίχλη στα βουνά της Πίνδου. Σταδιακά από το απόγευμα και μετά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ως αργά τη νύχτα θα παραμείνουν μόνο στις Σποράδες. Ομίχλες αργά το βράδυ στα ορεινά.

Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές έως και το μεσημέρι αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα παραθαλάσσια 4 με 5 μποφόρ και βορειοανατολικοί 5 με 6 στις Σποράδες και παροδικά από το απόγευμα ανατολικοί 2 με 4 και στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 10 έως 16 με 18 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 19.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

One thought on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 21-23/11/2023+ ΧΑΡΤΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

  1. Pingback: Καιρός για τους αγρότες οσο αφορά τις βροχόπτωσεις / χιονοπτώσεις και την θερμοκρασία τις επόμενες 14 ημέρες – Weathergroup

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *