Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 16-17/11/2023+ ΧΑΡΤΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023.

Προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Θράκη τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως για λίγο στα νησιά του υπολοίπου ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα την Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τα νησιά του κεντρικού και βορείου Ιονίου αλλά σταδιακά ο καιρός προς τις μεσημεριανές ώρες θα βελτιωθεί σε όλες σχεδόν τις περιοχές και κάποια λίγα φαινόμενα θα έχουν παραμείνει στα Δωδεκάνησα την Εύβοια την κεντρική Στερεά και πιθανόν κάποια ορεινά τμήματα της Πελοποννήσου με σταδιακή βελτίωση και σε αυτές τις περιοχές προς το βράδυ. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα δεν θα είναι έντονα σε καμία περιοχή της χώρας. Περιορισμένη ορατότητα από κάποιες ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως σε τμήματα της δυτικής Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη και πρόσκαιρα στην αρχή της ημέρας στο Θερμαϊκό και 7 με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ παντού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17 με 20 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια τις Σποράδες και το βόρειο Αιγαίο έως 22 με 25 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλες τις περιοχές περιορισμένη ορατότητα κυρίως στην Πίνδο το πρωί και το βράδυ και λίγες τοπικές νεφώσεις έως και το μεσημέρι στην Πίνδο που δεν αποκλείονται κάποιες ασθενείς βροχές με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά και 7 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα με σημαντική εξασθένηση από το απόγευμα και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 έως 17 με 19 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις προάλλες από 14 έως 20.

++++++++++++

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά με πιθανότητα κάποιων ασθενών βροχών και περιορισμένη ορατότητα από ομίχλες στα ηπειρωτικά. Σταδιακά προς το μεσημέρι θα σημειωθούν λίγες περισσότερες βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά Ελλάδα τα ορεινά της Κρήτης και της Πελοποννήσου και ενδεχομένως προς το βράδυ λίγες καταιγίδες γύρω από την Κέρκυρα. Αργά το βράδυ ενδεχομένως κάποια φαινόμενα να σημειωθούν και στην δυτική Μακεδονία κυρίως και ενδεχομένως στα υπόλοιπα τμήματα της Μακεδονίας της Θράκης τις Κυκλάδες τη δυτική Θεσσαλία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα δεν θα είναι ισχυρά σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα πελάγη με τάση ενίσχυσης μετά το μεσημέρι στα 5-6  και αργά τη νύχτα δεν αποκλείεται στο βόρειο Αιγαίο και στο βόρειο Ιόνιο και 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 16 με 19 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη την Ήπειρο και το βόρειο Αιγαίο και έως 21 με 24 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις μόνο στην Πίνδο που θα σημειώνονται τοπικές βροχές ενώ σταδιακά το μεσημέρι και το απόγευμα λίγα φαινόμενα άνευ σημασίας δεν αποκλείεται να σημειωθούν και σε πεδινά τμήματα των νόμων Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας. Αργά τη νύχτα στην Πίνδο δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να έχουν και μέτρια ένταση.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και αργά το απόγευμα και το βράδυ δεν αποκλείεται ασθενής βροχή άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ασθενείς αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν στα 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα αργά τη νύχτα στα θαλάσσια και τα ορεινά και τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 5 έως 16 με 18 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 11 έως 20.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *