Ο καιρός στη Θεσσαλία και σε όλη τη χώρα ανά ημέρα για τις επόμενες 14 ημέρες μέσα από την ανάλυση του πολλαπλού δείγματος του ευρωπαϊκού προσωπικού μοντέλου.

Τάση του καιρού Όσο αφορά της βροχόπτωσης και της θερμοκρασίας για τις επόμενες 14 ημέρες στη χώρα ανά ημέρα.

 

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023.

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου την δυτική Στερεά Ελλάδα τη δυτική και νότια Πελοπόννησο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ φαινόμενα μικρότερης έντασης και διάρκειας θα σημειωθούν στη Μακεδονία τη Θράκη τα Δωδεκάνησα τη δυτική Θεσσαλία την κεντρική Στερεά και την υπόλοιπη Πελοπόννησο και ενδεχομένως δυτική Κρήτη και Κυκλάδες. Ανεπηρέαστες οι υπόλοιπες περιοχές που δεν αναφέρονται. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 με 19 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας ενώ στα ανατολικά και νότια πεδινά και θαλάσσια τμήματα θα φτάσει τους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου.

 

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο όλη τη δυτική Ηπειρωτική χώρα την κεντρική Στερεά τη Θεσσαλία και την Μακεδονία καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Ενδεχομένως ισχυρά τα φαινόμενα σε τμήματα των νησιών του Ιονίου της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου και πιθανώς στα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 με 19 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας ενω στην Αττικο Βοιωτία τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα 22 με 24.

 

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά τουανατολικού Αιγαίου τη δυτική Πελοπόννησο και τα Δωδεκάνησα κατά τόπους αξιόλογες ενώ λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας εκτός από τη δυτική Μακεδονία το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής Μακεδονίας της δυτικής Θεσσαλίας της Αττικής της ανατολικής Πελοποννήσου και τμημάτων των Κυκλάδων και της ανατολικής Κρήτης οπου ο καιρός θα είναι καλύτερος. Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια τμήματα και ως 20 με 24 στα ανατολικά και νότια πεδινά και θαλάσσια.

 

Τρίτη 14 Νοεμβρίου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα. Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 16 με 19 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τοπικά στα νότια θαλάσσια 22 βαθμούς Κελσίου.

 

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου.

Λίγα μεμονωμένα φαινόμενα αν σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου του βορείου Ιονίου και της δυτικής Στερεάς. Θερμοκρασία από 4 καιρός 16 με 19 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και τοπικά στα νότια 22.

 

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.

Ενδεχομένως λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στα νησιά του βόρειου Ιονίου την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά Ελλάδα. Θερμοκρασίες από 5 έως 16 με 19 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια και ως 20 με 24 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια πεδινά και θαλάσσια τμήματα.

 

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου.

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους αξιόλογες στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά Ελλάδα τη δυτική Πελοπόννησο τη δυτική Μακεδονία και κάποια τμήματα της υπόλοιπης Μακεδονίας και Θράκης ενώ πολύ λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στη Θεσσαλία την κεντρική Στερεά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και το ανατολικο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 με 18 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια και 19 με 22 βαθμούς και στα ανατολικά και νότια και τοπικά στην Κρήτη 25 με 26.

 

Σάββατο 18 Νοεμβρίου.

Κακοκαιρία με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου τις Κυκλάδες την Κρήτη την Πελοπόννησο και τμήματα της δυτικής και κεντρικής Στερεάς Ελλάδας. Λιγότερα φαινόμενα στα υπόλοιπα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια τμήματα 17 με 20 στα ανατολικά και νότια και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα 22 με 23.

 

Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

Τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στην Εύβοια τις Κυκλάδες την Κρήτη τα Δωδεκάνησα ενώ λιγότερο φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις Σποράδες και τα ορεινά της Αττικοβοιωτίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 10 με 14 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά τμήματα και έως 16 με 17 βαθμούς στα νοτιότερα θαλάσσια τμήματα.

 

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου.

Πολύ λίγα φαινόμενα και αν αυτά σημειωθούν στην Εύβοια τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 με 14 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά λίγο υψηλότερη στα νοτιότερα.

 

Τρίτη 21 Νοεμβρίου.

Πολύ λίγα φαινόμενα και αν σημειωθούν στη βόρεια Κρήτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 10 με 14 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια λίγο υψηλότερη στα νοτιότερα.

 

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου.

Δεν αναμένονται γενικά φαινόμενα αξιόλογα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 12 με 16 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά λίγο υψηλότερη στενότερα.

 

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου.

Πιθανότητα τοπικών βροχών και λίγων καταιγίδων στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου. Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 με 16 βαθμούς Κελσίου λίγο υψηλότερη στα νοτιότερα τμήματα της χώρας.

 

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.

Πιθανότητα για τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 με 16 βαθμούς Κελσίου λίγο υψηλότερα στα νοτιότερα τμήματα.

 

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι θα υπάρξει διαδοχική κίνηση βαρομετρικών χαμηλών από τα δυτικά προς τα ανατολικά που θα επηρεάσουν όλες τις περιοχές της χώρας αλλά έντονα και πολύ αξιόλογα θα είναι τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου ολόκληρη τη δυτική Ηπειρωτική χώρα το ανατολικό Αιγαίο και σε δεύτερο χρόνο η Μακεδονία η Θράκη η Θεσσαλία η Στερεά Ελλάδαη η Θράκη η Κρήτη οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία σταδιακά μετά τις 19 του μήνα θα πέσει σημαντικά ενώ ασθενεις χιονοπτώσεις θα αρχίσουν να σημειώνονται κάποιες από τις ημέρες σε ορεινά τμήματα της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας. Περίοδο με πολύ καλό καιρό χωρίς φαινόμενα φαίνεται να είναι μόνο το τριημερο 14, 15 και 16 του μήνα.

Μιλάμε πάντα για τάση του καιρού για μεγάλες περιοχές της χώρας και όχι για τοπικές προγνώσεις κάθε χωριού και κάθε πόλης από αυτές δεν υφίσταται και καλό είναι να μην υπάρχουν τέτοιες ερωτήσεις στο μετεωρολογικό χώρο.

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

One thought on “Ο καιρός στη Θεσσαλία και σε όλη τη χώρα ανά ημέρα για τις επόμενες 14 ημέρες μέσα από την ανάλυση του πολλαπλού δείγματος του ευρωπαϊκού προσωπικού μοντέλου.

  1. Αντώνης says:

    Φαίνεται ότι μόνο θερμοκρασιακά θα νιώσει φθινόπωρο όλη η χώρα, ενώ οι βροχές θα είναι επιλεκτικές..
    Ευχαριστούμε για την καλή προσπάθεια Βασίλη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *