Σύντομες βροχές και καταιγίδες αλλά όχι σε όλη τη χώρα. Αναλυτική εκτίμηση για όλη τη χώρα το νομό Αττικής, νομό Θεσσαλονίκης και περιφέρεια Θεσσαλίας.

Έντονα φαινόμενα αύριο Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023. Αναλυτική εκτίμηση για όλη τη χώρα και τις περιοχές ενδιαφέροντος.

Για αύριο Παρασκευή μέτωπο κακοκαιρίας θα διέλθει από τα δυτικά προς τα ανατολικά αλλάζοντας τον καιρό αρκετών περιοχών της χώρας όπως βλέπετε και στο χάρτη βαρομετρικών συστημάτων.

Σταδιακή αλλαγή θα σημειωσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες πρώτα στα νησιά του Ιονίου τη δυτική Μακεδονία τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο με βροχές και κυρίως στα παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες ενώ τις μεσημεριανές ώρες Τα φαινόμενα θα ενταθούν κυρίως στην Πελοπόννησο και θα επεκταθούν σε τμήματα της Θεσσαλίας της κεντρικής Μακεδονίας της δυτικής Κρήτης της υπόλοιπης Στερεάς Ελλάδας συμπεριλαμβανομένου και της Αττικής και της Εύβοιας και ως αργά το απόγευμα προς το βράδυ νησιά του ανατολικού Αιγαίου και Θράκη. Ο καιρός μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά θα βελτιωθεί και θα καταστεί άστατος έως αργά το βράδυ μόνο σε τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Πελοποννήσου με τοπικές μπόρες και πιθανόν λίγες καταιγίδες ενώ τα φαινόμενα θα επικεντρωθούν έως αργά τη νύχτα στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα και οι καταιγίδες πιθανόν να είναι ισχυρές για λίγη ώρα με το πέρασμα του μετώπου σε περιοχές γύρω από την Κέρκυρα σε τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεας της κεντρικής και δυτικής πελοποννήσου και ενδεχομένως κάποιων νησιών του ανατολικού Αιγαίου όπως η Λέσβος και η Χίος. Η πιθανότητα τοπικής χαλαζόπτωσης ιδιαίτερα για την δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου είναι αυξημένη.

Για το νομό Θεσσαλονίκης ο καιρός δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα παραμείνει γενικά καλός έως και τις προ μεσημβρινές ώρες όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές κυρίως στα δυτικά τμήματα του νόμου και ενδεχομένως στην πόλη με βελτίωση αργά το βράδυ.

Για το νομό Αττικής προβλέπεται καλός καιρός αρχικά και εκεί αλλά προς τις προ μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και μεταξύ 2 και 7 το απόγευμα θα εκδηλωθεί καταιγίδα από τα δυτικά προς τα ανατολικά πιθανόν έντονη αλλά πολύ σύντομη με σταδιακή βελτίωση αργά το απόγευμα.

Για την περιοχή της Θεσσαλίας ο καιρός δεν θα αλλάξει σημαντικά έως και τις πρωινές ώρες αλλά στη συνέχεια πρώτα στην περιοχή της Πίνδου θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες λίγο πριν το μεσημέρι ενώ παροδικά σύντομα φαινόμενα μικρής έντασης και διάρκειας θα εκδηλωθούν μεταξύ 2 και 7 το απόγευμα από τα δυτικά προς τα ανατολικά της περιφέρειας ενώ στην περιοχή των Σποράδων δεν αποκλείεται και σύντομη καταιγίδα ενώ ο καιρός έως αργά το απόγευμα θα έχει βελτιωθεί παντού και κάποια λίγα μεμονωμένα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως στην Πίνδο και την περιοχή του Ολύμπου στο νομό Λάρισας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

One thought on “Σύντομες βροχές και καταιγίδες αλλά όχι σε όλη τη χώρα. Αναλυτική εκτίμηση για όλη τη χώρα το νομό Αττικής, νομό Θεσσαλονίκης και περιφέρεια Θεσσαλίας.

  1. Αντώνης says:

    Ευχαριστούμε Βασίλη!
    Οι αγρότες εξαρτούν – κυρίως τις σπορές – τις εργασίες τους αυτή την εποχή, απ’ το εάν θα βρέξει και πόσο, κάτι που γνωρίζεις καλά..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *