Ο καιρός στη Θεσσαλία και σε όλη τη χώρα ανά ημέρα για τις επόμενες 14 ημέρες μέσα από την ανάλυση του πολλαπλού δείγματος του ευρωπαϊκού προσωπικού μοντέλου.

9 Νοεμβρίου.

Σποραδικές μπόρες μικρής έντασης και διαρκείας στην ανατολική Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο ενώ στη Θράκη ενδεχομένως τα φαινόμενα να είναι λίγο πιο αξιόλογα. Θερμοκρασία από 5 έως 22 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας και έως 24 με 28 στα νότια τμήματα ηπειρωτικά και θαλάσσια.

 

10 Νοεμβρίου.

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους αξιόλογες σε νησιά του βόρειου Ιονίου την Ήπειρο και ενδεχομένως στη δυτική Στερεά Ελλάδα και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου. Διάσπαρτα φαινόμενα πολύ μικρότερης έντασης στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τη δυτική Θεσσαλία την κεντρική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Θερμοκρασία από 3 έως 18 με 20 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και έως 25 στα νοτιότερα νησιώτικα.

 

11 Νοεμβρίου.

Αξιόλογες βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο τηδυτική Στερεά Ελλάδα τη δυτική και νότια Πελοπόννησο όλα τα νησιά του Ιονίου την κεντρική – ανατολική Μακεδονία και Θράκη και νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Πολύ λιγότερα και διάσπαρτα φαινόμενα θα σημειωθούν και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και τα νησιωτικά τμήματα εκτός από τις Σποράδες την Εύβοια τμήματα της Κρήτης και των Κυκλάδων. Θερμοκρασία από 4 έως 20 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια και έως 23 με 26 από τη Θεσσαλία και νοτιότερα.

 

12 Νοεμβρίου.

Κατά τόπους αξιόλογες βροχές και μπόρες για λίγη ώρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ενώ λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας εκτός ισως από την ανατολική Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και της ανατολικής Πελοποννήσου οπου ο καιρός δεν θα χαλάσει. Θερμοκρασία από 4 έως 16 με 19 βαθμούς κελσίου σε όλα τα Ηπειρώτικα και 20 με 23 στα νησιωτικά του νοτίου Αιγαίου.

 

13 Νοεμβρίου.

Πιθανώς αξιόλογα φαινόμενα για λίγη ώρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ λίγα διάσπαρτα φαινόμενα θα σημειωθούν και πάλι σε πολλές περιοχές της χώρας εκτός από την κεντρική Μακεδονία την κεντρική Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησo οπου ο καιρός θα παραμείνει καλός. Θερμοκρασία από 1 έως 15 με 18 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά 19 εως 22 στα νοτιότερα τμήματα.

 

14 Νοεμβρίου.

Λίγα διάσπαρτα φαινόμενα κατά περιόδους κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και ενδεχομένως στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίου. Πολύ μικρή πιθανότητα επηρεασμού με λίγα φαινόμενα και των υπολοίπων περιοχών της χώρας. Θερμοκρασία από 1 έως 17 με 19 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά 20 με 21 στα νοτιότερα.

 

15 Νοέμβρη.

Σποραδικά φαινόμενα μικρής έντασης και διάρκειας στις περισσότερες περιοχές της χώρας εκτός από τμήματα της Μακεδονίας της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου οπου ο καιρός θα παραμείνει καλύτερος. Θερμοκρασία από 1 έως 16 με 19 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά 20 με 22 στα νοτιότερα.

 

16 Νοέμβρη.

Διάσπαρτα φαινόμενα μικρής έντασης και διάρκειας στις περισσότερες περιοχές της χώρας εκτός από τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της δυτικής Μακεδονίας των Κυκλάδων και της Κρήτης οπου ο καιρός θα παραμείνει καλύτερος. Θερμοκρασία από 0 έως 12 με 16 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια έως 18 με 22 στα υπόλοιπα τμήματα.

 

17 Νοέμβρη.

Προβλέπεται και πάλι άστατος καιρός με λίγα τοπικά φαινόμενα κατά περιόδους στις περισσότερες περιοχές της χώρας που πιθανώς είναι λίγο πιο αξιόλογα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Θερμοκρασία από 0 έως 14 με 16 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια 18 με 22 στα νοτιότερα.

 

18 Νοέμβρη.

Πιθανότητα για λίγες παροδικά φαινόμενα στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη τα Δωδεκάνησα τις Κυκλάδες την Εύβοια τις Σποράδες και ενδεχομένως στα νότια νησιά του Ιονίου και τη νότια Πελοπόννησο. Δεν αναμένονται αξιόλογα η έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας. Θερμοκρασία από 0 έως 15 με 18 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια 19 με 22 στα νοτιότερα.

 

19 Νοέμβρη.

Λίγα μεμονωμένα φαινόμενα θα σημειωθούν στις Κυκλάδες την Κρήτη τα Δωδεκάνησα την Εύβοια τις Σποράδες και ενδεχομένως νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Θερμοκρασία από 0 έως 14 με 16 βαθμούς Κελσίου τα δυτικά κεντρικά και βόρεια λίγο υψηλότερη στα νοτιότερα.

 

20 Νοέμβρη.

Πιθανότητα για λίγες σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου τα δυτικά ηπειρώτικα την Εύβοια τις Σποράδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Θερμοκρασία από 0 έως 12 με 16 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια έως 19 με 22 στα νοτιότερα.

 

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι ο άστατος αλλά και πολύ ζεστός καιρός θα συνεχιστεί έως και τις 10 του μήνα περίπου ενώ στη συνέχεια θα σημειώσει σταδιακά σημαντική πτώση πρώτα στα δυτικά κεντρικά και βόρεια και ως το τέλος της περιόδου και στην υπόλοιπη νοτιότερη χώρα. Σε γενικές γραμμές πάντως στα νοτιότερα τμήματα θα βρίσκεται σταθερά αρκετά πάνω από τις κανονικές τιμές ενώ στα δυτικά κεντρικά και βόρεια με τους νοτιάδες και τους βοριάδες εναλλάξ θα βρίσκεται σε τιμές κοντά στις κανονικές τις περισσότερες από τις ημέρες μετά τις 10 Νοεμβρίου. Η πιθανότητα χιονοπτώσεων σε κάποιες ορεινές περιοχές είναι αυξημένη κυρίως προς τα μέσα του μήνα και μετά. Οι βροχές θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως σε τμήματα των νησιών του Ιονίου και όλης της δυτικής ηπειρωτικής χώρας ενώ σε δεύτερο χρόνο το ανατολικό Αιγαίο τα Δωδεκάνησα την Θράκη και την Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές που δεν αναφέρουμε τα φαινόμενα θα υπάρξουν αλλά δεν θα είναι πολλα. Να τονίσουμε ότι ο μήνας μέχρι στιγμής βρίσκεται κοντά στους 6,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες!! Ευελπιστούμε οι νεφώσεις οι βοριάδες κάποιες από τις ημέρες και οι βροχές να κάμψουν τις θερμοκρασίες αρκετά ώστε να φέρουν τον μηνα σε κάπως υποφερτές καταστάσεις για να μην έχουμε και πάλι ένα ακόμα θερμό ρεκόρ.

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

4 thoughts on “Ο καιρός στη Θεσσαλία και σε όλη τη χώρα ανά ημέρα για τις επόμενες 14 ημέρες μέσα από την ανάλυση του πολλαπλού δείγματος του ευρωπαϊκού προσωπικού μοντέλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *