Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 6-8/11/2023+ ΧΑΡΤΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023.

Προβλέπεται στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά Ελλάδα το εσωτερικό της Πελοποννήσου μακριά από τη θάλασσα τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη αρχικά άστατο καιρό με τοπικές βροχές κατά περιόδους μικρής έντασης και διάρκειας έως και αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας το μεσημέρι και το απόγευμα και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά μακριά από τη θάλασσα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ στη θάλασσα Κυθήρων δυτικοί 4 με 5 και στις υπόλοιπες περιοχές του νότιοι 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί από 7 έως 24 με 25 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας και το ανατολικό Αιγαίο ενώ στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική και νότια Πελοπόννησο την Κρήτη τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα 25 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα τις Πρωινές ώρες και αρκετά μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας την υπόλοιπη μέρα. Τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν μόνο στα βουνά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας όπου το μεσημέρι δεν αποκλείεται κάποιες ασθενείς βροχές.

Λαρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και κάποιες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Περιορισμένη ορατότητα κοντά σε λίμνες και ποτάμια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 μποφόρ το πολύ και στα θαλάσσια και τα πεδινά τμήματα και πρόσκαιρα μόνο το μεσημέρι για λίγο νοτιοδυτικοί 3/4 μποφόρ σε όλες τις περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων και Λάρισας από 10 έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου στο Νομό Καρδίτσας και Μαγνησίας από 13 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά αλλά και σε κάποια θαλάσσια τμήματα του ανατολικού Αιγαίου και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Λίγες τοπικές νεφώσεις αργά το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν παντού από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στη θάλασσα Κυθήρων δυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά τα βόρεια και το βορειοανατολικό Αιγαίο και έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες ανατολικές και νότιες πεδινές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας το μεσημέρι και το απόγευμα και περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ από τοπικές ομίχλες κυρίως στα ορεινά και κοντά σε λίμνες και ποτάμια.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα το πρωί και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στη συνέχεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς  στα πεδινά και 2 με 3 μποφόρ το πολύ στα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 8 έως 20 με 23 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με περιορισμένη ορατότητα το πρωί  από τοπικές ομίχλες και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στη συνέχεια. Σταδιακά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο την Ήπειρο τη δυτική Στερεά Ελλάδα τη βορειοδυτική Πελοπόννησο τη Μακεδονία και τη Θράκη και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και λίγες καταιγίδες γύρω από την Κέρκυρα και στους νόμους Θεσπρωτίας Ιωαννίνων Άρτας Πρέβεζας Αιτωλοακαρνανίας Ευρυτανίας. Λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν και στα νησιά του Ιονίου τη Μακεδονία τη Θράκη τη συτική και βόρεια Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι τοπικά ισχυρά στους νόμους Θεσπρωτίας Ιωαννίνων Άρτας και Πρέβεζας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 και αργότερα στο Αιγαίο και 5 μποφόρ με στροφή από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια σε βορειοδυτικούς 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου στη δυτική τη βόρεια Ελλάδα και το βορειοανατολικό Αιγαίο και από 26 έως 28 βαθμούς Κελσίου από την ανατολική Θεσσαλία και νοτιότερα καθώς και στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά και το απόγευμα προς το βράδυ δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες στην Πίνδο και λίγα μεμονωμένα φαινόμενα σε πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας μακριά από τη θάλασσα. Καλός καιρός στις υπόλοιπες περιοχές.

Λάρισα: προβλέπεται πολύ καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί κοντά σε λίμνες και ποτάμια και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στη συνέχεια και τοπικές νεφώσεις αργά το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα ασθενούς βροχής στη γύρω πεδινή περιοχή προς τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότια ασθενείς και γρήγορα από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και 3 μποφόρ στα πεδινά και ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 8 έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 15 έως 25/26.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *