Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 3-5/11/2023+ ΧΑΡΤΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά αλλά και στα νησιωτικά τμήματα και τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα δυτικά της χώρας καθώς και στο ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο με λίγες σποραδικές βροχές κατά περιόδους τις πρωινές ώρες. Σταδιακά προς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο και θα εκδηλωθούν εκ νέου κάποιες τοπικές μπόρες και γύρω από την Κέρκυρα σποραδικές καταιγίδες. Τα αξιόλογα αυτά φαινόμενα θα επεκταθούν το απόγευμα και στη δυτική Μακεδονία την κεντρική Μακεδονία και αργά το βράδυ ενδεχομένως με μικρότερη ένταση και σε τμήμα της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μακριά από τη θάλασσα. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά στην περιοχή της Κέρκυρας της Φλώρινας της Καστοριάς των Ιωαννίνων και ενδεχομένως της Θεσπρωτίας της Άρτας και της Πρέβεζας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 μποφόρ στα πελάγη και ενδεχομένως στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο και 7 από το μεσημέρι και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά ηπειρώτικα τη Μακεδονία τη Θράκη και τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και το βόρειο Αιγαίο έως 26 με 29 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με τοπικές ομίχλες όχι μόνο στα πεδινά αλλά και σε ορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές και αρκετή ηλιοφάνεια εως το μεσημέρι. Στη συνέχεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ως αργά το βράδυ θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές βροχές στα ορεινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και την περιοχή Ολύμπου στο νομό Λάρισας χωρίς τα φαινόμενα να είναι έντονα. Aνεπηρέαστες οι υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας και των Σποράδων.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας έως το απόγευμα και περιορισμένη ορατότητα απο ομιχλες το πρωί κοντά σε λίμνες και ποτάμια. Τοπικές νεφώσεις αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τα ορεινά και 2-3 στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 10 έως 21 με 24 βαθμούς Κελσίου και πρόσκαιρα στην περιοχή Παλαμά Φαρσάλων 24 με 26 και στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++++

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023.

Προβλέπεται σταδιακή μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο τη δυτική και κεντρική Μακεδονία τη δυτική Θεσσαλία κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα πριν από το μεσημέρι θα έχουν επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της Πελοποννήσου της κεντρικής Στερεάς της Θεσσαλίας της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αργά το απόγευμα και πρόσκαιρα και περιοχές του βορειοανατολικού και ανατολικού Αιγαίου με σταδιακή όμως σημαντική βελτίωση συγχρόνως στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας. Έως αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν εξασθενήσει σημαντικά στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και θα έχουν παραμείνει κυρίως σε περιοχές των νησιών του ανατολικού Αιγαίου κυρίως στη Λέσβο τη Χίο τη Σάμο την Ικαρία και την Κω. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις ισχυρούς ανέμους αλλά και υδροστρόβιλους σε όλο το Ιόνιο ολόκληρη την Ήπειρο τμήματα της δυτικής και κεντρικής Στερεάς της παραθαλάσσιας Πελοποννήσου της δυτικής Μακεδονίας της κεντρικής Μακεδονίας και κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προς τα σύνορα και σχετικά μακριά από τα παραθαλάσσια τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο 6 και στα νότια 7 μποφόρ και στο Αιγαίο νότιοι νοτιοανατολικοί 8 μποφόρ έως το μεσημέρι όπου σταδιακά θα εξασθενήσουν ελαφρώς ενώ και στα ηπειρωτικά τμήματα θα είναι ένας νοτιοδυτικός ανεμος 4 με 6 μποφόρ κυρίως τις μεσημβρινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα έως 22 με 24 τα υπόλοιπα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα ενώ στη Θράκη την ανατολική Στερεά την ανατολική και νότια Πελοπόννησο το ανατολικό Αιγαίο τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα οι νοτιάδες θα εκτοξευτούν τον υδράργυρο και στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται δέσμη βροχών και καταιγίδων η οποία θα επηρεάσει από τα δυτικά προς τα ανατολικά τη Θεσσαλία πρώτα στα δυτικά το μεσημέρι στα ανατολικά και ως αργά το απόγευμα στις Σποράδες με βελτίωση στη συνέχεια σε όλες τις περιοχές εκτός από τα ορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας όπου σποραδικές μπόρες θα παραμείνουν έως και αργά το βράδυ με τάση βελτίωσης. Η πιθανότητα για πρόσκαιρες χαλαζόπτωση στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες είναι υπαρκτή.

Λάρισα: προβλέποντας αρχικά τοπικές νεφώσεις αλλά τις πρωινές έως τις μεσημεριανές ώρες δέσμη καταιγίδων θα διέλθει από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή με βελτίωση από νωρίς το απόγευμα οριστική. Ενδεχομένως τα φαινόμενα για λίγη ώρα να είναι ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί στα ορεινά και νοτιοανατολικοι στα θαλάσσια 3 με 5 μποφόρ αλλά το μεσημέρι θα στραφούν παντού σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 12 έως 19 με 22 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια για τις Σποράδες από 18 έως 25/27 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023.

Προβλέπεται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και λίγες καταιγίδες το πρωί στα βορειότερα τμήματα και στη συνέχεια για λίγο και στα Δωδεκάνησα με βελτίωση παντού σε αυτές τις περιοχές από το απόγευμα και μετά.  Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος με περιορισμένη ορατότητα ομίχλες στο εσωτερικό της δυτικής και βόρειας χώρας και τοπικές νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο γύρω από την Κέρκυρα όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές κατά περιόδους φαινόμενα από το μεσημέρι θα επεκταθούν σε τμήματα των νόμων Γρεβενών Καστοριάς Ιωαννίνων Θεσπρωτίας Άρτας Πρέβεζας Αιτωλοακαρνανίας Ευρυτανίας τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και ορεινά της κεντρικής Πελοποννήσου έως και αργά το βράδυ. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι για πολύ λίγες ώρες έντονα στα νησιά Λέσβος Χίος Σάμος Ικαρία Κως και Ρόδος τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6 μποφόρ στα πελάγη και 3 με 5 στα ηπειρωτικά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 22 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία έως 23 με 25 στα υπόλοιπα Ηπειρώτικα και το ανατολικό Αιγαίο ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 26 με 28.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας  τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικότερα τμήματα της περιφέρειας περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ και λίγες τοπικές βροχές κατά περιόδους στα βουνά των Τρικάλων και της Καρδίτσας έως και τις βραδινές ώρες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και πρόσκαιρα το μεσημέρι και στα πεδινά με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 9 έως 20 με 23 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

One thought on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 3-5/11/2023+ ΧΑΡΤΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

  1. Pingback: WeatherGroup: Πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία την Θεσσαλία - Ποια η ένταση των φαινομένων ανά περιοχή | ΧΑΡΤΗΣ | CamposNews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *