Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 31-10/ 2-11/2023+ ΧΑΡΤΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη με πιθανότητα λίγων ασθενών βροχών και ομίχλες νωρίς το πρωί. Μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στη συνέχεια ενώ προς το απόγευμα στα νησιά του βρείου Ιονίου γύρω από την Κέρκυρα και σε τμήματα της Θεσπρωτίας των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες σποραδικές που πιθανόν να επηρεάσουν τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και τμήματα της Καστοριάς και των Γρεβενών. Τα φαινόμενα γύρω από την Κέρκυρα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στα δυτικά και 3 με 4 στα ανατολικά τμήματα με μικρή τάση ενίσχυσης προς το βράδυ και στο Αιγαίο στα 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 26 βαθμούς Κελσίου στη δυτική κεντρική και βόρεια Ελλάδα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και ως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες πεδινές περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός σε μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας τοπικές νεφώσεις προς το απόγευμα κυρίως στην Πίνδο και περιορισμένη ορατότητα ακόμα και στα θαλάσσια τμήματα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ κοντά σε λίμνες και ποτάμια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και νοτιοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 11 έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στην περιοχή Φαρσάλων στο νομό Λάρισας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου και το μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια τμήματα ενώ λίγα φαινόμενα θα επηρεάσουν τμήματα των νομών Καστοριάς και Γρεβενών στην αρχή της περιόδου και προς το μεσημέρι τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας της Άρτας της Αχαΐας της Ηλείας της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας ενώ τα φαινόμενα προς το απόγευμα θα εξασθενήσουν σε όλες τις περιοχές. Προς αργά το βράδυ εκ νέου στα νησιά του βόρειου Ιονίου την Ήπειρο και τους νόμους Γρεβενών Καστοριάς και Φλώρινας δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές κατά περιόδους ενώ πολύ λίγα φαινόμενα δεν αποκλείεται να επηρεάσουν και την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας τμημάτων των Κυκλάδων και νησιών των Δωδεκανήσων. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά σε τμήματα των νόμων Θεσπρωτίας Ιωαννίνων Άρτας Πρέβεζας Αιτωλοακαρνανίας Λευκάδας Ζακύνθου Κεφαλληνίας και Αχαΐας κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο νότιοι 5 με 6 μποφόρ και βορειοδυτικοί 3 με 4 στο Ιόνιο και το Θερμαϊκό με εξασθένηση από το απόγευμα και ενίσχυση μικρή στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και έως 25 με 28 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες ανατολικές περιοχές την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους με ανοίγματα του καιρού. Λίγες ασθενείς βροχές δεν αποκλείεται να σημειωθούν κυρίως στα βουνά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και την περιοχή του Ολύμπου στο νομό Λάρισας.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά νεφελώδης καιρός κατά περιόδους αλλά θα υπάρχουν και μικρά ανοίγματα του καιρού κυρίως τις μεσημεριανές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί και γρήγορα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια με εξασθένηση και μεταβλητές ταινίες στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 13 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις προάλλες από 17 έως 26.

++++++++++++++++++

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023.

Προβλέπεται στην Ήπειρο τηδυτική Μακεδονία τη δυτική Στερεά τη Θεσσαλία την κεντρική Μακεδονία άστατος καιρός με τοπικές βροχές κατά περιόδους φαινόμενα τα οποία νωρίς το πρωί θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη δυτική Στερεά Ελλάδα. Σταδιακά πριν από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου τη δυτική Ηπειρωτική χώρα και ενδεχομένως για λίγο και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη ενώ μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά. Λίγα εναπομείναντα φαινόμενα ως και αργά το βράδυ δεν αποκλείεται σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπως η Λήμνος η Λέσβος η Χίος και Σάμος καθώς και σε νησιά του Ιονίου και τα παράλια της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Περιορισμένη ορατότητα από πυκνές ομίχλες τις βραδινές ώρες κυρίως στη δυτική Ελλάδα και τη Θράκη. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θράκη τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως σε κάποια παραθαλάσσια κυρίως τη μέρα της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς Ελλάδας καθώς και σε νησιά του βόρειου Ιονίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στη θάλασσα των Κυθήρων και το Κρητικό 5 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 μποφόρ από το απόγευμα και μετά.

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί από 11 έως 21 με 23 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά έως 24 με 27 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές νεφώσεις και διάσπαρτες βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες κυρίως στο νομό Τρικάλων Καρδίτσας και τα βορειότερα του νομού Λάρισας και στις Σποράδες ενώ λίγα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της περιφέρειας αλλά ο καιρός έως και το μεσημέρι θα έχει βελτιωθεί παντού. Περιορισμένη ορατότητα αργά το βράδυ κυρίως στα βουνά. Τα φαινόμενα εκτός από την περιοχή της Πίνδου ΔΕΝ θα είναι έντονα σε καμία άλλη περιοχή της Θεσσαλίας.

Λάρισα: προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με σποραδικές μπόρες μικρής διάρκειας αλλά ο καιρός από νωρίς το πρωί θα αρχίσει να βελτιώνεται και στη συνέχεια θα επικρατήσουν και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και στα πεδινά τμήματα αλλά γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 με 4 στα παραθαλάσσια τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 14 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *