Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Συνεχίζονται οι διαταραχές από τα δυτικά που θα επηρεάσουν σιγά-σιγά και άλλα τμηματα της χώρας με τις θερμοκρασίες όμως πολύ υψηλές για την εποχή.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 28 Οκτωβρίου 2023.

31 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου.

> 95% πιθανότητα για σποραδικές μπόρες την 1η Νοεμβρίου στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου.  Καλός καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασία στα ανατολικά Ηπειρώτικα 27 με 30 βαθμούς Κελσίου λίγο χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια.

++++++++++++++

2 έως 4 Νοεμβρίου.

48% πιθανότητα για σποραδικές βροχές και μπόρες στο Ιόνιο την Ήπειρο τη δυτική Στερεά Ελλάδα τη δυτική Πελοπόννησο και τοπικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Πολύ λίγα έως καθόλου φαινόμενα στα υπόλοιπα Ηπειρώτικα. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα στα ανατολικά και νότια έως 26 με 30 βαθμούς Κελσίου λίγο χαμηλότερη τις μέρες των φαινομένων στα δυτικά και βόρεια.

30% πιθανότητα για διατάραχη από τα δυτικά προς τα ανατολικά με σποραδικές βροχές στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια την Πελοπόννησο τις Κυκλάδες την Κρήτη τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν και στο Ιόνιο τηδυτική Στερεά Ελλάδα με επιδείνωση στα δυτικά από τις 4 του μήνα το απόγευμα ιδιαίτερα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά δεν θα ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές ενώ στα νησιωτικά θα φτάνει τους 24/26 με σταδιακή μικρή άνοδο στις 3 και 4 του μήνα στα ηπειρωτικά κατά δύο με τρεις βαθμούς.

24% πιθανότητα για διαταραχή που θα επηρεάσει Κυκλάδες Κρήτη Δωδεκάνησα τοπικά τη Στερεά την Πελοπόννησο και από τις 4/11 όλη τη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου και γρήγορα τη Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και λιγότερο την υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασία αρχικά στα ανατολικά και νότια έως 24 βαθμούς Κελσίου με μικρή πτώση στις 4 του μήνα ενώ στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας η μέγιστη δεν θα ξεπερνά τους 10 με 15 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές χιονοπτώσεις στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

+++++++++++++++

5 έως 7 Νοεμβρίου.

42% πιθανότητα για διαταραχή από τα δυτικά προς τα ανατολικά με βροχές και καταιγίδες που θα είναι περισσότερες στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά Ελλάδα τα Δωδεκάνησα και λιγότερα στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Θερμοκρασίες στα ανατολικά και νότια θαλάσσια έως και 28 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά έως 24 με 27 ενώ στα δυτικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

36% πιθανότητα για βροχες και καταιγιδες στην δυτική Στερεά Ελλάδα τη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά τουανατολικού Αιγαίου. Πολύ λίγα έως καθόλου φαινόμενα στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασίες έως 22 με 25 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά λίγο χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια μετά σε άνοδο στα ανατολικά Και νότια στις 7 του μήνα.

24% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα μέτριας έντασης στο Ιόνιο και τη δυτική χωρα και τοπικά σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη ενώ στα υπόλοιπα τμήματα λίγα ή και καθόλου φαινόμενο. Θερμοκρασίες στα ανατολικά και νότια 25 με 28 βαθμούς Κελσίου λίγο χαμηλότερη στα δυτικά Και βόρεια.

++++++++++++++

8 έως 12 Νοεμβρίου.

34% πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο την Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ενώ λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν και στα νησιά τουανατολικού Αιγαίου τη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία την κεντρική Στερεά και την κεντρική Πελοπόννησο. Ανεπηρέαστες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Θερμοκρασία κοντά στους 20 με 25 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς νότο με μικρή άνοδο από τη Στερεά και νοτιότερα κάποιες από τις ημέρες ενώ στα δυτικά και λίγο χαμηλότερη.

26% πιθανότητα για αξιόλογη αλλαγή στη δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια στα Δωδεκάνησα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι πολύ λίγα. Θερμοκρασία αρχικά στα ανατολικά και νότια έως 27 με 30 βαθμούς Κελσίου θα πέσει σημαντικά στα ηπειρωτικά και κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια μετά που η μέγιστη δεν θα ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ορεινά ημιορεινά είναι σημαντικά χαμηλότερη. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα βουνά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

22% πιθανότητα τοπικά φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου όλη τη δυτική χώρα τη Μακεδονία τη Θράκη κατά περιόδους αξιόλογα ενώ λίγα φαινόμενα θα σημειωθουν στο βορειοανατολικό Αιγαίο και στη συνέχεια στη Θεσσαλία τις Σποράδες την Εύβοια και την κεντρική Στερεά και Πελοπόννησο. Θερμοκρασία αρχικά έως 24 με 27 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά με μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια αρχικά ενώ στη συνέχεια θα πέσει και στην υπόλοιπη Ηπειρωτική χώρα. Μέγιστες στο τέλος της περιόδου 19 με 24 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς νότο.

20% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα αρχικά αλλά μετά τις 10 του μήνα θα υπάρξει σημαντική αλλαγή του καιρού σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες φαινόμενα που θα είναι πιο έντονα στην Θρακη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ιδιαίτερα στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Θερμοκρασίες στα ανατολικά και νότια 26 με 29 βαθμούς Κελσίου αρχικά με σημαντική πτώση στα δυτικά κεντρικά και βόρεια από τις 9 του μήνα όπου η μέγιστη δεν θα ξεπερνά τους 17 με 22 βαθμούς Κελσίου ενώ στα δυτικά με τα εντονότερα φαινόμενα θα είναι ακόμα χαμηλότερη. Τοπικές χιονοπτώσεις προς το τέλος της περιόδου σε βουνά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.

++++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι διαταραχές από τη δυτική Ελλάδα κατά περιόδους θα συνεχιστούν τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Περισσότερα φαινόμενα κατά τόπους και ισχυρά θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου όλη τη δυτική Ηπειρωτική χώρα και κατά τόπους τμήματα της Μακεδονίας της Θράκης των νησιών του ανατολικού  Αιγαίου και πολύ λιγότερο τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιώτικα τμήματα της χώρας. Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή τουλάχιστον 10 βαθμούς Κελσίου πάνω από τις κανονικές τιμές φαίνεται ότι σταδιακά μετά τις 8 με 10 Νοεμβρίου να πέφτει σε επίπεδα πιο υποφερτά για την εποχή αν και πάλι ψηλότερα από αυτά. Πολυ λιγες χιονοπτώσεις στα βουνά της βόρειας Ελλάδας προς το τελος της περιοδου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

One thought on “Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Συνεχίζονται οι διαταραχές από τα δυτικά που θα επηρεάσουν σιγά-σιγά και άλλα τμηματα της χώρας με τις θερμοκρασίες όμως πολύ υψηλές για την εποχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *