Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 28-30/10/2023+ ΧΑΡΤΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Σάββατο 28η Οκτωβρίου εθνική εορτή.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου όλη τη δυτική ηπειρωτική χώρα άστατος καιρό με τοπικές βροχές κατά περιόδους μέτριας έντασης κυρίως στο εσωτερικό με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και μετά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλύτερος αλλά στην Κρήτη και αργότερα έως το μεσημέρι και σε κάποια νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με λίγες διάσπαρτες βροχές και γρήγορη βελτίωση. Περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες τις βραδινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο 5 με 6 στην αρχή της ημέρας με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα έως 27 με 30 στα υπόλοιπα ηπειρώτικα και εως 24 με 26 στα υπόλοιπα νησιώτικα παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται στα ορεινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κατά περιόδους έως το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας προς ανατολικά και τοπικές νεφώσεις στα δυτικά τμήματα της περιφέρειας με τάση προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά τα ορεινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα έως και το μεσημέρι με εξασθένηση στη συνέχεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και Μαγνησίας από 12 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 26.

++++++++++++++++++

Κυριακή 29 Οκτωβρίου.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη την χώρα με περιορισμένη ορατότητα και πυκνές ομίχλες το πρωί και το βράδυ στη δυτική Ελλάδα αλλά και τμήματα της Θράκης και ανατολικού Αιγαίου. Τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν σε κάποια νησιά του ανατολικού Αιγαίου που δεν αποκλείεται λίγες σποραδικές βροχές κυρίως το πρωί και το μεσημέρι όπως και στην περιοχή της Θράκης αλλά ο καιρός από το απόγευμα θα βελτιωθεί και σε αυτές τις περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση με εξασθένηση ενώ στα δυτικά θα παραμείνει το βορειοδυτικό ρεύμα έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα νησιώτικα και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας και ενδεχομένως στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη 26 με 27.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνεια με τοπικές ομίχλες στα ορεινά της περιφέρειας το πρωί και το βράδυ και λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως τις Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά και βορειοδυτική αρχικά στα παραθαλάσσια 2 με 3 μποφόρ με εξασθένηση και εκεί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Αγχιάλου και Βελεστίνο από 13 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 17 έως 24.

++++++++++++++++++++

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου.

Προβλέπεται καλός καιρός τρίτη χώρα με πυκνή ομίχλη όχι μόνο στα πεδινά αλλά και τα παραθαλάσσια τμήματα ενώ γρήγορα στα παραθαλάσσια του νομού Λάρισας και Μαγνησίας στις Σποράδες τη βόρεια Κρήτη και την Εύβοια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές κατά περιόδους που το μεσημέρι ενδεχομένως να επηρεάσουν και κάποια τμήματα της Φθιώτιδας της Βοιωτίας και του εσωτερικού της Πελοποννήσου με τάση βελτίωσης από το απόγευμα και μετά παντού.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και βορειοδυτικοί ασθενείς στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 24 με 27 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και από 15 έως 25 στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές ομίχλες κατά περιόδους τις πρωινές ώρες. Γρήγορα πριν από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα παραθαλάσσια του νομού Λάρισας και το νομό Μαγνησίας και Σποράδων θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές με βελτίωση από το απόγευμα και μετά και σε αυτές τις περιοχές.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες σε περιοχές κοντά σε λίμνες και ποτάμια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια και μεταβλητοί ασθενείς στις υπόλοιπες περιοχές με εξασθένηση και στις Σποράδες από το μεσημέρι και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας καθώς και στην περιοχή Βελεστίνο για Αγχίαλο από 12 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 17 έως 24.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *