Σύντομες βροχές και καταιγίδες αύριο(26/10) σε αρκετές περιοχές του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας. Αναλυτική πρόγνωση για την περιφέρεια Θεσσαλίας το νομό Θεσσαλονίκης το νομό Αττικής αλλά και όλη τη χώρα με χαρτη φαινομένων.

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό θα πλησιάζει τη χώρα μας από τη Σικελία προς την δυτική Πελοπόννησο με μέτωπα κακοκαιρίας και θα προκαλέσει σύντομα αλλά πιθανώς ισχυρά φαινόμενα.

Αναλυτικά τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας και το ξημέρωμα βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς του νομού Αχαΐας νησιών του Ιονίου και ενδεχομένως του νόμου Φλώρινας Καστοριάς Γρεβενών Τρικάλων Καρδίτσας και Μεσσηνίας. Τα φαινόμενα αυτά νωρίς το πρωί από το μεσημέρι θα κινηθούν προς τις Σποράδες τη Μακεδονία τη Θράκη το βορειοανατολικό Αιγαίο την κεντρική Στερεά το υπόλοιπο τμήμα της Πελοποννήσου και σταδιακά έως αλλά το βράδυ θα έχω σταματήσει σχεδόν σε όλες τις περιοχές εκτός από κάποια απομεινάρια και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Για την περιφέρεια Θεσσαλίας προβλέπεται νεφελώδης καιρός αρχικά αλλά γρήγορα από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Πίνδο που κατά διαστήματα και για μικρές χρονικές περιόδους θα επηρεάζουν και τις πεδινές περιοχές, τις παραθαλάσσιας αλλά και τις Σποράδες έως αργά το μεσημέρι οπου ο καιρός θα βελτιωθεί. Σε γενικές γραμμές αναμένουμε οχι πάνω από 5 με 10 χιλιοστά βροχής στις περισσότερες πεδινές περιοχές ενώ αντίθετα στον Όλυμπο και την Πινδο (ημιορεινα ορεινα) ενδεχομένως να ξεπεράσουμε και τα 40 με 60χιλιοστά βροχής.

Για το νομό Θεσσαλονίκης προβλέπετε σπασμένη συννεφιά έως και αύριο το μεσημέρι με μικρη πιθανότητα για σύντομες βροχές ή καταιγίδες να επηρεάσουν παροδικά κάποια τμήματα του νόμου με βελτίωση νωρίς το μεσημέρι παντού. Φαίνεται να επηρεάζεται λίγο περισσότερο το ορεινό κομμάτι της Χαλκιδικής.

Για το νομό Αττικής προβλέπεται αρχικά καλός καιρός κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά προς τις μεσημεριανές ώρες αυριο ενδέχεται από τα δυτικά κάποιο σύμπλεγμα καταιγίδων διαλυομενο να επηρεάσει και κάποια τμήματα του νομού με σύντομη βροχή η καταιγίδα έως και τις 18:00 περίπου το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί οριστικά. 

Προσοχή χρειάζεται μόνο σε κάποιες περιοχές με το σήμα προειδοποίησης στο χαρτη που ετοιμάσαμε για σας και στις οποίες ενδεχομένως να πέσουν και πάνω από 40 με 60 χιλιοστά βροχής ποσό που είναι απόλυτα φυσιολογικό για την εποχή για όλες τις περιοχές δυτικά της Πίνδου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *