Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 25-27/10/2023+ ΧΑΡΤΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές ομίχλες το πρωί όχι μόνο στα ηπειρωτικά αλλά και σε θαλάσσια τμήματα και τοπικές νεφώσεις στη δυτική Μακεδονία. Σταδιακά προς τις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν στην περιοχή γύρω από την Κέρκυρα και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες φαινόμενα που από το απόγευμα και μετά θα επηρεάσουν πρόσκαιρα και κάποια τμήματα της Ηπείρου και το νομό Φλώρινας Καστοριάς και Γρεβενών καθώς και κάποια ορεινά τμήματα στα δυτικά της Θεσσαλίας και της δυτικής Στερεάς. Επισημαίνεται ότι αργά το βράδυ καταιγίδες γύρω από την Κέρκυρα θα είναι ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ στα πελάγη και μετά το μεσημέρι 5 με 6.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πρόσκαιρα στην Κρήτη τα Δωδεκάνησα την ανατολική Στερεά και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με ομίχλες το πρωί και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας έως και το απόγευμα που θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές αργά το απόγευμα προς το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας το μεσημέρι και το απόγευμα περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες τις πρωινές ώρες και τοπικές νεφώσεις αργά το απόγευμα προς το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και στα πεδινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδίνα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 13 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 26.

++++++++++++++++

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τοπικές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους πιθανόν ισχυρές ενώ τις πρωινές ώρες θα επηρεαστούν και τμήματα της δυτικής Πελοποννήσου των ορεινών της δυτικής Θεσσαλίας της δυτικής Μακεδονίας και ως το απόγευμα κάποια τμήματα της κεντρικής Στερεάς της κεντρικής Πελοποννήσου των Κυκλάδων νήσων του ανατολικού Αιγαίου και των ορεινών τμημάτων της κεντρικής Μακεδονίας με σταδιακή βελτίωση του καιρού σε όλες τις περιοχές εκτός από τη δυτική Ελλάδα έως αργά το βράδυ. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες πρωί και βράδυ στα ορεινά αλλά και τα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του Ιονίου τους νομους Ιωαννίνων Άρτας Θεσπρωτίας Πρέβεζας Αιτωλοακαρνανίας Αχαΐας Ηλείας Μεσσηνίας και ενδεχομένως στα νησιά Λέσβος και Χίος.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι 6 μποφόρ και στα δυτικά νοτιοδυτικοί 4 με 5.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά έως 26 με 29 στα υπόλοιπα Ηπειρώτικα το ανατολικό Αιγαίο την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται νεφελώδης καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά των νόμων Τρικαλων και Καρδίτσας έως και το μεσημέρι ενώ στη συνέχεια λίγα σποραδικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να επηρεάσουν και πεδινά τμήματα των Τρικάλων της Καλαμπάκας της Καρδίτσας του Παλαμα των Φαρσάλων της Λάρισας της Αγίας του Αλμυρού και του Βόλου με σταδιακή βελτίωση γρήγορη από το απόγευμα και μετά. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες νωρίς το πρωί κυρίως στα ορεινά της περιφέρειας.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά νεφελώδης καιρός με μικρά ανοίγματα του καιρού ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα ενδεχομένως τις γύρω περιοχές να σημειωθεί παροδική βροχή με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες και το μεσημέρι και στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας από 13 έως 21 με 23 και τοπικά στους νομούς Λάρισας και Μαγνησίας έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα από 19 έως 25.

+++++++++++++

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου.

Προβλέπεται αρχικά στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Ηπειρωτική χώρα άστατος καιρός με λίγες σποραδικές βροχές κατά περιόδους , πυκνές ομίχλες στα ηπειρωτικά τμήματα μακριά από τη θάλασσα καθώς και στην περιοχή του Αιγαιου. Στη συνέχεια θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στα ανατολικά ηπειρώτικα και το Αιγαίο ενώ αντίθετα ο άστατος καιρός στη δυτική Ελλάδα θα διατηρηθεί με σποραδικές βροχές κατά περιόδους έως και αργά το βράδυ. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ασθενή στη δυτική Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στη θάλασσα Κυθήρων 6 μποφόρ με ενίσχυση σε όλα τα πελάγη αλλά και στα ηπειρωτικά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και ως 26 με 29 στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους που μόνο στην Πίνδο θα δώσουν λίγες σποραδικές βροχές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες το πρωί και το βράδυ κυρίως στα ορεινά τμήματα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα το μεσημέρι και το απόγευμα και πρόσκαιρα και στα πεδινά με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και Μαγνησίας από 13 έως 27 ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από 18 έως 25.

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *